Не взели за лечение мъж с пневмония от коронавирус

"Щом диша и се движи не е за болница", казали от "Бърза помощ"
2 апр 2020 15:23, Петя Славова
126
Не взели за лечение мъж с пневмония от коронавирус
Снимка: БГНЕС

Появяват се сигнали за хора с бронхопневмония, които РЗИ отказва да тества за коронавирус и лекарите ги оставят сами да се справят с болестта, без да ги приемат в болнично заведение, въпреки че здравословното им състояние е влошено.

Такъв случай е на семейството на Цветелина Трайкова от столичния квартал "Чепинци". Жената разказва за битката с вируса, която води и помощта, която при тях, според нея не идва.

По думите й, институциите си прехвърлят болния й от коронавирус баща, който се лекува вкъщи, въпреки тежкото му състояние.

"На 18-и март се разболява, изписва му се левокса, без изследвания, тъй като по време на епидемия не се посещава личния лекар", обяснява жената пред bTV.

По думите й, баща й изпива лекарството, но продължава да вдига температура и да кашля. Прави си рентгенова снимка. Майката на жената също кашля, но е в добро състояние, докато баща й се оказва, че е с двустранна пневмония. Изписват им други лекарства. Състоянието на майката се подобрява, но не и на бащата. Мъжът продължава да кашля и да поддържа висока температура.

Семейството отива в частна лаборатория и тестът за коронавирус се оказва положителен. "Започна пак звъненето на 112, на РЗИ, на Министерството на здравеопазването, на личен лекар.", обяснява Цветелина.

В крайна сметка Бърза помощ идва, но отказва да вземе възрастният мъж. "Казаха, че щом се движи и диша значи не е за болница", довършва разказа си жената.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Егоизма на лекарите надделя над трагедиите на хората,въпреки,че им плащат и допълнително пари в момента,предпочитат да разкарат болните ,да не ги преглеждат,да не ги лекуват,да ги върнат у дома им да умират и заразят още хора,но не и да извършат задълженията си и ги изолират,лекуват,заради което им плащат.Пълен егоизъм и потрес от отношението на лекарите към народа си!Приемат само привелигированите,защото се страхуват от тях и не могат да им откажат да ги лекуват,ей затова!
70
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен - Някой знае ли какво точно да се прави.Като при ядрен взрив. Бял чаршаф за увиване, автоматът напред, за да не ти капе по краката като започне да се топи...Строго индивидуално е какво да се прави. Зависти от интелигентността на засегнатия от ситуацията.
69
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А този човек няма ли синове с ръждясали Винкели щото аз имам и е хванал бая ръжда. Та търся да го никелирам някъде. Ако това направят с баща ми ще стана известен в цяла Тикволандия и цяла европа. Дано не ми се налага че бая такива ще ги копам.
68
0
 
19
 
! Отговори
ДА преди 4 години
Аз ако бях на мястата на човечеца,дето е оставен на доизживяване,сам на съдбата и на себе си,щях да помисля кого да отида на понаплюя!
67
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Някой знае ли какво точно да се прави. Препоръчват ти да взимаш парацетамол при температура. И ако не можеш да дишаш и да ставаш от леглото, евентуално ако те вземат. Нещо такова се очертава.
66
0
 
38
 
! Отговори
хм преди 4 години
А Адемов що веднага е приет в болница? Да считам ли, че по логиката на казаното от лекарите, той "не ходи и не диша"? Смешна държавица...
65
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако трябва да слагат стенд и 3 ще ти сложат без да те питат да могат да източат касата а за коронката няма клинична пътека затова умирай в къщи
64
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Mister CroНе, двойна бронхопневмония не подлежи на лечение в домашни условия.Но от друга страна, двойна бронхопневмония е животозатрашаващо състояние, като над определена биологична възраст щетите от нея правят човека траен инвалид, дори и лечението да е завършило що годе търпимо. Кой би искал да създава инвалиди???
63
0
 
25
 
! Отговори
Запознат преди 4 години
Важното е депутатите да оцелеят.
62
0
 
38
 
! Отговори
Mister Cro преди 4 години
Ако човек с двойна бронхопневмония не е за болнично лечение, тогава кое е за болнично!!! И въобще някой мисли ли, че е възможно двойна бронхо пневмония да премине в домашни условия!!??
61
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не знам дали коронавирусът е толкова страшен ,колкото нашата медицина и лекари.И преди не сме разчитали много на тях и винаги сме били със съмнения за диагнози ,как сега да разчитаме на коректно отношение,правилна диагноза и адекватно лечение .Аз лично не мога и това повече ме плаши!
60
2
 
26
 
! Отговори
Без думи преди 4 години
Следват модела на Ломбардия. Тестват се само най-критичните случаи, невъзможност да имбъде помогнато. Домашно лечение на десетки хиляди случаи. Резултатът след близо месец карантина е че хората продължават да се разболяват, защото твзи, които са оставени да се лекуват вкъщи заразяват блузките си. Има починали цели фамилии. И всичко това се дължи на отказа от ранно тестване и отделяне на болните от здравите. Това правят и у нас и да знаете - ефектът ще е като в Ломбардия
59
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Алфабета 56Те тия паднали от небето ли са, че не са от "народа". Въобще за вас тоя "народ" явно са тия 10% от 7те милиона, които са съгласни с вас и са на едно мнение. Останалите сме мошенници, измамници, демони адски, купени ***, политици, бизнесмени, чуждестранни агенти и т.н.Да ти имам народа тогава. Кой въобще ви дава право да говорите от името на народа?
58
1
 
42
 
! Отговори
Сик преди 4 години
Ако няма да бъдат лекувани нуждаещите се хора, а само депутати, бизнесмени и прочие за чий Х са тези извънредни положения и убиване на икономиката?
57
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Грешно действате,болните от коронавирус трябва веднага да се приемат в болница,да се лекуват докато не е късно и да са отделно от здравите хора и не ги връщат у дома им,освен ако не пожелаят!Трябва да пада и умира в крайна фаза,когато няма надежда,за да ги приемате ли?Вие нормални ли сте?Приемате ги,преди да умрат ли и само,за да констатирате смъртта им ли?
56
26
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това, че първоначално не са обърнали внимание на човека е престъпна небрежност, НОв болница влизат само тези, които имат нужда то медицинска грижа и има риск за живота им, ако не са в болницата. Достатъчно хора вече има на домашно лечение. Не виждам този случай с какво е по-специален. Болниците с имат ограничен капацитет. Ако мрънкачите решат на тяхна сметка да си превърнат къщите и имотите в болници и да ги обобурдват - тогава може.
55
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И после заплатите им били малко а това че и за една рецепта ти взимат пари не се брои Мошеници!!!
54
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И после заплатите им били малко а това че и за една рецепта ти взимат пари не се брои Мошеници!!!
53
0
 
40
 
! Отговори
Алфабета преди 4 години
Само милионери и депутати се лекуват. Народа да мре.
52
1
 
27
 
! Отговори
И все пак преди 4 години
Човека е бил осигурен, па ако не беше ?