Заради кризата: В София повече зеленина, по-малко цветя

Фандъкова обеща: Ще засадим 800 млади фиданки в Борисовата градина
Обновена: 12 апр 2020 11:55 | 12 апр 2020 11:20, Красимир Ангелов
28
Заради кризата: В София повече зеленина, по-малко цветя
Снимка: Facebook/Йорданка Фандъкова

Ще засадим 800 млади фиданки на територията на Борисовата градина, съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова във Facebook.

"Превърнахме цветните градини на София в част от любимите места на столичани. Вече цъфтят лалетата и теменужките, които засадихме миналата есен. В новата ситуация е нужно да се откажем от някои допълнителни разходи. Затова с колегите ми решихме, че ще спестим и от средствата за лятно зацветяване", написа кметът на столицата.

"В градините ни това лято ще заменим цветните фигури със зеленина. Ще запазим цветни две места през цялата година – цветното слънце пред народната библиотека "Св. Св. Кирил и Методий" и гербът на града ни при алея "Яворов". Те ще ни напомнят за цветята, които догодина отново ще ни радват и за градините, в които отново ще можем да се разхождаме. Останалите места ще оставим зелени през лятото и есента", обясни още тя.

Фандъкова посочи, че общината продължава със засаждането на нови дървета покрай улиците и булевардите, защото това е част от мерките за по-чист въздух. "Започнахме засаждането на 1100 дървета през тази пролет. Продължаваме и засаждането на 800 млади фиданки на територия на Борисовата градина", добави Фандъкова.

"Честита Цветница и честит имен ден на всички именици! С пожелания за здраве и светлина в сърцата ни! Останете си вкъщи", поздрави по случай празника кметът на София.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Брей то поддръжка на райграса е доста по скъпа от цветята иска стригане и поливане, а цветята само поливане. Фандъка пак краде.
21
1
 
2
 
! Отговори
Ro преди 4 години
20, това е така, но ние не пазим и малкото красиви сгради, които имаме. Поголовно се руши, оставя на произвола или се дава на наши хора да строят стъклени гробници. Съжалявам, но манталитетът ни е такъв - мърляв. Достатъчно е да видим как се санира на парче, как всяка втора кашпа е пепелник, как се ремонтира, за да краднем и колкото да замажем нещо там. Никакво чувство за естетика няма, а управляващите са просто извадка на народа ни. Никъде по белия свят не е такава циг***ания, съжалявам.
20
9
 
7
 
! Отговори
до 19 преди 4 години
Единственото грозно в София са комунистическите гета, строени за неквалифицирания мизерен *** работник от Кремиковци, и сградите на властта, кичът НДК и прочее- погнуса. Всичко останало е виенски стил и е изключително.
19
9
 
8
 
! Отговори
Ro преди 4 години
София е изключително грозен и ориенталски град. Родена съм тук и ме боли за него. Цветята бяха една от малкото радости за окото в пост-социалистическото гето. Сега и това няма да имаме, но поне завинаги ще имаме ремонтите на ремонтите, краденето, мърлянето и, естествено, нещастните фиданки, от които 70% изсъхват... а, да не забравя и яката сеч, след която остават пънове и дупки по улиците. ГолЕма естетика, голЕма грижа от верния пудел на Боцко.
18
0
 
8
 
! Отговори
Gogi преди 4 години
Природата малко да се въстанови вече имаме и по чист въздух
17
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да засядат китайски мехурник и вечно зелените туи.
16
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да почнат да мият и дезинфекцират по кварталите, така както виждаме, че го правят по чужбина. Стига популистки призиви, трябва да се действа.
15
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Така трябва общините в цялата страна да действат. Зелени дървета,има и японски клен,кото е червен,и дурги такива декоративни разстения и треви,които биха изглеждали по-красиво по парковете и алеите,а не тези цветя. Зеленината внася повече хармония от шаренията. Освен това на почти всеки балкон има цевтя.
14
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На бул. Габрово не успяха да засадят дръвчета след многогодишни опити. Половината си останаха изсъхнали фиданки или просто празно място
13
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Които е видял дърво да покаже къде е !
12
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще засадите, защото имаше сеч в Борисовата градина. Не е зле и по планините да засадите, че горите се поизсекоха при управлението на ГЕРБ.
11
2
 
21
 
! Отговори
The Ghost преди 4 години
Вие затрихте де що има зелена площ като я застроихте, сега Фандъка фиданки ще сади. СмЕх
10
2
 
13
 
! Отговори
The Ghost преди 4 години
Алоууу цензурата, стига сте трилиВие затрихте де що има зелена площ като я задтроихте, сега Фандъка фиданки ще сади. СмЕх
9
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хич да не пипа некадърницата всичката и работа е клкото да се отбие номера и да се усвоят едни пари, а след нея потоп.
8
1
 
16
 
! Отговори
ТКЗС преди 4 години
Ще засадим картофи, пипер, домати, арпаджик, фиданки и ще пуснем овцете на паша.
7
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЯКо се сече в Борисовата в момента!
6
10
 
3
 
! Отговори
Иванов преди 4 години
За това провинциалистите ли са виновни?
5
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Селянката обещала, а че има поголовна сеч не е проблем.
4
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това го има само тука!! Да заключиш народа, да му забраниш да излиза на чист въздух и дори да го задължиш да ходи с наморници на улицата. И накрая да пуснеш десетки хиляди хора на Великден на църква, да *** от една и съща лъжица. Да - поповете ще дават причастие от ЕДНА И СЪЩА ЛЪЖИЦА!! След неизбежния бум на заболели ще ни обвинят, че не сме били дисциплинирани, и ще си удължат извънредното положение до когато искат. Докато не присвоят и последната стотинка. Събуди се народе!!
3
5
 
5
 
! Отговори
Амед преди 4 години
Одобрявам! Обичам да има много и гъста растителност в парка- там правя най-страхотния секс!