Цветелин Кънчев иска много строга карантина в цяла България

Трябва да има разбиране между полицаи и роми
Обновена: 17 апр 2020 11:06 | 17 апр 2020 10:00, Елка Василева
73

 

Напрежение в кварталите "Факултета" и "Филиповци" заради мерките срещу разпространението на COVID-19. Вътрешният министър посочи, че там са насочени допълнителни екипи на Жандармерията, за да не се допусне ескалация.

Над 20 са заразените с коронавирус в тези квартали, по-първоначални данни. Появи се информация и за подготвяне на протест заради блокадата.

Още по темата

Късно снощи имаше такива нагласи. Опитвам се с целия авторитет, с който разполагам, да ги убедя, че няма нужда. Не е подходящ момент за такъв протест. При събиране на много хора накуп рискът от разпространението на пандемията е много по-голям", коментира лидерът на "Евророма" Цветелин Кънчев в "България сутрин".

Кънчев настоя за много строга карантина в цялата страна.

"Не само в ромските квартали, на нас ни трябват изключително строги мерки в цялата държава", категоричен бе лидерът на "Евророма" пред Bulgaria ON AIR.

И допълни, че хората в квартал "Факултета" живеят в чистота и спазват лична хигиена.

"Искам да чуя, че при ромите процентът на заболеваемост е по-голям. Досега не е казано такова нещо. Аз мисля, че процентно нещата се движат пропорционално. Вирусът не подбира. Ако някой си играе на ксенофобия, при вируса това го няма", заяви още той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
18
 
! Отговори
ДА преди 4 години
До Анонимен-Що в цяла България?! Този е полудял! С какво стоенето по домовете в Пловдив помага на ситуацията във ФакултетаЩото Столипиново е колкото половин София,затова!
11
11
 
2
 
! Отговори
аа преди 4 години
До ВъзмутенОх колко ви е малко акъла....
10
0
 
52
 
! Отговори
Възмутен преди 4 години
Тоя калдерашин защо не е в затвора за подстрекателство и антидържавна дейност?Сайдера го осъдиха за един ден че казал нещо за Великден а тази гнус си развяват байрака и гледа да трупа точки използвайки положението!А кой ще ви бачка и храни бе ?
9
16
 
10
 
! Отговори
Ivo преди 4 години
Строга карантина за цялата страна и по- бързо! На никого няма да се хареса, но да се учим от другите! Италия , със закъсняла карантина се превърна в Дантевия АД!Виетнам, който е на крачка от Китай , няма нито една жертва до днес, благодарение на строга каринтина още от началото, преди обявянето на световната пандемия.
8
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Що в цяла България?! Този е полудял! С какво стоенето по домовете в Пловдив помага на ситуацията във Факултета :D
7
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименАбсолютно точно. Не само Хелзинкският комите, но и всички други охранени НПО по линия на ромите да са спрантнат на първа линия като доброволци - да разясняват, да се грижат за болни в по-лека форма, да раздават предпазни средства. Сега вече лъсва кой милее за ромите - за здрвето им, за живота им, за децата им.
6
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре е Кънчев да поеме отговорност за грижата за здравето на избирателите сиЛошото е,че той не е човекът,който е призван да интегрира етноса си. Всяко свое изречение той завършва с противопоставяне на *** срещу останалите гражданиКато цяло е повърхностен политик и никога не дефинира проблемите на хората от чието име се изказва.Цялата му философия е ,,дайте ми пари, аз ще ги усвоя,,.Вече е време за нови лица,,Ромското включване,, се провали заради клиентелистката философия на Къчевци
5
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз пък искам калашников!
4
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Марш зад оградата!
3
0
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БХК-то да не мрънкат, а да излезнат сред хората заедно с полицаите и да им обяснят кво става и кво ги очаква. Инициатива е необходима, а не препоръки.
2
0
 
65
 
! Отговори
Хахахахахахахаха преди 4 години
хората в квартал "Факултета" живеят в чистота и спазват лична хигиена ???????В трамвай 8 и 10 и в автобус 111 някой може ли да каже как изглеждат и на какво миришат тия хора?
1
1
 
37
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 4 години
затворете гетата но роми и закони и дициплина ЪПСУРД