Подготвя се актуализация на бюджета на Столичната община

Фандъкова помоли: За Цветница и Великден - останете си вкъщи!
5 апр 2020 16:49, Анисия Иванова
31
Подготвя се актуализация на бюджета на Столичната община
Снимка: БГНЕС

Подготвяме актуализация на бюджета на Столичната община, каза днес кметът на София Йорданка Фандъкова, цитирана от пресцентър на СО.

Общо 19 млн. лв. по-малко са събрани от местни данъци и такси, 6,5 млн. лв. по-малко са приходите на транспортните дружества "Метрополитен", "Столичен автотранспорт" и "Столичен електротранспорт". Общо 6 млн. лв. по-малко са приходите на Центъра за градска мобилност от продажбата на билети и от неработещите зони за паркиране.

"Със стабилизиране на времето ще продължи извършването на дезинфекция на улици и булеварди. Не е спирала дезинфекцията на всички контейнери за отпадъци и на пешеходните подлези, както и на рискови квартали и около болниците", е казала кметът Фандъкова.

Тя е отправила и призив за предстоящите великденски празници. "За предстоящите празници - Цветница и Великден, моля софиянци да останат вкъщи, да отбележат празника със семействата си, да се помолят заедно в дома си. Ще поискам от Светия синод спазването на строги правила за дезинфекция и недопускане на струпването на хора", е заявила Фандъкова.

Подготвен е първият пакет от мерки, с които да подпомогнем малкия и среден бизнес в София, който е най-силно засегнат от ограниченията в борбата с коронавируса. Това са мерки в помощ на най-засегнатите сектори и включват - данъчен пакет, пакет с административни услуги, е информирала столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Все по-често изпозлвам израза "Лъжеш като дърт ГЕРБераст !"
7
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
шопи посиня ви *** от ритане ама пак си избрахте фандъкова затова сега не ревете ами си вземете по един портрет на кметицата във всяка къща и сутрин като станете първата ви работа е да се поклоните с любов към нея и тогава да отидите по голяма нужда ако не помогне поне действа разхлбващо
6
1
 
29
 
! Отговори
БАНко преди 4 години
МЕНТА СТОЯНОВА СЕ ИЗПЛЮ В ЛИЦЕТО НА ХОРАТА :БЪЛГАРИТЕ НЯМА ДА ПОЛУЧАТ НИЩО ОТ СОБСТВЕНИЯ ДЪРЖАВЕН БЮДЖЕТ, КОЙТО ТЕ ПЪЛНЯТ
5
2
 
25
 
! Отговори
Bлк преди 4 години
Ще се купуван нови коли и не достигат средства, май? Сигурно и ремонти на ремонтите.
4
2
 
39
 
! Отговори
Фандъкова, преди 4 години
От прозореца си виждам кофите за б**** и ти заявявам най -отговорно ,че не се дизенфикцират.Лъжеш като избирателите си.
3
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тази некадърна жена колкото по-малко работи толкова по-добре.
2
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бонусчета за всяка калинка.
1
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ау, от глад умирам, Ау, много ще ям.