Столична хазяйка изгони наемателката си заради страх от зараза

Бабата накарала момичето да си тръгне през нощта
Обновена: 3 апр 2020 21:43 | 3 апр 2020 21:30,
114
Столична хазяйка изгони наемателката си заради страх от зараза
Снимка: БГНЕС

Възрастна наемодателка е изгонила момиче на 29 години от квартирата й в София. Слушайки новините, бабата решила, че момичето, което ходи на работа всеки ден, щяло да й донесе коронавирус.

Още по темата

Инстинктът за самосъхранение на наемодателката бил толкова силен, че накарала наемателката да се изнесе през нощта, без да й дава никакво рационално обяснение. Защитните клаузи, в подписания договор между двете, не значили нищо за паникьосаната баба.

Младата дама не знаела как да реагира в тази ситуация, но абсурдът не стихнал дотук. На следващия ден, след като утихнала паник атаката на бабата, тя решила да се обади на наемателката си, за да си поиска наема и парите за сметките.

"Нямам думи да опиша какво преживях, изгонена на улицата посред нощ. Бях се зарекла да съдя наемодателката си, но реших да не го правя. Все още не мога да повярвам, че ми се обади да си поиска наема и сметките, тя знае ли какво е да останеш на улицата, изгонен като куче?“, сподели потърпевшата пред Dnes.bg.

Момичето е успяло да намери помощ от познат и бързо е започнало да търси нов дом.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За такъв дрът вампиир свекърва ли говори Бойко?Народа полудя!
62
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Разкажи играта на наемодателката. Друго не заслужава. Адвокат и НАП. Накрая ще живее на улицата
61
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хайде сега НАП да се сезира, баби плащала ли е данък, хайде някой юрист да защити жената и да плати баби пречи едно неудобство. Ще ходи на работа, нали жената трябва да плаща наем. През нощта, изгонен на студа. Ужас.
60
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
даже и договор за наем не трябва достатъчно е да докаже, че живее на адреса 2ма комшии могат да потвърдят или някое писмо или регистрация някъде с тоя адрес, тя си е плащала наема а бабката ако иска да изгони някой си има начин с предизвестие, тя не е най великия чорбаджия на света да гони хората в извънредно положение със забрана хора да стоят навън
59
5
 
5
 
! Отговори
някой преди 4 години
Аз имам апартамент обаче в Люлин, а офиса ми е в Манастирски ливади и живея през седмицата под наем, защото ми е по-удобно и времето ми струва повече от наема ако губя по 1-2 часа в пътуване всеки ден. Та съм и наемател, но наемодателя ми е супер пич - дори като взимах апартамента не се бяхме виждали, а го подписа дистанционно и чак след 1-2 седмици се запознахме. Вече 1 година си живея и не сме се виждали, ама видя, че съм стабилен, предплащам си винаги по-рано, така че има и готини ;)
58
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Младата жена взела ли е със себе си договора за наем?
57
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Малийй, ако това беше в Г-я, само да знаете какво щеше да се случи на бабището.Друг е въпросът дели въобще щеше да се случи там.
56
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Апартаментът не е на възрастната жена. Щом тя е взела пари за наем и е подписала договр, значи е предостъпила апартамента на друг. Има право само да си го получи обратно в същия вид, съобразно сроковете и условията в договра. Това е наема - преотъстъпване на помещението, срещу което се получава възнаграждание. Нямала е никакво право.
55
1
 
19
 
! Отговори
Totenkopf преди 4 години
Значи преди кризата имаше закон( и сега го има), че не може да се изгони наемател през зимния сезон, дори да не си плаща наема. Та този казус е елементарен има ли наистина договор може да я спука тая номенклатурна бабичка в съда, вярно бавно ще стане, ама ще стане и ще получи обезщетение! Смело трябва да съобщи в социалните мрежи името на собственичката и адреса на квартирата, както и да си наеме адвокат и да пусне жалба!
54
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
възпрепятстване на спазване на забраната за стоене в къщи по време на епидемия от страна на великата рентиерка, хайде да видим дали ще я глобят сужбите сега, ще гони хората като кучета през ноща!
53
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонименда, но апартаментът е неин. Това решава всичко. друг е въпросът че не е умно да се постъпва така.Апартаментът е на бабичката, но с какво право има да гони посред нощ младата жена, която й плаща наем? Да беше изчакала сутринта, да беше предупредила момичето, че последната да си търси нова квартира. Тая бабичка няма да умре с усмивка, апартаментът й няма да й служи в гроба/ урната.
52
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Горкото момиче... не заслужава такова отвратително отношение... Проклета бабичка....Тази дърта възрастна пaчa, изгонила наемателката си посред нощ, заслужава само лоши неща. Съчувствам на момичето, защото знам много добре какво е да живееш под наем, аз и мъжа ми живеем под наем с години, плащаме си съвестно всичко. Досега нямаме оплаквания ,хубавото е, че имаме добри наемодатели,ние пазим и поддържаме апартамента. Но както е казал един от форум, в това тежко време се вижда кой е човек и кой не
51
0
 
15
 
! Отговори
Totenkopf преди 4 години
Алчните червени изкукали пенсионери от номенклатурата, не случайно хвурлят пари през балконите! Прости, но за сметка на това много алчни.
50
1
 
8
 
! Отговори
Някой преди 4 години
До Анонимен 47"Ако не искаш да ти пречат наеми жилище без хазаин на главата си."Явно нямаш и идея що е то беге хазяин, особено възрастен. Живях в една квартира, където дъртюгата (от мъжки пол) се влачеше постоянно, независимо, че живееше през два квартала. искаше да си има ключ, за да идва и докато ни няма (не получи); накрая поиска да си махнем табелката на вратата, че да не го хванели НАП, че има квартиранти - тогава се и изнесохме. Повечето ги хапе щъркела.
49
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само дето не мога да поема сметката на всеки. Във времена като сегашните още повече. Всеки е с проблеми.
48
0
 
24
 
! Отговори
кръстоносец преди 4 години
Във времена като сегашните лъсват истинските лица на хората.
47
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Божичко, тук е пълно с луди и психопати, по-страшно е от всичко друго.
46
11
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 54 Затваряй си устата Гнусно е. И съм сигурна че ако и ти живееш под наем побъркваш някое бабе и го тормозиш. От една септична яма няма как да излиза парфюм. Сигурно и сега ще излееш помията си. Продължавай щом искаш, но не помагаш с нищо на каузата на окаяната наемателка. Точно обратното. Такива защитници само олайняват ситуацията вместо да я превърнат в драма. Тези които знаят говорят високопарно с патос а не ***. учи се от тях.
45
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има наематели *** с радост да ги изгониш. Въртат сучат шикалкавят, то те е срам да ги слушаш, все едно ако ги питаш колко 2 + 2, ще ти кажат дай ми една седмица. Добре че не давам под наем, но като домоуправител им гледам простотиите и аз.
44
24
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тази е на 29 и сигурно е девственица. Кога ще се омъжва, кога ще ражда, кога ще отгледа децата си. Лошо Седларов лошо.