Напрежението във "Факултета" се повиши, десетки са на улиците

Към квартала пристигнаха и още екипи на Жандармерията
Обновена: 17 апр 2020 13:26 | 17 апр 2020 13:02, Елка Василева
398

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Десетки граждани на софийския квартал "Факултета" са излезли на улиците на квартала. Чуват се викове "Оставка".

Медиатори се опитват да ги приберат по домовете.

На място е заместник - директорът на СДВР Антон Златанов.

Още по темата

Към квартала пристигнаха и още екипи на Жандармерията, предаде БНТ.

Хората твърдят, че са уволнявани от работа, само защото са от квартал, поставен под карантина.

Заместник- кметът на община "Красна поляна" заяви, че е сезирал прокуратурата заради клип във Facebook на местен ромски лидер, който е призовал хората от квартала днес в 12.00 часа да се съберат на протест.



 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


398
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
284
0
 
2
 
! Отговори
seira преди 4 години
"ИЗВЪНРЕДНОТО ПОЛОЖЕНИЕ" = ПАРАВАН ЗА УЗАКОНЯВАНЕТО НА ФАШИСТКА ДИКТАТУРА В БЪЛГАРИЯ!!!НАРОДЕ!!!!!
283
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Един разумен държавник ви предупреждаваше за това неуважаеми герберасти! Като не слущате умните, ще слушате тоягaтa!!!Скоро всички ще сме на улицата!!!!
282
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не знаех, че това е Народа :) *** смешникаа гетото било народа Хахахаххаха ей циркаджия копейски
281
3
 
23
 
! Отговори
до к.296 преди 4 години
Младите роми показаха как се защитават. Една жена и двама мъже командваха протеста, младите бяха настръхнали и полицаите, част от тях офицери, не се репчеха и не гледаха с присмех протестиращите, както четирима офицери от 3-о РПУ на столицата застанаха на входа на ПУ и охладиха набързо атакистите. В медиите се изляха сума присмехи и обиди по доста солено глобения, а ромите се опънаха, зад тях стоеше БХК и прокуратурата не пожела да се разправя с "бунтарите". Дали да не станем и ние от ДПС?
280
8
 
21
 
! Отговори
Равнодметка преди 4 години
Това не е като ареста на В.Сидеров: Пускат му според медиите призовка за свидетел.Отива в РУ, там му връчеват такава за обвиняем. Отказва да подпише призовката, глоба 50хил.лв. На другия ден отива с адвокат, още една глоба 50 хил.лв. Хак да му е,толкова време крепеше кабинета ББ-3. Днес ромите се вдигнаха на протест.Няма палки, няма бой и арести.Мирно и тихо един час увещаване.Без призовки, без прокурори, без глоби по 50 хил. лв. Ромите показаха, че държат на себе си и своето достойнство.
279
7
 
7
 
! Отговори
Ром"с преди 4 години
Дори и тук има дискриминация в този форум,единият *** ми изтрива коментарите и манипулира форума в руслото което и как той вижда нещата.а те никак не отговорят на вижданията му на професионалист и европейски гражданин. До анонимана 292-Никой не избира къде да се ражда в ромско гето или в Бъкингамският дворец.Аз не виждам нищо общо между американските жени които са отстявали правата си ...с ромските жени(те ги имат тези права)-нещо сте се обръкали ...и реват част 5-10 % от ромите -баласта.
278
29
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Народа се събуди.Трябва да се гордеем с тези граждани.
277
2
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще наълнят болниците и от заради тях няма да остане място за нормалния данъкоплатец... Както се случва от години в "бърза помощ" на болниците...
276
34
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хората протестират защото знаят как да си отстояват правата. Вас яд ли ви е че те имат смелостта да го направят.Те не стоят скрити като мишки и не се оставят една мутра да ги манипулира 10 години. Знаят как да вземат максимума от една корумпирана власт.
275
5
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Индия бият с пръчки нарушителите,а у нас ,преговарят с циганитенарушили мерките?!
274
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Дарвин271 Мислиш,плътно един до друг,но далеч от нормалните българи? ОК, е.
273
1
 
20
 
! Отговори
анонимна преди 4 години
Не желая да съм ром, понеже е адски обидно и дори унизително някой да ме хрантути векове наред, а аз да се правя вечно на неоправдан и да врещя за още. Това е не само тарикатско, това е долно и противно нещо. Да вземат пример поне от жените в началото на 20 в. в САЩкак си отстояваха правата за собственост, избирателно право и т.н., а не да реват нонстоп.
272
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Ром"сБаце, ставам ром ведната, ама ша си викнете бароните и ша *** пребиете. Щото сте "илит", дето сам се създава и сам се поддържа.П.П. П времето на соца обикаляха учителки в къщите / апартаментите на всички деца на 7 години и питаха в кое училище е записано, и ако не беше - го записваха насилствено. Ама сега е демокрация и никои не си дава зор, що така?
271
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ток обикновено пожарникарите го гасят с пяна. Не знам дали с напрежението във Факултета това ще сработи - платени гласоподаватели са все пак.
270
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ВЪВ ФЕЙСБУК ЛЕСНО МОГАТА ДА СЕ ВИДЯТ ОРГАНИЗАТОРИТЕ НА ПРОТЕСТА .И ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР ДА КАЖЕ ДАЛИ ПРИ ИЗВЪНРЕДНО ПОЛОЖЕНИЕ ТОВА НЕ Е ПОСТРЕКАТЕЛСТВО КЪМ ТЕРОРИЗЪМ?
269
14
 
3
 
! Отговори
Ром"с преди 4 години
Щом са толкова добре ромите ив инаги тяхната филия е намазена ,то някой не желаее ли да стане и ром и винаги ще му е филията намазана,ще строи без разрешение,няма да плаща данаци ,ще краде ток(не само рои=мите краднат ...) ... . Има ли желаещи да си сменят с някой ром и да поживееят ромският живот поне 1-2 години ,а ?
268
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
и в тълпата някой се изкашля ...
267
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
изкарвайте полицаите там и пълна блокада на гетата,никой да не може да влиза и да излиза
266
1
 
25
 
! Отговори
Бау преди 4 години
Заплахи, че ще им сринат незаконните постройки ако не се приберат дали ще сработи? Много е трудно да се успокоят "хора", които нямат страх от нищо...
265
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
АМИ ЩОМ ЩЕ ПРОТЕСТИРАТ НЕ Е ЛИ КРАЙНО ВРЕМЕ ДА ЗАПОЧНЕ ПРОВЕРКА ДАЛИ КЪЩИТЕ ТАМ СА ЗАКОННО ПОСТРОЕНИ ?ДА ВЛИЗАТ ПОЛИЦИЯТА И ЖАНДАРМЕРИЯТА И ПЪЛНА ПРОВЕРКА НА ВСИЧКИ ЖИВЕЕЩИ ТАМ.НЯКОЙ МОЖЕ ЛИ ДА ГАРАНТИРА,ЧЕ ТАМ НЯМА ТЕРОРИСТИ,КОИТО УМИШЛЕНО СЕ ОПИТВАТ ДА ЗАРАЗЯВАТ ХОРА?