Във „Факултета“ и „Филиповци“ едни от най-тежките случаи на COVID-19

50% от вчерашните тестове там са положителни
Обновена: 17 апр 2020 11:16 | 17 апр 2020 10:38, Елка Василева
136
Във „Факултета“ и „Филиповци“ едни от най-тежките случаи на COVID-19
Снимка: Димитър Кьосемарлиев / Dnes.bg

От вчерашните проби на жители на столичните квартали „Факултета“ и „Филиповци“ 50% са излезли положителни на PCR тестовете, стана ясно на днешния брифинг на Националния оперативен щаб. /За последните два дни там бяха направени 160 бързи теста. 20 от тях показаха положителен резултат и на тези 20 са взети проби за ПСР. От тези 20 проби, 10 са потвърдени като положителни, тоест 50% от 20/.

„Гледах репортажи за натрупаното напрежение (във „Факултета“) и за опити за организация в мрежите на протести, но искам да напомня, че заповедта, която забранява събирането на повече от двама души, на публични събирания, никой не я отменял. Така че има съответни разпоредби, които трябва да се спазват“, каза ръководителят на щаба ген. Венцислав Мутафчийски.

Той настоя да се изчака цялото проучване за двата квартала и „тогава да коментираме и разсъждаваме по тези процеси“.

Още по темата

„В двата квартала („Факултета“ и „Филиповци“) имаше впечатляващи съсредоточавания на случаи, включително и едни от най-тежките, които в момента в болница“, допълни ген. Мутафчийски.

По контролно-пропускателните пунктове на кв. „Факултета“ обстановката към днес сутринта обстановката е спокойна. Те са общо 23, а 5 са във „Филиповци“, предаде БНР.

Няма напрежение към момента. Снощното напрежение във „Факултета“ е било породено от битов инцидент – след употреба на алкохол и опит на няколко човека в нетрезво състояние да преминат един от контролно-пропускателните пунктове. Те са били върнати от органите на реда, няма задържани.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
2
 
12
 
! Отговори
Атака преди 4 години
.........Ганите трябва да не се тестват , а направо в газовите камери в Освиемцим и Дахао !
38
0
 
23
 
! Отговори
Фейк позитивни преди 4 години
Оказа се, че от 20 бързи положителни теста 10 са фалшиво позитивни. Това трябва да бъде основното ударение в заглавието, а не че 50% от живеещите в кварталите са заразени.Аман от geбuлнu журналисти и коментатори.
37
2
 
16
 
! Отговори
Лол преди 4 години
Ей пазете електората, че после не виждам кой ще ви избере, престъпници!!!???
36
3
 
6
 
! Отговори
До 36 преди 4 години
Има статистически данни, можеш да провериш. Чак след 1950 година в България средната продължителност на живота на мъжете достига 50 години. А преди христа, едва ли са доживявали и до 21 години. До 1920 година населението е близо 2 милиарда в световен мащаб, при положение ,че са се раждали по 8-9 деца средно. От тогава до сега населението се е увеличило с 3 и половина пъти, при положение че жената почва да ражда средно по 2-3 деца.
35
1
 
29
 
! Отговори
Офф преди 4 години
Същите тези се върнаха и от чужбина и го донесоха от там вируса... някои от тях са разумни и спазват мерките, но по-голямата част дори не разбират за какво става въпрос. Но както е видно и голяма част от нас явно имат проблеми с въЗприятията след като се прнаха да пътуват с хиляди от вчера насам.
34
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До адффдАкъл нямаш за 5 стотинки.Елементарни работи не можеш да съобразиш.От 200 теста, само 80 са направени в ромската махала.От тези 80, 50% са положителни.Толкова ли ти е сложно?
33
22
 
25
 
! Отговори
Тикви преди 4 години
Тия смешници довчера не тестваха почти никого, сега изведнъж се сетиха да влязат да тестват в махалите, само и само да могат да кажат, че са били прави за пика на заразени. Е*ати и цирка...А то, че *** избиратели на тиквата разпространиха заразата след като се върнаха от чужбина, беше ясно и на малките деца.
32
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
50% е късно за каквото и да е ограничаване помежду им.Там е идеалното място мангъров да си провери хипотезата за 70%-вия стаден имунитет.Така и ромите ще дадат своя принос за науката.
31
5
 
4
 
! Отговори
адффд преди 4 години
Хем има 42 нови случая за денонощие,хем са направени 200 теста от които половината са положителни :?
30
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да ама никой не ограничи ромите от западна Европа да се връщат вече над месец, че и да правят шумни сбирки с пукница и кючеци.
29
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 30 Средната продължителност на живота 1918-та е била 40 години??? Ти да не обърка 1920-та година с 10 000-ната година преди Христа, брачед?Що ме разсмиваш, бе?!Муахаахахахаа....
28
17
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Положението излиза извън контрол,до края на седмицата ще видим и армията(това което е останало от нея)по улиците!
27
21
 
6
 
! Отговори
(-_-) преди 4 години
Тежки случаи, 50% ала бала. Дайте конкретните числа! Сега с ромски трупове ли ще плашите народа? Та не разбрах колко точно са жертвите при такъв епидемичен взрив? Колко казвате нито една.. Ай сига бе!
26
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
от 200 теста 100 заразени. Смятайте че Факултето е пламнало отвсякъде. Заразени са вече повече от 50 % и с всеки изминал ден ще расте процента докато не достигне 100%, както са затворени сега там.
25
1
 
47
 
! Отговори
. преди 4 години
не плащат здравни осигуровки, не плащат данъци, не работят, паразитират с детски добавки, ниска битова и хигиенна култура, престъпност, наркотици и още и още......а сега ги тестват с предимство, лекуват ги безплатно, запазват популацията им и апологета им вика "бориме се за всеки човек"с нашите пари и ресурси. за това не стигат пари за болници!Дайте им още!
24
15
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 28:Прави си, и аз го помня това време ... построиха толкова неща без хуц мъц *** искам помощи. Още си спомням като бях дете видях през Август в най-голямата жега правеха някакъв път до морето. Под строй, закопчани с въшкарниците и с инструменти в ръце... добри времена бяха
23
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега там да си седят нали като им казваха да спазват мерките те викаха къде ги виждате тези болни сега да си носят последствията.
22
3
 
9
 
! Отговори
До 25 преди 4 години
В краен случай говориш за 1918 година, когато не е имало нито медицина, нито ваксини, нито лекарства. В крайна сметка говориш за времена когато средната продължителност на живота е била около 40 години, а поради испанския грип е спаднала на 29. В крайна сметка правиш неуместни сравнения.
21
16
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И кво правим с тия сега? Ясно е, че няма да спазват никаква карантина, живеят по 10тина души заедно.. Едва ли и полицията ще може да уплаши тая пaплaч, те отдавна не се страхуват от нея.. В Холивудския филм за "Зараза" в подобен случай решиха да пуснат бомба да унищожи заразата.. Ние сме евроатлантик и не можем, т. е. ще ги храним и поим 1 месец, а те ще стоят мирни ли?! Няма да стане
20
3
 
5
 
! Отговори
венка факултета преди 4 години
амари каф коврит19 ни сме фърлени от обществото. епатит всичко зарази тук немойе да дишаме