Във „Факултета“ и „Филиповци“ едни от най-тежките случаи на COVID-19

50% от вчерашните тестове там са положителни
Обновена: 17 апр 2020 11:16 | 17 апр 2020 10:38, Елка Василева
136
Във „Факултета“ и „Филиповци“ едни от най-тежките случаи на COVID-19
Снимка: Димитър Кьосемарлиев / Dnes.bg

От вчерашните проби на жители на столичните квартали „Факултета“ и „Филиповци“ 50% са излезли положителни на PCR тестовете, стана ясно на днешния брифинг на Националния оперативен щаб. /За последните два дни там бяха направени 160 бързи теста. 20 от тях показаха положителен резултат и на тези 20 са взети проби за ПСР. От тези 20 проби, 10 са потвърдени като положителни, тоест 50% от 20/.

„Гледах репортажи за натрупаното напрежение (във „Факултета“) и за опити за организация в мрежите на протести, но искам да напомня, че заповедта, която забранява събирането на повече от двама души, на публични събирания, никой не я отменял. Така че има съответни разпоредби, които трябва да се спазват“, каза ръководителят на щаба ген. Венцислав Мутафчийски.

Той настоя да се изчака цялото проучване за двата квартала и „тогава да коментираме и разсъждаваме по тези процеси“.

Още по темата

„В двата квартала („Факултета“ и „Филиповци“) имаше впечатляващи съсредоточавания на случаи, включително и едни от най-тежките, които в момента в болница“, допълни ген. Мутафчийски.

По контролно-пропускателните пунктове на кв. „Факултета“ обстановката към днес сутринта обстановката е спокойна. Те са общо 23, а 5 са във „Филиповци“, предаде БНР.

Няма напрежение към момента. Снощното напрежение във „Факултета“ е било породено от битов инцидент – след употреба на алкохол и опит на няколко човека в нетрезво състояние да преминат един от контролно-пропускателните пунктове. Те са били върнати от органите на реда, няма задържани.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
1
 
0
 
! Отговори
И сега кво? преди 4 години
- С две думи....От 160 теста - 10 положителни... И сега кво? Кой е за затвор? Кой рукна икономиката? Кой внесе фурми като лекарство против ковид19? Кой проектира, купи и положи СИНИ тръби на трасето за водата до Перник? Ехоооо...Перничани, де сте и вие?
98
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Щом си германистан тра-ла-ла веднага минусче.
97
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Който търси ,намира...който лъже ,краката са къси,така не става!!!
96
1
 
7
 
! Отговори
Гepманистaн Убepалec преди 4 години
Значи едва преди 2-3 дни се разбра че цurанските квартали са яко заразени. Че почнаха и блокади да правят.Колко време гербавите управници са знаели че цurанските квартали са огнища на внос и разпространение на заразата и са го крили по идеологически причини?И какво още крият?Точно както постъпиха китайските комунистически управници. Скриха началото на епидемията, излъгаха за броя на заразените и убитите, и продължават да лъжат.(3)
95
0
 
2
 
! Отговори
северозапад преди 4 години
Забравяте нещо важно те са гласоподаватели.Има Хелзински комитети които ги защитават колкото глобиха и затвориха оня дето избяга от Стара Загора толкова и тия ще ги санкционират
94
8
 
6
 
! Отговори
123 преди 4 години
Баси на каква долна манипулация сме подложени!четеш, 50%положителни и изтръпваш.По-нататък се оказва, че тея 1/2 са от 1/8, или 1/16 от тестуваните...Което изключва заразата да е изобщо заразителна и опасна, като се има предвид тумбите които се сбират в копторите на питеците!!!И че постоянно идват и от чужбина някакви вносни цветнокожи....
93
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Карантината да се затегне още повече там. Ако трябва,армията да помага за реда.
92
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
здравната ситема ще разботи само за тях
91
0
 
20
 
! Отговори
бай х преди 4 години
Защо ги лекувате безплатно като не внасят здравни осигуровики ???? ние по глупави ли сме да внасяме задължителни здравни+ доплащане+ пари на ръка на доктори .......
90
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"От тези 20 проби, 10 са потвърдени като положителни, тоест 50% от 20"Ехааа благодаря че ни обяснихте какво означава 50%.
89
0
 
19
 
! Отговори
HMLF преди 4 години
И в тази ситуация, ако така наречената ни държава не успее да им стъпи на главите на тия при*ати, аз най-откровено си обещавам да не правя нищо повече, с което да допринасям за бюджет или каквотои да е! Не може нормални хора да работят, да спазват, а тия все едно са на друг свят! От тук нататък ще гласувам само за партия, която първата и и най-важна цел е да спре толерирането на това безумие! И всички които са управлявали и сега управляват да си понесат последствията за действията и бездействият
88
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз за какво плащам данъци бе?!!!!Полицията какво ги търпи тия?Значи всички ще спазваме и ще седим затворени,а тия пак като в градския няма да спазват,така ли?!!!Еми да взимаме нещата в свои ръце тогава!!!!!!!!!!!!
87
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Армията да се намеси. Да не пуска никой да излиза от там.,ще пламне цялата държава. Като изкарат една такава случка, ще си вземат поука. Ако не си вземат, ще карат някога напред втора поука. Няма как да им помогнете... Видяхме дори Българите вчера, колко са зле... Какво остава за тея.
86
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За 50% от кое говорим?
85
1
 
15
 
! Отговори
ЦК на ГЕРБ преди 4 години
Ужас !!! Ще ни намалее електората !!! Чиба по домовете !!!
84
2
 
46
 
! Отговори
питанката преди 4 години
За бога, братя не ги прибирайте в болницата!!! Нека си се лекуват както си искат и да протестират срещу "глупавите българи" дето работят, внасят здравни осигуровки и данъци, и осугуряват детските и социалните им помощи. Плътен кордон и здраво бой!!!
83
6
 
17
 
! Отговори
fact преди 4 години
вай,вай.....любимите гласоподаватели на ГЕРБ ше излезнат първи протестъри. че и нефелни....Докъде я докара боеко!
82
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
При този етнос е известно че един да скочи още сто ще се включат,ако стане мазало от там ще започне боя
81
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Моля, армия, полиция и жандармерия да си свършат работата! В инзвънредно положение сме, не можем да си позволим тълпи от "хора" по улиците. Ако трябва да се употребява физическа сила, сълзотворен газ и огнестрелно оръжие, особено по индивиди посягащи на силовите органи!
80
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нещата лееека полееека си отиват към бой!