Строги мерки в София: Следи се спазването на социална дистанция

Фандъкова призова да носим маска и шал
11 апр 2020 13:00, Петя Славова
86
Строги мерки в София: Следи се спазването на социална дистанция
Снимка: БГНЕС

Спазват ли столичани мерките за социална изолация ще проверяват още по-строго от днес органите на реда. За това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова на страницата си във Facebook.

"Започваме засилени проверки за спазване на мерките за физическа дистанция. Целият ресурс на Столичната полиция ще контролира забраните за събиране на хора на едно място и за разходки в парковете и градските градини. Това е организацията, която въвеждаме с директора на СДВР старши комисар Георги Хаджиев.

Продължаваме и проверките на пазарите с екипи на общината, полицията и Столичната РЗИ. За пазарите са задължителни - един вход и изход, дистанция, еднопосочно движение на клиентите и предпазни маски за продавачи и клиенти".

Още по темата

Столичният кмет призова всеки, който трябва да излезе от вкъщи, да носи предпазна маска или шал.

"Борим се заедно с враг, който не виждаме, а пролетта и слънцето създават измамното усещане, че всичко е приключило. За съжаление, не е! Анализите на експертите показват, че следващите дни са изключително рискови.

Нека опазим резултата, който постигнахме заедно с дисциплина и с цената на огромни лични жертви. Постигнахме плавен ръст на заболелите и здравна система, която може да се погрижи за всеки, който се разболее - да не се проваляме!"

По думите й, постигнатото до този момент струва много и всеки плаща тежка лична цена, която не трябва да бъде хвърляна на вътяра.

"В тази невиждана криза показахме, че можем да действаме обединени. Показахме, че в трудност, сърцата и добротата ни стават по-големи.
Заедно ще се справим!", пише още в съобщението на Йорданка Фандъкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какви жалки и отчаяни опити да се насажда страх и определено мислене у хората...чак се чудя как има кой да и се връзва и на тая е на другите смешници.
70
1
 
4
 
! Отговори
димо преди 4 години
До АнонименПравилата са еднакво валидни за всички.
69
0
 
5
 
! Отговори
димо преди 4 години
До славянин Той нашенецът отдавна си е заразен с вируса на страха - знае да се ежи на по-слабите от него, а се подмазва на по-силните, без значение колко по-*** и прости са от него!
68
2
 
6
 
! Отговори
бг преди 4 години
Вируса е само в медиите и в главите на хората.
67
1
 
13
 
! Отговори
Кога? преди 4 години
Кога Фандъкова ще вземе да забрани на братчедите с екологично чистия транспорт да тарашуват из контейнерите за пластмаса най- заразните места на софийските улици?
66
2
 
11
 
! Отговори
Докс преди 4 години
А бе, защо бяха блокирани пътищата към селата на север, към Стара планина? Това не са градски градини и паркове! Не можеш да отидеш нито в Локорско, нито в Подгумер и Войнеговци! Милиционерите искаха адресна регистрация или документ за собственост в тези населени места. Тази тъпотия за какво е? Очевидно това вече е тормоз, а не ИП!
65
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До (-_-)Не е вярно. Вирусът понякога убива и млади хора, без придружаващи заболявания. Все още никой не знае защо. :(
64
6
 
26
 
! Отговори
(-_-) преди 4 години
Нищо не трябва да се затваря. Тоя вирус е почти безвреден за здрав човек. Тези, които имат хронични заболявания и са болни трябва да се пазят. Историята е много грозна, но рано или късно хората ще узнаят истината.
63
3
 
30
 
! Отговори
Възмутен преди 4 години
Вместо да дебнете за социална дистанция, затворете пазарите/пълно с пенсионери /, затворете църквите за празниците, пуснете хората в парковете да се движат на подходящо разстояние и това ще е много по-добре за всички!
62
6
 
29
 
! Отговори
(-_-) преди 4 години
Тези мерки нямат нищо общо с вируса. Ограничаването означава единствено отлагане. Смъртността е по-ниска от други грипоподобни заболявания. Идеята е чрез поредната криза да се преразпредели пазара. Опитните специалисти кратко и ясно обясниха - болестта ще премине практически през всички. Тези, които не преболедуват тази година ще боледуват догодина. И няма страшно, пак повтарям - смъртността от свински грип беше далеч по-висока..
61
1
 
6
 
! Отговори
Роко преди 4 години
Вече има нов раздел в индустрията за филмчета за големи-"С маска "
60
3
 
14
 
! Отговори
Медицински биолог преди 4 години
Маска трябва само при струпване на хораза да не заразявате други.На вън или когато няма хора по- близо от 2 метра маската е ненужна.
59
3
 
10
 
! Отговори
Медик преди 4 години
До БиологМаските са за болни хора да не пръскат вируса...
58
2
 
16
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Софиянците ако бяха отишли да гласуват на кметските избори е и тая на снимката нямаше да е кмет но те предпочетоха да отидат на Витоша .
57
4
 
19
 
! Отговори
до 54 от славянин преди 4 години
''Браво! Напълно съгласен- предупреждаваш пpимaта да спазва мерките, не се ли съобрази, моментално полиция. *** не може да бъде контролиран, защото цял живот знае и може всичко. Той е повече от другите. Точно той може да метне правилата, те не важат за него.''А какво ще кажеш за ''божеството'' от здравното министрество забранило на хората да посещават паркове и спортни площадки и то в разгара на пролетта, а разрешило им да се гъчкат в обществения трянспорт, ''гение'' на цивилизованата мисъл!
56
2
 
5
 
! Отговори
Шоп преди 4 години
Ааа... Данчето също е шопкиня, Самоков са си баш шопи, ако някой не е наясно.
55
1
 
4
 
! Отговори
Шоп преди 4 години
София по принцип е град на шопите, преди това серди, дардани, келти. Не знам някога някой да се е качил на главата на шопа. Бойко Борисов също е шоп. Ако някой от "стар софиянец" не се чувства шоп, вероятно е трето поколение преселник.
54
0
 
13
 
! Отговори
хм преди 4 години
тия тримата на снимката не са спазили правилата за минимална дистанция. Когато видя, че им е наложена глоба може и аз да стана по-стриктен в изпълнението, но дотогава.... съжалявам, но правилата са за всички. Когато дадат личен пример могат да очакват и разбиране от хората. А иначе всичко си остава просто една гавра.
53
2
 
2
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 4 години
.Fandakova,mnogo gotina maska be !?! Ot kade ia imash ?!? Kolko pari dade za neia I az iskam takava ?!? Ei tova ni kaji na nas ...elektorata ...stoto mnogo ni chovarka I si zadavame vse poveche vaprosi !!!
52
1
 
10
 
! Отговори
Футурулог преди 4 години
Ванга :"Ще дойде болест от жълтата раса,ще стане трудно,но после ще дойде нов тип Световен комунизъм и ще се оправи Света" Това не е зле -всички пак ще са равни с базов доход, работите ще работят ,а хората ще се занимават с обществено полезни дела и хобита.Всички ще караме фият панда на метан или тояота айго на водород .Само президента ще е на тойота ярис,мутрите ще са ангажирани с биоземеделие с мотиките вместо с фитнес и кражби с бухалки...Икономистите ще броят щъркелите по време на миграция