Бивш шеф на КАТ: Безотговорно поведение, МВР да действа по-крайно!

Да се смирим изчакаме да премине пандемията, каза Богдан Милчев
Обновена: 17 апр 2020 11:07 | 17 апр 2020 10:12, Елка Василева
63

 

Заради масовото пътуване в четвъртък се забранява влизането и излизането от София до второ нареждане. Това беше обявено на извънреден брифинг в Министерския съвет късно снощи.

"Наблюдаваме абсолютно адекватни действия от страна на МВР. Най-неприятното ми впечатление е, че гражданите подценяват своето здраве и това на родителите им. Свикнали сме да приемаме, че сме безсмъртни и здравето ни е даденост. Десетки хиляди да напускат София, за да лекуват възрастните си родители, е доста пошло и безотговорно поведение", коментира мярката бившият началник на "Пътна полиция" и директор на Института за пътна безопасност Богдан Милчев.

Още по темата

"Трябва да се смирим и да изчакаме да премине тази пандемия, защото скоро ще видим и другата страна на монетата. Не бих се учудил да има сериозен пик на заболелите и смъртните случаи, тогава всички ще упрекваме МВР", подчерта той пред Bulgaria ON AIR.

Милчев е категоричен, че има пълна злоупотреба с попълване на декларациите, които пътуващите представят на полицаите на КПП-тата. Той се надява служителите на реда да бъдат още по-крайни в действията си.

Оперативният щаб обяви, че хората, които пътуват с лични автомобили за работа, ще могат да стигнат до работното си място в определен времеви прозорец – от 06:00 до 08:00 ч. сутринта и връщането е също от 18:00 ч. до 20:00 ч.

По думите на Милчев в тези времеви потоци не би трябвало да има струпване на автомобили, каквото се наблюдава в момента на КПП-тата у нас. Той е на мнение, че е нужно подкрепление, тъй като лидерите на МВР изнемогват.

"Надявам се пред медиите да се формира обществена нагласа, че трябва да си останем вкъщи. Трябва да покажем с личен пример, че сме готови да изпълним всички мерки. В момента това, което ни се предлага е единственото възможно", каза бившият шеф на "Пътна полиция" в "България сутрин".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
stom anglia ne se strahuva da jivee izvan eu, zasto nie da se strahuvame da jiveem izvan eu?!nali dopredi 13 godini bulgaria si jiveeshe savsem hubavo izvan eu...imashe si daje tsar premier...:-)))...i ujkim beshe izleznala ot siv...
47
2
 
3
 
! Отговори
тя преди 4 години
МВР е силово ведомствои, да не мисли някой , че като наруши правилата ще му се молят!Трябва като в Индия с тояги по тъпите им глави !
46
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Изпълзя и този ушев капацитет. Докато беше на хранилката, освен сладка дрямка нищо друго не свърши, но сега е експерт. А хората са го казали преди векове. ***, по-***, най-***, шофьор, охранител, милиционер.
45
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 35ти анинимен олигоффрен.Аз не се пазя и какво.Не пия, не пуша, спортувам, храня се качествено, нямам диабет, хипертония. Според теб какъв е шанса да умра от точно този вирус, тъпакко.Направо ми дойде до гуша от такива *** като теб.Много по вероятно е ти да умреш от страх.
44
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Естествено, че тоя дядка дето цял живот е пил, пушил и ял *** иска по строги мерки.Да си стои вкъщи и да се изявява по малко по тв.
43
2
 
10
 
! Отговори
Specialist-lekar преди 4 години
85% от населението прекарва вируса без да има симптоми. В това число са прочутите 700 заразени, а истински болните са малко над сто души, защото са полиморбидни. Моя шеф и Сашо Симидчиев ми казаха, че с прости милиционери и с касапин под пагон наглава не се излиза. Дори да се включат и заразените цифрата пак не отговаря на определението за пандемия. А я вижте как е в ГЕРМАНИЯ!!! Учете се!
42
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами ако работя на половин работен ден, как да се прибера :D
41
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ти имаш ли кво да папкаш бе сеяндур. Щото болшинството от народа няма. Сега е времето за копане и садене. Ако не засадят няма да имат реколта. Влизам им в положението на хората щото на една Мутренска заплата само тока парното и водата може да си платят. А за ядене ще му ядат Маркуча на Шлангажията. Много мразим такива като тоя да Ръсат МозАк.
40
5
 
12
 
! Отговори
пепе преди 4 години
Не вируса а такива *** милиционери ще затрият държавата. Точно *** военни и милиционери не трябва да вземат решенията в такава ситуация. *** им глави знаят само да забраняват.
39
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
*** милиционер ръси морал и акъл, къде ли съм го гледал ....
38
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Германия пикът мина на слънчице по парковете.
37
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Милчев, тебе защо те уволниха? Защото си безкрайно НЕкомпетентен, ама понеже си "наш" човек , те набутаха за шеф на института за пътна безопасност откъдето продължаваш да ръсиш "мозък" и некомпетентни мнения.
36
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И той вирусолог, очаквал пик. Според мен пикът ще дойде 2021ва, когато се сгушим под мостовете и няма да има нищо за ядене...
35
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ЦИНИКВарненец съм но те разбирам прекрасно, селяния навсякъде...хахаха.Във Варна се напълни със селяци, редставям си в София какво е...Иначе за това че се пишат софиянци или варненци си напълно прав, голяма пародия е !!
34
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ушев, харчи си подкупите и си живей живото, не ни учи. Строги мерки, маа ти
33
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
къде са тръгнали всички и защо?? Всеки си има историям вярно, но толкова ли не може да се изчака, толкова ли??? заслужаваме полицаите да си се изтеглят, отворят всички изходи и входове и всеки от нас да си носи кръста, ако има легла и респиратори, има, ако не - всички гледаме в някои страни какво следва...
32
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо пишете като новина истерията на един бивш милиционер, и защо той мисли че може да налага неговите желания.Народа търпи , но лъжата започва да прозира и все повече хора проглеждат .Скоро ще се променят нещата и ще има възмездие.Чаушеску затова си отиде така, за издевателства над народа си.
31
3
 
13
 
! Отговори
ЦИНИК преди 4 години
Ко ва направяаа това у Софето ба? То кви софиенци поичето са се селяни кът мене.Язе вика съм си чист софиенец.Бря,че откъде е баща ти дяути от кядя е бре?Седем поколения тряаа минат та а кайш язе съм гражданин.То го мързи а работи на нивътъ,и досшло у градо.Сагъ сички да си доат на село.Ама няаа и таа да стане.
30
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Толкова смели браво, готови да отсекат главата на вируса - абе къде сте хукнали, не ви ли стана ясно докато няма ваксина трябва да се пазите - или всъщност не се пазете и ни отървете от себе си.
29
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да се изискат данни от мобилните оператори и да се налагат глоби, така ще се напълни бюджета за 3 дни.