Блокирана София: Влизането и излизането от града са забранени

Причината са ръстът на заболелит и многото пътуващи
17 апр 2020 09:38, Елка Василева
211
Блокирана София: Влизането и излизането от града са забранени
Снимка: архив, Димитър Кьосемарлиев / Dnes.bg

София осъмна блокирана – влизането и излизането от столицата е забранено. Мярката беше въведена от 00:00 ч. тази нощ до второ нареждане със заповед на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев. Причината са големият брой заразени с COVID-19 и масовото пътуване в последния работен ден преди Великденските празници.

Тази сутрин на изхода към АМ "Хемус" нямаше струпване на пътуващи, но има засилено полицейско присъствие. Основно бяха хора, които са били нощна смяна в София, предаде bTV.

„Вчера трафикът беше изключително интензивен, основно в посока изход на София. Десетки хиляди автомобили излязоха. Огромната част обясняваха, че живеят в провинцията, доказваха го с документ. Предупреждавахме, че това ще допринесе да не могат да се приберат, защото масово нямат адресна регистрация в София. Обясниха, че имат неотложна работа, а в същото време – щайги с домати, месо, колела“, коментира ст. комисар Антон Златанов от СДВР.

Хората, които пътуват с лични автомобили за работа, ще могат да пътуват в определен времеви прозорец – от 6 до 8 ч. сутринта и да се върнат е от 18 до 20 ч. вечерта. Остава изискването за предоставяне на пътна декларация, като в нея трябва да се вписва телефонният номер на управителя на фирмата.

За невярно попълнена информация ще има глоби.

„Преценяваме дали на момента да се обадим на работодателя или впоследствие, за да проверим има ли трудов договор, има ли график, дали действително е на работа, тъй като е ясно, че сега всеки ще започне да спекулира с оправдание работа“, посочи ст. комисар Златанов.

Той уточни, че не могат да се правят изключения от заповедта и да се съобразяват с работното време на всяка фирма. По преценка на служителите на МВР може да се пропускат хора по спешност. В този момент гражданин, който е бил върнат, се обърна към него с упрек, че не може да отиде при възрастен и болен родител.

Ст. комисар Златанов отговори, че целта не е да не се отказва неотложна помощ и ще се подхожда индивидуално.

Изключение от заповедта има още за товарния превоз, които трябва с документация да докажат необходимостта от извършването на съответният транспорт. На второ място са всички автомобили със специален режим, автомобили, които превозват граждани, които имат нужда от лечение. Гражданинът, който има нужда от лечение, посочва лечебното заведение, където ще се лекува.

Забраната не важи за аварийните автомобили на електроразпределителните дружества и на ВиК дружествата, както и на тези дружества, които се занимават с интернет разпространение и телевизионно разпространение.

Мерките ще обхванат и железопътния транспорт. Над 36 влака се отменят за празниците, а тези, които се движат, няма да спират на междинните спирки. Организираният автомобилен пътнически транспорт, в това число междуградският, също преустановяват своето движение до второ нареждане.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


211
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
173
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Г-да управляващи, я си помислете, ама сериозно, щом като въздухът в столицата се е подобрил, дали да не изгоните поне 1-1,5 млн. души от Софето и да останете само вие, богопомазаните, десетина хиляди полицаи и няколко хиляди жандармеристи да ви пазят плюс няколко хиляди хора с първично мислене като Спартак и кореняците софиянци от 5-о-6-о поколение. Кеф за вас, дошли в София след 10-и ноември и сменили гумените *** с обувки, кеф и за изгонените, че няма да им се пречкате в краката!
172
3
 
1
 
! Отговори
Спартак преди 4 години
Желателно е излезлите да се издирят в провинцията и поставени на 14 дневна карантина по места. Иначе няма смисъл да заразят провинцията и да ги върнат обратно. Чистият провинциален въздух ще им се отрази добре. За това време -платен или неплатен отпуск.
171
4
 
5
 
! Отговори
БЕЗУМИЕ преди 4 години
Решава се в 22.00 часа вечерта, че след 2 часа влиза в сила затваряне на София!Това е БЕЗУМИЕ, да няма ЯДРЕНА АВАРИЯ? Редно е да бяха оставени 24 часа на хората да се приберат. Сега в понеделник на КПП-тата ще е лудница и скандали!
170
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От много забрани, закони, наредби и т.н. умните ни политици се оплетоха в собствената си некадърност, а МВР за пореден път доказа, че не са подготвени за нищо.
169
2
 
