Фандъкова за пътуващите: Защо трябваше да си разменяме вирусите?

Прибиращите се ще ги очаква контрол и опашки
18 апр 2020 12:07, Александър Попов
462

 Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Имам уверението от полицията, че проверките на контролните пунктове на столицата ще бъдат сериознизаяви кметът на София Йорданка Фандъкова.

"Благодаря на хората, които останаха в София и със своята дисциплина и отговорност допринасят за това да не се затягат мерките в София. А това зависи от нас. Ако ние сме отговорни, моята грижа е да се спре дотук със затягането. Организирали сме добри възможности за възрастните хора да не излизат от вкъщи, а да има доставяме храна и лекарства, благодарение на екипите на аварийната дирекция, на социалната дирекция и на доброволците.

Още по темата
Моля наистина да си останем вкъщи максимално. От това зависи какви ще бъдат мерките по-нататък. Много ми се искаше преди петък да мислим за облекчаване, но това, което се случи в четвъртък и петък, показа, че още е рано и не можем да разчитаме на разхлабване. Моето притеснение е връщането на тези, които напуснаха София. Моята грижа е и връщането. Има много софиянци в Банско. Защо трябваше да си разменяме вирусите и да си причиняваме това?", каза кметът.

"Разговарях с министъра на вътрешните работи и със СДВР. Контролът на влизане също ще бъде много сериозен и така трябва да бъде. Със сигурност ще се образуват опашки на връщане в столицата. Има КПП-тата. Те са 23 на изходите на София. Можеше нашите съграждани да проявят търпение. Имам уверението от полицията, че проверките ще бъдат сериозни. Притеснени сме от нарастващия брой на пътуващите. Бяхме готови с организация за постепенно облекчаване на мерките, но се надявам да заговорим за това след празниците. Дай боже да няма последствия заради тези, които не проявиха отговорност и застрашават по този начин здравето на всички и на тези, които си стоят по къщите", посочи кметът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


462
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
343
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Заради едни хитреци, много от провинцията ще си останат с няколко месеца повече безработни.
342
3
 
3
 
! Отговори
seira преди 3 години
"ИЗВЪНРЕДНОТО ПОЛОЖЕНИЕ" = ПАРАВАН ЗА УЗАКОНЯВАНЕТО НА ФАШИСТКА ДИКТАТУРА В БЪЛГАРИЯ!!!НАРОДЕ!!!!!
341
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Каква ирония. Тарикатите отидоха на чист въздух, ядене и пиене, а балъчетата си останаха да вехнат бавно между 4 панелни стени. Ама нищо де, поне ги потупаха по рамото като социално отговорни, хе хе хе.
340
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Измислената карантина, заразени били целииииио 800 в държава с 7 млн население. Цирк и половина
339
2
 
6
 
! Отговори
Ооо преди 3 години
Хаха и тая мумуе се показа ахах
338
0
 
3
 
! Отговори
Само питам преди 3 години
В коментар по-долу да се чете :3 папи са го галили...
337
3
 
9
 
! Отговори
Само питам преди 3 години
А ти,госпожо,защо не си с маска?Богопомазани ли сте властимащите? ТИ самата разнасяш зараза, както и оня,дето 3 пари го галили по празната тиква! Защо за вас е разрешено размятането насам натам, а за хората не?Ай,с.иктир,БЕЗ уважение!
336
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На една от снимките има Ауди А6 първото и най-красивото и добро поколение. Класика!
335
4
 
12
 
! Отговори
... преди 3 години
"В никакъв случай да не допускат селяндурниците обратно в София. Не сте желани!"----каза гражданинът, чийто родители са дошли в София да бачкат в Кремиковци, за да вземат жителство...
334
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да си разменяме суджуци тогава...
333
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защото това се нарича свободен избор и имаме право на него!
332
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Фъндък, все гражданите са ви виновни на вас гербавите калинки.
331
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво са ви виновни софиянци. От ,,Църна маца'' да не са се засилили и прелетяло по въздуха. Минали са п/з Сф окръг, Септември,Пазарджик,Пловдив,Стара Загора, Нова Загора, Карнобат, Айтос, Бургас и накрая са стигнали до ваше село. Какво общо има София с вашите управници. Всеки да си гледа в канчето.Къде ви е селския кмет. За какво сте го избрали. Няма да ревете. Пример: село Балша е към София. Всяка събота , неделя и празнициот София никой не може да мине. Крив - прав рекъл и отсек ъл.
330
1
 
5
 
! Отговори
kolio преди 3 години
До пчеларДа, за съжаление си прав човече. И аз съм производител и нас просто ни окачествяват като "***". Може би не им е толкова необходима храната, която произвеждаме, а може би и това скоро ще се промени и ще ревнат, че няма какво да папкат. Но да почакаме, гражданите са недосегаеми докато не им бръкнеш в чинията. Ще видим после кой ще е по-добре и кой ще ръфа партенки...
329
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ах как хубаво ги разделиха и пишман "софиянци", едните тарикати празнуващи "нормално" и другите мишоци по панелките леко "прекарани" . И от вторник всичко по старому......
328
11
 
17
 
! Отговори
Sata NATO преди 3 години
Другарката Фандъкова с това изказване извърши престъпление срещу Държавата - настройва хора от различни групи и от различни региони едни срещу други.
327
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Сега е момента да се покаже , че с държавата шега не бива"Държавата с те, не ние. Да знаеш само.
326
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 352Не всички са кадърни като тебе.
325
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Утре още следобяд ще дойде второто нареждане на Ананиев и всички ще има възможност да се приберат, и новите столичани и онези, които са отишли до роднини, селски къщи, вили по морето и пр.Властта е изпаднала в пълна безтегловност, породена от собствената й некадърност!
324
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е как защо? За да има смисъл от карантината, разбира се.