Фандъкова: След Великден ще отпуснем режима за планини и паркове

Пикът на болестта ще е тогава, мотивира се кметът
8 апр 2020 15:50, Анисия Иванова
133
Фандъкова: След Великден ще отпуснем режима за планини и паркове
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

До края на великденските празници не бива да се правят промени в режима, но обмисляме и сме готови с организация за постепенно облекчаване на достъпа до паркове и планини след това. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова пред журналисти.

Тази сутрин министър-председателя Бойко Борисов каза, че може да мисли за облекчаване на посещенията на паркове и планини.

"Преди два дни обсъждахме и с г-н Борисов, и с проф. Мутафчийски варианти за облекчаване на част от мерките, когато е възможно. За мен в момента е най-важно да посрещнем според специалистите наближаващия пик по време на великденските празници, така че мнението ми е, че докрая на великденските празници не бива да се правят промени в режима. Заедно с това мислим и сме готови да създаваме организация за постепенно облекчаване особено на първо време за семействата с деца.

Още по темата

За мен те са най-потърпевши от стоенето вкъщи. За малките деца е полезно да са навън известно време и някак си и за родителите е облекчение. Отново ще кажа, за това говорим след великденските празници", изтъкна Фандъкова, цитирана от "Фокус".

Тя поясни, че днес има онлайн заседание с Общинския щаб да може да се създаде организация.

"Разговарях и с директора на Столична дирекция на вътрешните работи по този въпрос. Увери ме, че полицията ще има ресурс да контролира процеса, както го започнем. На този етап моля всички, нека да имаме още малко търпение. Справихме се много добре всички граждани на София. Благодаря им от сърце, показахме дисциплина, показахме отговорност. Нека сега предстоящите светли празници да покажем, че сме отговорни. Изпратила съм писмо до Българската православна църква. Те имаха своето решение. Обърнаха се и те и апелираха повечето хора да останат вкъщи по тези празници. Имам изискването да бъдат спазвани всички правила и в, и около църквите. Ние ще помогнем с измиване на всички територии около църквите", каза още кметът на София.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
11
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Айде ***, марш на село за Великден да се съберете по софрите и да заразите и избиете всякакви стринки, майки, бащи и тетки, както вече направиха ракиджиите от Лом и селяндyрът от Бергамо. Ще хапнете и 30-килограмова овца, която наричате "агне", и ще се изпотръшкате всичките я от салмонелоза от "домашните" ви яйца, я от бактериални инфекции от еко био месото на престарялата овца. Тамън и недестилирана ракийка ще пийнете, абе рай преди погребение.
21
6
 
21
 
! Отговори
Бацила преди 4 години
След великден ни чака най-лошото, всички ще си тръгнат по селата и ще има верижна реакция от заразени.
20
6
 
10
 
! Отговори
6 преди 4 години
До АнонименЛъжеш, при коунягите беше забранено да се боядисват яйца, да се правят козунаци, да се посещават църквите по Великден. След 75-80-та гадина мерките станаха по-леки, но пред храмовете стояха и дебнеха кой е там кварталния, партийните .... александър невски го ограждаха със заграждения и милиция, вход само с покани, дипломати, ДС агенти и т.н.
19
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е какво? Като вляза в парка с колелото бързайки за работа няма да ме глобят с 300 а с 200 лв ?
18
2
 
5
 
! Отговори
Стоянстрой преди 4 години
А на каишка ли ще ни водят?
17
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Тоя от Германия дет ни говори на ВиеНа теб, какво ти пука, нали си във великата Германия. Не се занимавай с нас.
16
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По-добре да отворят до София окръг - хората да си идат по вилите ,да си садят зеленчуци , хем полезно, хем карантина ,щото всеки си стои в своя двор!инак-баир будала из Витоша ,а и кой ще ги следи дали не са на тумби по поляните ?
15
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо продължаваме да го наричаме карантина? Карантина е за откритите случаи, всички други не са под домашен арест, нали? Или греша?Иначе аз лично между ноември и март избягвам повечето т. нар. места за забавление, а.к.а бациларници дори в нормални години.
14
18
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще стане като в Италия. Там точно от планините и курортите тръгна заразата и после превзе гетата.
13
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тогава ли ще изтеглите кредита от 10 милиарда?На кукумявката ако й пукаше за София нямаше да е такава смрад по улиците.
12
10
 
39
 
! Отговори
на въздух преди 4 години
Спрете да правите сравнения с нации, за които думата дисциплина не е само дума, а се спазва. Ако не се събираха на тумби нямаше да ограничат достъпа до парковете. Да, прекалено е, но българина като му кажеш, че нещо е ограничено или забранено тръгва да доказва на всички колко е хитър и тези збрани не важат за него.Сърдете се на недисциплинираните си съграждани.
11
4
 
22
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 4 години
На мен пък ми се струва, че след Великден ще опуснете режима ....
10
10
 
16
 
! Отговори
До 9 преди 4 години
Лекарите учили 6-7 години медицина, после още 5 специализация. И тогава се появяваш ти, с простия ти акъл и казваш, че не е минал пикът. Няма такива овчари като вас.
9
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре, другарко Фандъкова! А вие засяхте ли си картофите на вилата в село Сопот? Или ще си ходите вече за постоянно към родния Самоков?
8
8
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На база на какви данни решихте, че пикът ще е след Великден? Ами ако вече отдавна е минал?Нищо нали ББР раздаден милионите на своите хора.
7
8
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този вирус излезе по-голям фейк от кацането на луната.
6
10
 
10
 
! Отговори
АНТИ преди 4 години
Когато цъфнат герберугитеи Ковид много зарази,хукни по паркове със другите,заразата разпространи !
5
12
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Просто трябва да ни се развали Великден. Дори комунистите не спираха Великден.
4
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добро решение.
3
9
 
35
 
! Отговори
Млад и богат тарикат преди 4 години
ЗАЩО забраниха планините???????Сигурно щот, да няма хора да снимат от Копитото сега, да се види, че въздуха не се е изчистил и замърсяването не е от трафика.Умно.