Във „Факултета“ и „Филиповци“ едни от най-тежките случаи на COVID-19

50% от вчерашните тестове там са положителни
Обновена: 17 апр 2020 11:16 | 17 апр 2020 10:38, Елка Василева
136
Във „Факултета“ и „Филиповци“ едни от най-тежките случаи на COVID-19
Снимка: Димитър Кьосемарлиев / Dnes.bg

От вчерашните проби на жители на столичните квартали „Факултета“ и „Филиповци“ 50% са излезли положителни на PCR тестовете, стана ясно на днешния брифинг на Националния оперативен щаб. /За последните два дни там бяха направени 160 бързи теста. 20 от тях показаха положителен резултат и на тези 20 са взети проби за ПСР. От тези 20 проби, 10 са потвърдени като положителни, тоест 50% от 20/.

„Гледах репортажи за натрупаното напрежение (във „Факултета“) и за опити за организация в мрежите на протести, но искам да напомня, че заповедта, която забранява събирането на повече от двама души, на публични събирания, никой не я отменял. Така че има съответни разпоредби, които трябва да се спазват“, каза ръководителят на щаба ген. Венцислав Мутафчийски.

Той настоя да се изчака цялото проучване за двата квартала и „тогава да коментираме и разсъждаваме по тези процеси“.

Още по темата

„В двата квартала („Факултета“ и „Филиповци“) имаше впечатляващи съсредоточавания на случаи, включително и едни от най-тежките, които в момента в болница“, допълни ген. Мутафчийски.

По контролно-пропускателните пунктове на кв. „Факултета“ обстановката към днес сутринта обстановката е спокойна. Те са общо 23, а 5 са във „Филиповци“, предаде БНР.

Няма напрежение към момента. Снощното напрежение във „Факултета“ е било породено от битов инцидент – след употреба на алкохол и опит на няколко човека в нетрезво състояние да преминат един от контролно-пропускателните пунктове. Те са били върнати от органите на реда, няма задържани.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
16
 
! Отговори
хехе преди 4 години
До САЩ 4500ти сериозно ли говориш ....няма хора със затлъстяване при ромите.....!!!???това не са ти някогашните роми.....сегашните са 70% са с наднормено тегло...затлъстяването не познава род....народ...и цвят на кожа...тук е въпрос на хранене...и социялен живот
18
21
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 27 Какво ми говориш за Годжи, бе...преди няколко седмици каза, че маските не предпазвали нищо, а след това каза всички да ходим с маски. Няма такъв идиииот заедно с Тиквата!
17
18
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има ли изненадан?Там е пълна анархия, и само при бай Тошо слушаха. Там са огнищата на дрога, марихуана, проституция, крадени вещи и подобни ... сега са и на първо място по заразени защото не може да ги узаптите. Сега си трайте и гледайте цирка
16
4
 
44
 
! Отговори
сигурно е така преди 4 години
До анонимен 15Само да напомня,че когато имаше Трудови войски,тия бяха по-ниски от тревата и по-тихи от водата!И кашляха в шише!
15
21
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Оня Мутафчийски е за затвора защото той ни каза да не назоваваме нещата с истинските им имена и да си затваряме очите за немърливостта им.
14
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В крайна сметка в световен мащааб след края на короната ще имаме около половин милион умрели. Нищо не е в сравнение с испанския грип през 1920-та където измират 80 милиона по света.
13
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Трябва да минат десетина цистерни с белина и да ги окъпе всичките!Цяла България пламна от тия!Сега и тестовете им от нашия джоб...и като напълнят до дупка болниците пак ние ще плащаме макар,че трябва да се натискаме безработни и без пари по къщите си заради тях
12
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Точно така затворете гетата, ако не Кънчев да внася данъци и да Ви плаща заплатите влючително и на плешивеца.
11
0
 
22
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Сега вече ще се разбере дали колективният имунитет ще свърши някаква работа, защото нито Англия, нито Швеция издържаха. Разбира се, ако е вярно че половината от тях са заразени?
10
3
 
11
 
! Отговори
Апсилютна стойност преди 4 години
Едва ли са повече от 50. Лабораториите в София нямат капацитет за повече.
9
2
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В САЩ защо мислите че умират в момента от короната по 4500 на денонощие?Ми заради тия дето са в гетата, а там не са изолирани. Те затова.
8
1
 
43
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Никой не е заразявал никого умишлено, вие как си представяте да се хвърли държавата в хаос и да се стигнат и минат италианските ужасии, защото ние къде - къде сме по-бедни? Истината е, че тези не спазват елементарни изисквания и по природа са чужди на всякаква организация и ред. Лично аз съм чувал от тях, че е невъзможно да работят под час и ходят цял живот на работа, защото това било убийство и значело, че нямат акъл за друго.
7
1
 
29
 
! Отговори
Тъкмо преди 4 години
получихме 20 хиляди PCR теста. Ще ги използваме всичките за нашите пострадали братя. Колко добре се нареждат нещата. Самолетът пристигна и хоп, налагаме квартална карантина.Във Филиповци има и българско малцинство. И те ли са под карантина?
6
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз не знам защо ченгетата дето ги пазят там на КПП-тата във Факултета не са в защитни костюми, а само с маски? Тоя министъра на вътрешните работи цайса Маринов е за оставка. Утре като се заразят половината от тия ченгета кой ще е виновен?
5
20
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Заразиха ги умишлено,хем ще се отърват от някои, хем ще има повече пари от Европа.
4
2
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Криха, криха, ежиха се, като ги питат от кой етнос са предимно болните...ама няма как да скриеш, кога пожара избухне. Ай сега лекувайте си герберския електорат, който и здравни осигуровки няма и квичетe, че няма да издържи здравната система... пфу!
3
3
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Смятайте Факултета е 50 000 души. Значи там има поне 20 000 *** заразени. Тези ако ги изтърват от гетото и е свършено с София.
2
1
 
37
 
! Отговори
63029 преди 4 години
Нарущителите да поемт разноските по лечението на съкарталците си.
1
1
 
49
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 4 години
затворете гетата