Фандъкова: След Великден ще отпуснем режима за планини и паркове

Пикът на болестта ще е тогава, мотивира се кметът
8 апр 2020 15:50, Анисия Иванова
133
Фандъкова: След Великден ще отпуснем режима за планини и паркове
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

До края на великденските празници не бива да се правят промени в режима, но обмисляме и сме готови с организация за постепенно облекчаване на достъпа до паркове и планини след това. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова пред журналисти.

Тази сутрин министър-председателя Бойко Борисов каза, че може да мисли за облекчаване на посещенията на паркове и планини.

"Преди два дни обсъждахме и с г-н Борисов, и с проф. Мутафчийски варианти за облекчаване на част от мерките, когато е възможно. За мен в момента е най-важно да посрещнем според специалистите наближаващия пик по време на великденските празници, така че мнението ми е, че докрая на великденските празници не бива да се правят промени в режима. Заедно с това мислим и сме готови да създаваме организация за постепенно облекчаване особено на първо време за семействата с деца.

Още по темата

За мен те са най-потърпевши от стоенето вкъщи. За малките деца е полезно да са навън известно време и някак си и за родителите е облекчение. Отново ще кажа, за това говорим след великденските празници", изтъкна Фандъкова, цитирана от "Фокус".

Тя поясни, че днес има онлайн заседание с Общинския щаб да може да се създаде организация.

"Разговарях и с директора на Столична дирекция на вътрешните работи по този въпрос. Увери ме, че полицията ще има ресурс да контролира процеса, както го започнем. На този етап моля всички, нека да имаме още малко търпение. Справихме се много добре всички граждани на София. Благодаря им от сърце, показахме дисциплина, показахме отговорност. Нека сега предстоящите светли празници да покажем, че сме отговорни. Изпратила съм писмо до Българската православна църква. Те имаха своето решение. Обърнаха се и те и апелираха повечето хора да останат вкъщи по тези празници. Имам изискването да бъдат спазвани всички правила и в, и около църквите. Ние ще помогнем с измиване на всички територии около църквите", каза още кметът на София.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тази година Великден и Ада съвпадат
81
6
 
2
 
! Отговори
Русоробин мъченик преди 4 години
Няма друг Бог освен Путин и Медведев е неговия пророкполЮцейсска държава...
80
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Значи НИКОЙ НИКАДЕ по света не се наема да каже кога ще бъде пикът в неговата държава ама учителката и началникът и като най светнати казват кога ще е пикът в България.
79
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Първо пускаме метрото до Враждебна, и поотпускаме малко режима, за да могат гражданите да ходят в Стара планина с метрото.
78
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименЗа съжаление ще има заразени заради църквите, да. Това значи удължаване на мерките. :(
77
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз очаквам след празниците да имаме ръст на заболели заради поповете ш....и.
76
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До absurdНай-голям грях имат *** като тебе, които искат между 1 и 10 процента от населението да умре, защото не могат да изтърпят дребно неудобство. :(
75
1
 
12
 
! Отговори
Смърт на фашизма! преди 4 години
Ура, значи тогава излизаме в планините - всеки, който е въоръжен и мрази хунтата като ловци, бивши военни и полицаи, частни охранители и сваляме омразната диктатура. Като няма народ да ги издуха, ще има партизани. Хем ще се пазим от вируса, хем ще си разхождаме кучетата и където срещнем гербераст - бум в тиквата...Един по един, до един!
74
2
 
10
 
! Отговори
absurd преди 4 години
Слушай *** *** нямам никакво намерение да ви спазвам *** разпоредби,най голям грях имате към децата които осъдихте на затвор.Маска не съм сложил досега и няма да сложа,ще излизам с малкия си син да ритаме топка,когато искам.Малоумната ви шайка няма да ме спре
73
0
 
4
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 4 години
Нали министър Кире - Швейк ги решава тия работи, кво чини Йорданка там? Как ще отпусне тя режима за "планини" и паркове. Интересно за колк планини също става дума? 10, 20?
72
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
A улиците кога ще измиете ? Или това не е чак толкова важно....
71
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До до 69Ако хората спазваха правилата, нямаше да са 2-3 месеца, а 6 седмици и вирусът щеше да е изчезнал. И да, трябва да се забрани влизането на хора в страната, защото ако после изтървем само 1 човек, ситуацията се повтаря. Относно алтернативите - ти к'во предлагаш?
70
0
 
12
 
! Отговори
Разходки на открито: преди 4 години
Защо за кучета може, а за деца да не може?Такива въпроси задават малките палавници.Кой ще им обясни, след като родителите не могат?
69
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Децата да се движат. И пенсионерите искат да се движат. През седмицата в планините хората се броят на пръсти. Защо трябваше да се забранява достъпа до планините?
68
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименТая *** Йордечка е от Белчин Баня!
67
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма ли да се разкара вече тая лъжлива, крадлива ***?! Дано я хване вируса и да се отървем най-накрая! Аман!
66
0
 
10
 
! Отговори
Домашен арест преди 4 години
Без право на чист въздух...... Пфуууу
65
1
 
15
 
! Отговори
до 69 преди 4 години
Който мисли че изолацията ще помогне е в доста голяма грешка. Ще седим 2-3 месеца в изолация и след като махнат ограниченията един човек заразен да влезе в държавата и пак от начало всичко!
64
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименВирусът ще изчезне, ако няма хора, които да го пренасят, да. Това е целта на изолацията, но фактът, че има хора, които не го приемат сериозно е притеснителен.
63
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
66ми - до вилата и сега може? Попълваш си декларация и си пътуваш колкото искаш. Е, ще има чакане, но в полза на времето на свеж въздух си струва