Фандъкова: Търпение, за да не се налага да понасяме още ограничения

Движението в София е свободно, градският транспорт се движи
Обновена: 17 апр 2020 10:45 | 17 апр 2020 10:18, Елка Василева
191
Фандъкова: Търпение, за да не се налага да понасяме още ограничения
Йорданка Фандъкова. Снимка: архив, БГНЕС

Движението в София е свободно. Градските линии до крайните квартали работят нормално. Това съобщи кметът Йорданка Фандъкова по Нова тв. По отношение на хората, които не могат да се вместят в коридорите за напускане на столицата, градоначалникът посъветва работодателите да променят графика на служителите си.

„Градският транспорт се движи. Ограниченията са за линиите извън София. Ситуацията е необичайна, но е продиктувана от поведението на много от нашите съграждани през вчерашния ден. В крайна сметка Националния оперативен щаб е длъжен да се погрижи за това заразата да не се разпространява в страната“, заяви кметът на София.

„Тъй като все още няма ограничения за движение в самия град, трябва да осъзнаем, че отговорността ни е много голяма“, посочи още тя. „Разбира се, ситуацията е необичайна и динамична. Всички ние сме длъжни да следим какво се случва, за да предприемем адекватни мерки", допълни Фандъкова.

Още по темата

По думите й всеки от нас трябва да пренастрои ежедневието си по начин, по който максимално да се съобрази с въведените мерки.

„Предлагам да оставим компетентните служби да се погрижат за конкретните случаи, но посланията ни да бъдат до всички. Аз съм убедена, че някои от вчерашните случаи наистина са излизали за работа или за да се погрижат за тежко болни. Но това бяха единични случаи. Повечето не знам дали осъзнаваха, че могат да пренесат заразата", посочи още Йорданка Фандъкова.

„Грижите ми са за хората тук, които спазват правилата и търпят неудобства. Остава задължението да носим маски. Вчера видях много хора, които се движеха и разговаряха с техни приятели, които бяха без маски. Остава забраната за паркове, градинки и пазари", каза тя.

По данни на Столичната община - положението в кварталите „Филиповци", "Факултета" и „Христо Ботев" се нормализира. На този етап нямало данни за напрежение, въпреки въведените по-строги меки. „Районът е много рисков. Там има няколко огнища, затова призовавам хората да не се поддават на провокации. Организирала съм през следващите дни социално слабите да получат пакети с храна", заяви кметът на София.

Тя призова всички да проявят още малко търпение, за да не се налага да понасяме още ограничения. „Движението в София е свободно и това трябва да се оцени. Виждаме обаче какво се случва в Белград, виждаме и други градове, не искаме това да се случи ", каза още Фандъкова.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


191
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
127
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пуснаха софиянци по цяла България ,и след това мерки)но да не ги пускат в неделя да се връщат
126
1
 
2
 
! Отговори
нов щаб: преди 4 години
За последните 5 часа :срещу мерките - още 25 плюсажелаещи да са доброволци на първа линия - още 1 плюсЕ, значи така :,,На чужд гръб и сто т о.я.г и са малко,,Край на преброяването за днес.
125
1
 
1
 
! Отговори
HRISTOVA преди 4 години
TARPENIE DO 4IPOVETE!!! VMESTO VAKSINA!!!
124
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И кой гласува за нея? Никой не си признава сега. По-глупави са единствено тези, които припознаха ВМРО като някаква алтернатива на Шайката и така ги бетонираха в Общинския съвет
123
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всички отиват на село. А аз съм сам . Не мога да пробия блокадата. Вече чувам гласове . В главата си. Говорят ми нещо успокояващо но не разбирам. Май е на суахили..А скоро ще мръкне.
122
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Заминаващите вчера от София са казвали, че си отиват вкъщи каза един полицайАми то на всеки *** от е ясно къде отиват Софиянци по родзните си местаКато се връщат ще казват, че отиват на работа което си е самата истинаЗа какво беше тогава всичко това приказване по телевизията????
121
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако ги пуснат да се върнат тези които заминаха вчера по родните си места да празнуват а нас затвориха тука обявявам гражданско неподчинение и отивам в парка
120
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Седнал Бойко снощи в Новините да ни заблуждава, че навалицата от заминаващи от София е основно от Безработни!Щом обвинява една група хора да каже какви са останалите от заминаващитеПо данни на НОИ от 2019 най много болнични по празници вземат неговите хораВчера и те са били най много от заминаващите защото те си работят и си получават заплатите редовно.
119
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дивото зове.. Оти не зная, ама сега ще му се лисне у главата
118
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тепърва...
117
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе нека огладнеем както трябва и тогава ще те питам къде ще ни отиде търпението. Имам пари точно до краят на месеца. Децата като ревнат за хляб жената като започне да мърмори и като ми изпуши главният бушон какво ще се случи. Някои сещат ли се.
116
15
 
9
 
! Отговори
гост преди 4 години
От един месец нося маска и ръкавици и спазвам ограниченията. Удържането на заразата се дължи на такива като мен. За останалите 10 процента безотговорни може да се положат усилия за дисциплинирането им. Например, полицията да предупреждава на улицата хората без маски. Дори не е необходимо да бъдат глобявани. Всеки ще разбере, че греши.
115
2
 
12
 
! Отговори
гост преди 4 години
Преди няколко дни госпожа Фандъкова благодари на 90-те процента, които спазват ограниченията. Не е редно да се налага пълно ограничение заради останалите 10 процента.
114
2
 
1
 
! Отговори
СОФИЙСКИТЕ СЕЛЯНИ преди 4 години
До отговорТАМ ИМ Е МЯСТОТО - НА ТИВАТА С МОТИКИТЕ!!! ТАМ НЯМА КАРАНТИНА!!Виждали ли сте всеки петък следобед цели колони леки коли на път за селата!
113
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Противна даскалка!
112
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Фандъкова да каже новозаразените от Факултета ли са и какви мерки се вземат да не разнасят вируси.
111
1
 
10
 
! Отговори
Ачо преди 4 години
Язък, нема фандък...
110
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 120Дай кординати и ще отида, какво си мислиш ?При толкова хора които познавам и те са много, не съм видял нито един заразен.Все пак може и да греша, но смея да твърдя че съм интелегентен човек и имам глава на раменете си.Ти самия виждал ли си болен от Короната ??
109
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Фактът, че София бе затворена едва след като масово хора заминаха за провинцията, дава основание за предположението, че и ще бъде отворена бързо, за да могат те да се върнат. Или - по-вероятно - пълната блокада ще остане на думи, за по телевизора, а реално ще бъдат пускани на връщане подобно на заминаването.
108
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То да търпи човек,ама има разлика.Ако си на държавна работа не те интересува,заплатата си я взимаш и не е намалена,няма съкращения.Ако си частник обаче и внасяш точно тези пари,които взимат назначените на държавна работа е съвсем друга работа!Социализма свърши бе другарко Фандъкова!!!!Как я мислите тая работа да се търпи?!!