Фандъкова: София се затваря, за да се опазят животът и здравето на хората

Придвижването вътре на територията на Столичната община е свободно
Обновена: 17 апр 2020 13:45 | 17 апр 2020 07:30, Елка Василева
187
Фандъкова: София се затваря, за да се опазят животът и здравето на хората
Снимка: Димитър Кьосемарлиев / Dnes.bg

“За съжаление, днес хиляди граждани на София тръгнаха да пътуват за Великденските празници в провинцията. София в момента е градът с най-голям брой заразени с COVID-19 и пътуването до роднини и приятели е безотговорно и опасно. Целта на въведената забрана по предложение на Националния оперативен щаб е да спре разпространението на вируса и да опази животът и здравето на много хора в страната”. Това написа във  Facebook столичният кмет Йорданка Фандъкова, след като стана ясно, че София се затваря.

Тя напомня, че от тази нощ се спира влизането и излизането с автомобили от София.

Изключение от забраната за пътуване ще се прави само за товарни превози, които трябва да докажат необходимостта от извършването на транспорт; автомобили на специален режим на движение; такива, които превозват граждани за лечение. В декларация трябва да се посочи лечебното заведение, в което ще се провежда лечението.

Още по темата
В столицата ще се допускат автомобили, превозващи медицински лица, които отиват на работа; коли на електроразпределителните дружества, ВиК операторите, кабелните и мобилните оператори и служебни автомобии, които превозват работници към местоработата им. В декларация трябва да се посочи фирмата и телефонът на управителя/ директора. Ако работник пътува с личен автомобил, също трябва да посочи фирмата и телефона за връзка.

Със заповед на министъра на здравеопазването се определя и времеви график за влизане или излизане по работа - сутрин между 6 и 8 ч. и вечер между 18 и 20 ч. Извън тези часове лични автомобили на работещи не могат да влизат и излизат от София, пише още Фандъкова.

И напомня, че декларациите, които се ползваха до момента, остават в сила, като в тях трябва да се допишат само фирмата и телефони за връзка с управителя.

Придвижването вътре на територията на Столичната община е свободно. Заповедта на министъра на здравеопазването е в сила до второ нареждане, подчертава столичният кмет.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


187
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
141
3
 
3
 
! Отговори
До М, да ... преди 4 години
Кой кара на сила хората да рабоят в София. Да си стоят по селата на чист въздух.
140
0
 
2
 
! Отговори
Истина и правда преди 4 години
За да упазят народа от вируса не трябваше такива излишни и драконовски репресивни мерки за всички а само за болните и не от София-огнище на зараза трябваше само проверените за липса на вируса, а не холяди богати връзкари с властта които пуснаха от София за да отидат до вилите островите и хотелите си по морето. пл.курорти, а оставиха възрастните бедни българи сами в къщи и не пуснаха роднините им да ги видят макар че може да е за последно! Различната дискримярка е от дявола и мерзост пред Гопод!
139
0
 
4
 
! Отговори
Непълен материал преди 4 години
Фандъкова не присъства при поставянето на София под полицейска блокада. Не присъстваха и други, но за тях материалът не споменава нищо. Например, главният мюфтия Мустафа Хаджи. Той казал ли е нещо или мълчи в знак на съгласие? Освен това, не се споменава, че подобна блокада е наложена и в 30-те най-големи общини в Турция. Кажете истината, кой от кого гледа, г-н Борисов от г-н Ердоган или обратното?
138
0
 
3
 
! Отговори
Русенец преди 4 години
До 40Абсолютно съм съгласен в София да останат само софиянци. Така от 2 милиона ще се стопи до 50-100 хиляди. Но нека и министерства, агенции, дирекции, върховни съдилища също се разхвърлят из страната равномерно. Няма пречка парламента да е в Търново, където е и учреден. Централата на БСП на Бузлуджа. Така София наистина ще намалее. Бойко го обеща още първия си мандат.
137
2
 
