Не взели за лечение мъж с пневмония от коронавирус

"Щом диша и се движи не е за болница", казали от "Бърза помощ"
2 апр 2020 15:23, Петя Славова
126
Не взели за лечение мъж с пневмония от коронавирус
Снимка: БГНЕС

Появяват се сигнали за хора с бронхопневмония, които РЗИ отказва да тества за коронавирус и лекарите ги оставят сами да се справят с болестта, без да ги приемат в болнично заведение, въпреки че здравословното им състояние е влошено.

Такъв случай е на семейството на Цветелина Трайкова от столичния квартал "Чепинци". Жената разказва за битката с вируса, която води и помощта, която при тях, според нея не идва.

По думите й, институциите си прехвърлят болния й от коронавирус баща, който се лекува вкъщи, въпреки тежкото му състояние.

"На 18-и март се разболява, изписва му се левокса, без изследвания, тъй като по време на епидемия не се посещава личния лекар", обяснява жената пред bTV.

По думите й, баща й изпива лекарството, но продължава да вдига температура и да кашля. Прави си рентгенова снимка. Майката на жената също кашля, но е в добро състояние, докато баща й се оказва, че е с двустранна пневмония. Изписват им други лекарства. Състоянието на майката се подобрява, но не и на бащата. Мъжът продължава да кашля и да поддържа висока температура.

Семейството отива в частна лаборатория и тестът за коронавирус се оказва положителен. "Започна пак звъненето на 112, на РЗИ, на Министерството на здравеопазването, на личен лекар.", обяснява Цветелина.

В крайна сметка Бърза помощ идва, но отказва да вземе възрастният мъж. "Казаха, че щом се движи и диша значи не е за болница", довършва разказа си жената.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Як ритник за тази власт след извънредното положение, некомпетентни и крадливи, умърлячеха всичко
30
1
 
35
 
! Отговори
ivailo преди 4 години
"Нормално" е да не го приемат, все пак не се казва Кирил Домусчиев ...
29
0
 
41
 
! Отговори
Аналогичен преди 4 години
е случаят с моята майка. Отсвирена от личния лекар след няколко дни на задълбочаване на проблема и ренген се оказва с пневмония. За първи път в живота си. В болницата отказват да я тестват за коронавирус (по скоро обясняват, че не правят тестове или нямало тестове). Обаждам се в РЗИ Русе, където ми обясняват, че независило от тях кой ще бъде тестван. А, от кого зависи? Нали със заповед на министъра цялата организация е дадена на РЗИ. Тестовете и лечението е само за VIP.
28
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
само за депутати е бг медецината
27
2
 
44
 
! Отговори
Д-р Исня преди 4 години
Хасан Адемов постъпи в болница дишащ и можещ дори да тича. Плюйте коронахрачки по такива лекари, аз ли да ви уча!
26
1
 
40
 
! Отговори
аз преди 4 години
Важното е да се тестват депутатие, останалите винаги може да хапнат по една паста.....
25
3
 
51
 
! Отговори
Николай преди 4 години
Какво стана, уе, нали имаше достатъчно места в болниците? Нали уж заради това седим вкъщи и сме блокирали повечето бизнеси, за да можело уж здравеопазването ни да се подготви за по-голямата вълна заразени... ***, май целта е само да се усвоят милионите от ЕС.А за Домуса може, дори и с леки симптоми, да се блокира цяла ЧАСТНА болница.Аз се учудвам, че все още има хора, които се възхищават на Годжи и Ко...
24
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За да си шоумен в България трябва гола глава - шоуто на Слави, шоуто на Цицинидис, шоуто на Мутафчийски, шоуто на Борисов.
23
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ако е умрял защо трябва да ходи в болница ?
22
0
 
22
 
! Отговори
до 21 преди 4 години
Времето е много подходящо ,защото малко хора сутрин в 8 ч. са пред телевизорите.Това е "номера на китайката", хем е както трябва,хем е както им е удобно.
21
0
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако случайно питат генерала ще каже: Проверих как стоят нещата, изобщо не са така, както бяха поднесени. Няма неприет пациент, следващия въпрос
20
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нямя сега в 18 ч. среща с журналисти, шоуто на Мутафчийски го преместиха да е сутрин.
19
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В "Шоуто на генерала" всичко изглежда различно.
18
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 18Трябва сега в 18 часа да се задават въпроси на щаба, защо този мъж не е бил приет в болница.Най-добре е като цяло въпросите да се пишат от всички хора без да е нужно да са журналисти.
17
1
 
27
 
! Отговори
един от вас преди 4 години
Не е ли твърде рано да решават медиците кой да живее и кой - не.А може би е удачно време за оправдание на нежелание за работа при лекарите мърлячи ? Слава Богу , че не всички са такива.
16
0
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е безобразие. Дано някоя мисирка се осмели да попита Мутафчийски утре сутринта за тази случай. На брифинга имам предвид, въпреки, че той веднага ги реже, като чуе неудобни въпроси.
15
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Щом човек се е обадил на този номер значи има нужда от помощ.Най-малкото трябва да се види дали е добре.
14
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз затова здравни осигуровки не плащам. Духасково за шайката,да си нагледа тир паркинга.
13
0
 
70
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АсенДомусчиев без да има пневмония го приеха във болницата.Ама този мъж явно е бил обикновен бачкатор. Така е в България.
12
1
 
65
 
! Отговори
kris преди 4 години
''Казаха, че щом се движи и диша значи не е за болница" Да се чете: щом не е богаташ, или човек на някого - да мре! В началото бях ентусиазирана да пращам смс-и, повече няма да им пратя 1 лев на тия емоционално и душевно скопени и+роди!