В София: Нови мерки срещу COVID-19 на Женския пазар и пазара "Д. Петков"

Ограждения около тържищата, еднопосочно движение, дистанция от минимум 2 м
Обновена: 10 апр 2020 16:35 | 10 апр 2020 16:35,
30

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Затягат се мерките за борба с COVID-19 на територията на Женски пазар и пазар „Димитър Петков“, стопанисвани от дружеството Пазари Възраждане ЕАД . Мерките са в отговор на заповед на кмета на София Йорданка Фандъкова за въвеждане на допълнителни противоепидемични мерки за борба с коронаривуса, съобщиха от дружеството.

Поставени са ограждения около търговските площи на двата пазара, въведено е и еднопосочно движение с пропускателен режим с КПП на входа и на изхода с основна цел да се ограничи струпването на хора на едно място и да се минимизират възможностите за разпространението на заразата. Входната точка на Женски пазар е откъм ул. “Св. Св. Кирил и Методий”, а изходящата, е откъм бул. „Сливница“. На пазар „Димитър Петков“ – входът е от откъм бул. “Ал. Стамболийски”, а изходът – откъм бул. “Т. Александров”.

„До преди няколко дни на Женски пазар клиентите бяха малко, но топлото време доведе хората и това наложи да предприемем бързи стъпки за надграждане на предприетите от нас мерки още с въвеждането на извънредното положение и да ги затегнем. Въвеждането на пропускателния режим с две КПП-та ще ни позволи да управляваме човекопотока и достъпа на потребители до сергиите, както и ще подпомогне търговците да налагат дистанция при пазаруване от минимум 2 м., и най-вече да ограничи струпването на клиенти на една сергия. За целта на Женски пазар първоначално ще се пропуснат 80 човека, а за пазар “Димитър Петков” – това ще са 40 души, след което влизането в посочените сектори ще следва принципът “излязъл-влязъл. Това означава, че нови клиенти в зоните ще се допускат само след устно уведомяване на служителите на входните точки от служителите на изходните точки за напуснали такива. Осигурили сме радиостанции на охраната ни на входните и източните точки и комуникацията между тях ще се осъществява непрекъснато. Освен това нощната охрана ще работи през деня и ще помага на дневната смяна за спазване на мерките.“, каза Драгомир Димитров.

Търговците, наематели в зеленчуковата част на Женски пазар, вече са задължени да носят предпазни маски и ръкавици, и да дезинфекцират работното си пространство постоянно. Ако не спазват това изискване на общинското предприятия, което стопанисва търговските площи, ще се прекратяват договорите им за наем, уточняват от дружеството. Това изисквания ще важи и за пазар „Димитър Петков“.

На двата пазара са монтирани мощни тонколони, от които звучи запис от СДВР с напомняме на хората да спазват мерките за борба с COVID-19, а на павилиони и сергии са разлепени и писмени инструкции за гражданите. Чешмичките на територията на Женския пазар са снабдени с течен сапун и са превърнати в пунктове за дезинфекция. На територията на тържището са монтирани допълнително и още две мобилни чешми.

Продължава и редовната дезинфекция на Женски пазар и на пазар „Димитър Петков“, както и на Предгаров площад „Ротонда“. Дезинфекцията на откритите пазарни площадки се прави след приключването на пазарния ден и се комбинира с миене на цялата територия на тържищата с оглед по-голяма превенция и грижа за здравето на клиентите и търговците на площадките. Дружеството продължава да осигурява нужните лични предпазни средства – защитни маски, ръкавици, дезинфекционни разтвори на спиртна основа на служителите си и на търговците на двата пазара.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да и преди великден ще затворят пазарите, за да фалират прекупвачите. Всичко е точно.
26
2
 
0
 
! Отговори
3M преди 4 години
Затворете гнусните пазари!
25
0
 
6
 
! Отговори
Пешо преди 4 години
Добре, че дойде короната, та да дезинфекцират малко.Ако вземат и да измият улиците, няма да е лошо.
24
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да се смееш ли да ревеш ли. Мале в какво са се превърнали хората, то попринцип българите сме малко .... ама след този грип българина тотално ще изтрещи!
23
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А от пазара в илиянци колко тестуваха -това бе второто огнище след онова със семейството от селото в което бяха празнували -тук се прави нещо мижем да те лажем както е тестуването в Банско
22
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всички пенсионери с маски, при младите един от 10 с маска. Това виждам в София.
21
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пенсионери, тълпи пенсионери, суматоха, а ние уж ги пазим. Няма как да пазиш някого, ако сам не иска да се пази. Игла да пуснеш в тарапаната от пенсионери без маски, няма къде да падне. И полицай по колите за разкош.
20
5
 
3
 
! Отговори
ист преди 4 години
Срамота. Мъже пазаруван в женския пазар. До къде я докарахме. Този вирус май ни обърна резбата.
19
3
 
13
 
! Отговори
Варна центъра преди 4 години
Аз ходих на месарница днес.Всички отвън през три метра с маски, млади хора.Баба ви отпред - без маска, ама как.Излиза човек от вътре и тя се промушва покрай него през вратата, сакън да не артиса отвън или месото да вземе да свърши.Той горкият се залепи за стъклото направо.Повече няма да коментирам.
18
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Размерът ("мерките" му) има значение, ей!!!!!!-)))))
17
2
 
11
 
! Отговори
Уонко Нормалият преди 4 години
Мутра, милиоцинер, олигарх. Пожарникарче, шофърче, политяга... Амеба, плазмодии, Винету! Сеща ли се някой?
16
5
 
2
 
! Отговори
до 13 преди 4 години
Гледай да не те натоварят в някой военен камион заедно с други трупове !
15
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тя , има депозити и заплата . Иначе ако шефът я уволни и остане на издръжката на държавата от цели 300 евро обезщетение ще *** като прасе преди да го заколят.Има време като изпапкат депозитите, ще сменят плочата.
14
3
 
12
 
! Отговори
тя преди 4 години
Тези дето не работят ще вземат 610 лева , а работещите 700 лева , егати "справедливостта "!
13
4
 
7
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
До тясподели кое ти е "добрето",Тонке?!..Аз лично ти вярвам,че ТИ може и да си добре,седяща пред компа и блъскаща герболозунгите.Но нито ТИ,нито чорбаджията ти сте в правомощието да се обаждате от името на цялата нация!
12
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То мерки то правила то регулатори и всички са на държавна заплата,и чакат тези дето санкционират да внасят данъци за да взимат те чиновниците заплата,обаче не им дават да работят!Строшиха хатъра на хората.
11
15
 
15
 
! Отговори
тя преди 4 години
Благодарение на щаба и правителството с взетите своевремено мерки сме за сега добре !
10
0
 
4
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 4 години
Тарикати шсофиянци, обикалят градчето за търговски обекти под ноем.Мислят, че наемите ще паднат много, а то Сезон колко ще има ...
9
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Плод зеленчука е така напомпан с дезинфектанти.. че хапнеш два домата и си излекуван от всичко !!...
8
0
 
6
 
! Отговори
123 преди 4 години
А кооперативния пазар в люлин движението ,как ще стане ,че не ми е ясно...