4
 
! Отговори
Новите ударници преди 4 години
По времето на Тодор Живков властта не забраняваше изрично да се ходи на църква на Великден. Сегашната власт също не е издала официална забрана за влизане в църквите. Преди 1989 г. обаче групи от милиционери и т.н. доброволни отрядници пресрещаха желаещите да отидат на църква и ги "разубеждаваше" по един или друг начин (например, че ще бъде написано писмо до местоработата им). Такава агресивност срещу желаещите да посетят великденска църковна служба, поне през последните 50 години не е имало.
136
0
 
3
 
! Отговори
3M преди 4 години
До Анонимен 153Софийски регистрации, НО това са столичани в повече, които са се прибрали по родните си места
135
1
 
2
 
! Отговори
ля ля преди 4 години
напълно съгласен с 149 но трябва всичко е много добре контролирано както в Германия! там хората работят за хората!!! ЗА ХОРАТА които избират тези управляващи ХОРАТА които им събират и плащат заплатите ХОРАТА които работят непрестанно за да могат да свържат 2-та края въобще!!!ХОРАТА КОИТО ИСКАТ ДА ЖИВЕЯТ НОРМАЛНО В НОРМАЛНА ДЪРЖАВА - ПРЕКРАСНА БЪЛГАРИЯ
134
0
 
2
 
! Отговори
ля ля преди 4 години
НЕШАСНИЦИ!!!!!за да губим повече от всичко!!! вместо да спечелим нещо
133
3
 
8
 
! Отговори
ГРАФИНЯТА преди 4 години
от Самоков пак се появи. Толкова "кадърен" кмет София никога не е имала. Ама то от дървена шопкиня освен мияч на чаши и чинии друго става ли ?ЗАТВАРАЧКА НА СТОЛИЦАТА
132
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Управляващите са невероятно недалновидни....Видов ден идва!
131
0
 
13
 
! Отговори
Щирлиц преди 4 години
Вече ни повишиха във "хора"!?Нали бяхме "лош мат`рял"?ГЕРБерастки прогрес в действие.
130
0
 
9
 
! Отговори
vlady преди 4 години
*** братя с каруците са важни за рециклирането на отпадъците, вършат много повече работа от всички измислени фирми.
129
1
 
23
 
! Отговори
бай вълчо от хисаря преди 4 години
Ей таз Данчето отваря и затваря столицата сякаш т;ва е класната и стая.Няма умора.Иначе 4 пъти ремонтира Графа и 3 пъти Витошка.Не се спира.
128
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен"Форума е боклуджийско кошче..."----Форума е такъв, каквито са участниците му...
127
23
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не харесвам ГЕРБ и никога не съм гласувал за тех, Но тук са прави и даже закъснели. Даже много по рано трябваше да се затворат столицата, областните градове и спре излизането от общини като превантивна мярко срещу КОВИД 19.
126
4
 
24
 
! Отговори
Великият инквизитор преди 4 години
е казал: "Ще те у'бия за твое собствено добро".
125
4
 
27
 
! Отговори
М, да ... преди 4 години
Забранено е хората живеещи и работещи в най-мръсния град в европа, т.с София да излязат на чист въздух!Да, да вервайте, че ГЕРБ/Фънда ви желае доброто!
124
2
 
34
 
! Отговори
Joko преди 4 години
Фандъкова, ти кмет ли си на София или не. Ако си кмет, ти ли управляваш града или чакаш някой да ти ***, та да напомняш ? Нямаме нужда от такъв кмет, който е кукла на конци ! Толкова години не можа да се засрамиш от твоята некадърност.....
123
3
 
28
 
! Отговори
ДА преди 4 години
Като сте затворили Филиповци и Орландовци,какво чакате та не затваряте и Хр.Ботев!?!?Цял ден днес ги гледам затворен от балкона каруци-точно три минаха и още други мънки с колела,ровеха по кофите.Те не разнасят ли вируси или са имунизирани!?!Айде свършете работата докрай,стига все половинчати неща!
122
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
*** е кметицата