Патриотите в СОС: Конете на ромите – в "Екоравновесие"

ВМРО искат забрана на каруците и по-строг контрол в гетата
Обновена: 15 апр 2020 12:25 | 15 апр 2020 12:21,
23
Патриотите в СОС: Конете на ромите – в "Екоравновесие"
Снимка: ВМРО

Придвижването с животинска тяга, ровенето по кофите и транспортирането на боклуци освен незаконни са и изключително опасни за разпространението на COVID-19, категорични са общинските съветници от „Патриоти за София“, съобщи пресцентърът на ВМРО.

Още по темата

Председателят на „Патриоти за София“ и на транспортната комисия в общината Карлос Контрера и заместник-председателят на Общинския съвет и председател на комисията по обществен ред и сигурност Борислав Иванов внесоха предложение до заместник-кмета по „Транспорт и градска мобилност“ да бъде въведена забрана за движение на каруци (ППС с животинска тяга) на територията на Столична община. Сигналите, които постъпват при съветниците, са за увеличение на трафика в квартали като „Надежда“, „Младост“, „Слатина“ и други и за нерегламентирано струпване на роми около кофите за боклук, както и товаренето в каруците на отпадъци и тяхното разнасяне през кварталите. Това категорично е в разрез с всички противоепидемиологични мерки, които Националният оперативен щаб въведе. Самото придвижване на каруците е нарушение на Закона за движението по пътищата и е допълнителна предпоставка за ПТП.

Ето защо Патриотите в СОС са категорични, че Общината трябва да се намеси и да ги спре от движение, като прибере и животните в съответните места под юрисдикцията на „Екоравновесие“.

Неслучайно от началото на пандемията ние предупреждаваме, че гетата могат да се окажат изключително опасни, предвид битовите условия и културните характеристики на хората, които ги обитават, категорични са Контрера и Иванов. Съветниците напомнят още, че епидемиите от хепатит А и морбили преди време отново са били с огнища в гетата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До нормаленЗащо да е само чесане на езици?Ако ги въдворят в провинцията и им спрат помощите, тогава наистина ще трябва или завинаги да се изселят от държавата и да си търсят будали-спонсори другаде,или да се изхранват чрез селскостопански труд, в процеса на който кончетата и каруците са необходимост.
16
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ТатоИскаш, ама ако ти удовлетворят искането, кой тогава ще храни електоратО, държавните чиновници и учЕните от БАН?
15
2
 
3
 
! Отговори
Данчо от Елин Пелин преди 4 години
Много шум за нищо. От когаа дрънчат по този въпрос и нищо не е станало...няма и да стане. БГ не е вече отдавна държава на българите - за съжаление.
14
0
 
2
 
! Отговори
нормален преди 4 години
АБСОЛЮТНО ПРАВИЛНО ПРЕДЛОЖЕНИЕ И ПРАВИЛНА МЯРКА ! А ,,чесането на езиците" по долу е присъща на недораслите и хдоста невежи мушмороци ,за които всичко е една игра и забавление по форумите! Мозък до мозък,жална България с това ,,наследство!
13
0
 
9
 
! Отговори
Тато преди 4 години
Искам и аз - българина - да си заградя парцелче и да си вдигна къщурка без да плащам за имота и да си бера тухли откъдето сваря! После искам да не плащам данък имот, данък тв.битови отпадъци, а също така безплатен ток и вода!!! Искам и да карам кола без гражданска отг., без технически преглед, без винетка!!! Искам и аз безплатно съществуване и привилегии!!!
12
6
 
1
 
! Отговори
kit kat преди 4 години
не гледайте нещата на парче - а цялостно ,тогава няма злорадствате за ромите
11
0
 
20
 
! Отговори
Най-важната мярка преди 4 години
Изселване на самоволно настанилите се около столицата роми, които създадоха големи гета от незаконни постройки и всякакви други убежища от рода на палатките, навеси от найлон и платнища и какво ли още не.Тези хора са били адресно регистрирани някъде, преди да дойдат тук да създават проблеми. Така че общината не е длъжна да им осигурява жилища.Ако ромоЗащитните организации искат да им помогнат, нека им съдействат за настаняване там, където има възможност за земеделски труд и животновъдство.
10
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какви са тези джендърски мерки, кончетата в екоравновесие. Гледахте го кмета на Буковлък. Разбрал е че тези разбират само от "прибирай тоз кон, че идвам и го правя на пастърма"
9
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Преялите - при д-р Емилова Пияните - в отрезвителя
8
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Спокойно, скоро цялата държава ще е едно голямо гето...
7
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ровене в кофите е следствие на реалната политика!
6
1
 
22
 
! Отговори
истина е преди 4 години
София е единствената столица в Европа , където ромовете се разхождат с каруци и ровят в кофите безнаказано !
5
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ние пък не искаме МВРО - само около кинтите се облизват тия
4
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тези гета -- са атомна бомба за държавата. Не трябваше да се допуска създаването и разрастването на гетата. Всички партии които управляваха са виновни за тези гета. Не се направи нищо за ограмотяването и цивилизоването на тези хора. Не се ограничиха ражданията. Не може да им се дават пари --- които тези хора - никога няма да ги изработят. И сега ще става още по-страшно в тази ситуация....
3
11
 
7
 
! Отговори
най-добре преди 4 години
Конете на луканка.
2
0
 
45
 
! Отговори
позиция преди 4 години
Време беше! Животните са подложени на нечуван тормоз! ПОДКРЕПЯМ!!!
1
8
 
17
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 4 години
СКОРО ВСИЧКИ ЩЕ МИНЕМ НА МАГАРЕТА С КАРУЦИ А КОНЕТИ ЩЕ СА ЛУКС