От "Факултета" и "Филиповци": Дискриминирани сме, не изолирани!

20 души от двата квартала са зарадени с коронавирус
169
От "Факултета" и "Филиповци": Дискриминирани сме, не изолирани!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

20 са заразените с COVID-19 във "Факултета" и "Филиповци" след първия ден на изследване там. Този четвъртък тестовете продължиха. От полунощ двата квартала са блокирани.

23 КПП-та контролират движението във "Факултета", още 5 пункта има във "Филиповци". Живеещите тук обаче не се чувстват изолирани, а дискриминирани. 

Още по темата

"Проблемът е в това, че се нагнетява етническо напрежение, така излиза, така ни третират", заявява Атанас Михайлов, жител на квартал "Факултета",пред bTV.

Местните жители твърдят, че повечето спазват мерките отговорно, а вирусът е внесен и разпространен отвън.
"Мой съсед се прибра от Англия, 21-годишен и с прибирането - масата, музиката, голи до кръста, кючеци", разказва Емил Михайлов, жител на квартал "Факултета".

Заради изолацията много хора са останали без работа.

"Обаждали са им се работодатели и са им казвали от днес да не идват на работа, явно имат опасения. И това е лошото в случая, че едни хора се посочват с пръст", разказва здравният медиатор Христо Николов.

Тестването на живеещите продължава - ще бъдат взети 200 проби.

"Контактните лица са много повече и това беше причината, поради която се наложиха ограничителните мерки", казва  д-р Данчо Пенчев, директор на Столичната регионална здравна инспекция.

Продължава и по-интензивната дезинфекция. Пръска се с по-силни разтвори на местата, където се струпват повече хора.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


169
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
1
 
107
 
! Отговори
Fool преди 3 години
Искам да ми намерят 10 човека в "маалата" които могат - първо да кажат думата "дискриминирани" и второ да кажат какво е нейното значение. И да расист съм, защото социалната система дискриминира всеки съвестен платец в държавата, за сметка на ромския тумор пораснал в обществото ни.
35
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
дискирминирвани сми или коту беши знаим ги тес работи
34
0
 
18
 
! Отговори
777 преди 3 години
Какво ли значи "ЗАРАДЕНИ " ? А иначе за заразени съм чувал!
33
0
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Еми и ние това казваме. Дискриминирани сте, тестовете ви са безплатни, а не си ги плащате като нормалните хора.
32
1
 
54
 
! Отговори
бай Пенчо преди 3 години
Ех , що не ме дескриминираха така и мене ?Нямаше да плащам ни вода , ни ток ,ще ми дават помощи ,щяхда си крада на воля , да пребивам старци по селата и на избори ще нагъвам кебапчета и да ми плащат за това !
31
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И защо си носят маските на брадичката?Всички ли имат зъбобол?Да не би да е нов симптом на КОВИД 19?
30
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като виждам ква опашка на коли с лъжливи декларации , на София изход някои нагли писали на работа ,,ще видим на колко човека ще глобят ако са 25 30 човека ..е цирк
29
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някой вярва ли , че може да се сложи ред в тия махали ?По какъвто и да било повод? Чак ми става жал за ***, честно. Българите сме свикнали да ни мачкат и ограбват и ограничават, ама тия - да ги накараш да стоят вързани им е много по-мъка.Дай им да шляпат боси и мръсни под дъжда.Толкова ще бъдат и мерките там. И пак ние ще плащаме с данъци и такси.Не вярвате ли?Който и да е на власт - няма какво да направи с тия.
28
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Римските лидери вече започнаха упражнения по представянето си като ,, жертви на дискриминация,,Подушиха лесните парички от БХКАма са не се обърне хитруването им срещу самите гяхЗащото тия медиатори май проповядват за масово заразяване като осъждат карантинатаИ то при толкова опасна ситуация в махалата
27
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко, Мутафчийски, затваряйте утре софия и НИТО ВЛИЗАНЕ, НИТО ИЗЛИЗАНЕ!
26
0
 
9
 
! Отговори
До 23 преди 3 години
Ти да не си помисли, че само ти можеш да гласуваш коментарите си 100 пъти?
25
1
 
33
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Какво от туй че аз спазвам правилата за всичко? Гледам половин София се изнася с купища лъжи от сорта че точно сега ще гледала болните си родители, а в това село се изсипаха от Европа един куп , дето един имал контакти с 32 души? И сега съм сигурен, че изобщо не се спират, а щъкат, че и други щели да идват от незнам къде си? Да махат мерките и толкоз!
24
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ама тия неграмотници си вярват,че спазват карантинаСложили си едни маски, ама ги носят на брадичката си като рицарски набраднициКакво ли си пазят така?
23
1
 
11
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 3 години
оплачете се на АРМЕНСКИЯ ПОП
22
1
 
43
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 3 години
20 заразени от 200 направени теста. В кв. Факултета има 45 000 римляни. Поне 4000 заразени има там. Тиквата, не знам как ще ги пазиш...с жандармерия ли, с войска ли да не излизат оттам, но тия ако ги изпуснеш от квартала и София си е заминала на кино от 6 до 5.
21
15
 
69
 
! Отговори
Do 23 преди 3 години
Как можа да я напишеш тази глупост? Това били електората на БСП?Я върви погледни протоколите който от гласовете в ромските махали за БСП и колко за ГЕРБ
20
1
 
44
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Стига сте ревали, и роми и българи, особено първите! Да не би да искате да ви дундуркат вечно с векове, по-точно с хилядолетия? Ромите ви са виновни всички без изключения, ами помъчете се и вие с нещо, да му се не види! Българите пък не сме някакви цветенца, но пък се мъчим да бачкаме поне, къде с успех, къде не, но не лежим на държавна издръжка! То би трябвало да е обидно някой да ви хрантути , а вие да хленчите непрекъснато!
19
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега ще ти натиснат с финансови санкции от римските НПОАко държавата България не им състави актове за неспазване на карантината на тия хора, ще съжалявамеКой знае какви начини ще измислят от НПО,за да се облагодетелстват на гърба на трагедия т а
18
7
 
28
 
! Отговори
Краси Кънев, БХК преди 3 години
Безобразие! Всички тестове да се пренасочат към районите с преобладаващо или изцяло малцинствено население! Болнични легла, респиратори - също да се използват за хора от малцинствено потекло и ЕДВА СЛЕД ТОВА ако има може и някой друг да се лекува.
17
64
 
114
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БСП няма ли да скочи и да брани електората си по махалите от репресиите на ГЕРБ?