4
 
! Отговори
Бизнес парка преди 4 години
Сега ще спрат ли и достъпа от Младост до София? Все пак там си е провинция.
168
4
 
10
 
! Отговори
Даскала преди 4 години
Бойко , Бойко , след дъжд качулка!Софиянци заразиха цяла България , няма път назад!"Лидера" Борисов , пак ще сменя гащите!
167
6
 
7
 
! Отговори
Батко Асен преди 4 години
От село съм,вифаджия съм,прощавайте за въпроса без да се заяждам питам: софиянци наистина ли си мислят,че те си развили града?? Искам да ми обясните , особено тези 3то поколение и нагоре??
166
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Безхаберие от безхаберници. Като малките деца лъжат и лъжат. Кого лъжете бе охльови нали вие, ще сте болните и вашите близки?Полицията не ви е враг... Вие сами сте си враг. Бахтиии глуповатите хора.МВР и Прокуратурата да накажат сурово всички, които са излъгали и застрашиха живота на останалите граждани. Да ги съдят за държавна измяна. Време е някой хора да научат, че свобода и свободия са различни думи.
165
7
 
11
 
! Отговори
! преди 4 години
Всички тия наглеци да не се пускат в София!
164
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Както лъгаха на излизане, така ще лъжат и на влизане. Андрешковщината е жива и трудно изкоренима. Цивилизация се създава с много усилия, постоянство и дисциплина. Другото е тъмно, безпросветно блато, за което дългосрочните планове са неясна идея. Егоизмът е сила, но опре ли до цивилизован живот, трудно възприема необходимите правила и всячески се старае да ги заобикаля.
163
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В София има над 800 болни римляни вече! Става страшно! Пика ще е Октомври и Ноември според мен.
162
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нема се пуашите! Това е началото на края! Тепърва сега всичко за почва и това мнооого дълго ще продължи! Ще има самоубийства от депресия и т.н. До пускане на ваксина край няма да има!!! До Нова година не ни мърда!!!
161
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Така, както лъгаха на излизане, така ще лъжат и на влизане. Андрешковщината е жива и трудно изкоренима. Цивилизация се създава с много труд, упорство и дисциплина....Другото е.... тъмно, непросветно блато. Тарикатсвото винаги се е имало за по-горно състояние на дyха, но рано или късно горчиво си плаща.
160
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Къде са тръгнали всички и защо?? Всеки си има история, вярно, но толкова ли не може да се изчака, толкова ли??? заслужаваме полицаите да си се изтеглят, отворят всички изходи и входове и всеки от нас да си носи кръста, ако има легла и респиратори, има, ако не - всички гледаме в някои страни какво следва
159
4
 
7
 
! Отговори
66 преди 4 години
До Анонимен До 165 Каква икономика движиш ти бе откраднахте парите на държавата и плъзнахте по България да изкупувате всичко малко ви е карантината там заградени по-дълго време и ако може без доставка на храни да те питам тогава хитрецо
158
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Фактът, че София бе затворена едва след като масово хора заминаха за провинцията, дава основание за предположението, че и ще бъде отворена бързо, за да могат те да се върнат. Или - по-вероятно - пълната блокада ще остане на думи, за по телевизора, а реално ще бъдат пускани на връщане подобно на заминаването.
157
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много по лесен начин за борбата с коронавирус беше ,като още преди месец бяха оставени КППта на границата с Румъния на двата моста ,с Гърция и Турция по едно КПП.Сърбия и С.Македония затвориха КППтата.Всички българи които идваха от чужбина се настаняват в хотели Русе,Видин,Свиленград,София,Бургас и Варна!Като престоят им в хотела се заплаща от самите тях както и тестовете .Които са отрицателни се пускат ,които са заразени със специализиран превоз се откарват по домовете или болници.
156
5
 
2
 
! Отговори
До ss преди 4 години
Кой си ти,че да даваш съвети на нацията?!
155
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 85 "Кой допусна Катай да стане 1.5 млрд.?"То точно това е въпроса.
154
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А сега Бойко , като се видя , че няма страшно от вирус и ти лъснаха и кражбите и лъжите ?Ще продължим с лъжи и тормоз до изтребление???Интересно.Народа е *** , но храната и парите свършиха за много хора.Само че ще свършат и за другите скоро.Ще има бой с тояги и камъни май а....