Йорданка Фандъкова занесе козунаци на възрастни хора

Тя благодари на хората, които си останаха вкъщи
Обновена: 18 апр 2020 17:16 | 18 апр 2020 17:10, Нели Христова
45
Йорданка Фандъкова занесе козунаци на възрастни хора
Снимка: Facebook

В навечерието на Великден кметът на София Йорданка Фандъкова занесе козунаци и боядисани яйца на възрастните хора в дом „Надежда“. Заедно с екипи на общинската дирекция „Аварийна помощ и превенция“, кметът Фандъкова се включи в раздаването на традиционните продукти за празника.

Възрастните хора от четирите общински социални домове в София, където са настанени 671 души, както и децата в 14 центъра за настаняване от семеен тип, получават козунаци и боядисани яйца. Продукти ще получат и 50 семейства от центъра за временно настаняване на бездомни лица в кв. „Красна поляна“.

„Погрижихме се хората в общинските домове за възрастни хора и децата в социалните услуги да могат да посрещнат светлия празник. Благодаря на колегите от екипа на зам.-кмета г-жа Атанасова, които дариха лични средства за осигуряване на част от продуктите“, подчерта Фандъкова.

Кметът Фандъкова благодари на хората, които останаха вкъщи, които са дисциплинирани и отговорни и спазват взетите мерки за ограничаване на физическата дистанция. Тя посочи, че със своята дисциплина и отговорност те допринасят за това, да не се затягат мерките в София, което зависи от нас.

За възрастните и трудноподвижни хора, са организирани възможности за доставяне на храна и лекарства, благодарение на екипите на аварийната дирекция, Социален патронаж и на доброволците.

Хранителни продукти ще бъдат предоставени на социално слаби семейства от кварталите „Филиповци“ и „Факултета“, за които са въведени ограничителни мерки. Поетапно от днес ще започне доставката на 1875 пакети с продукти като сирене, яйца, мляко, брашно, ориз и др.

И в двата квартала по заповед на кмета се извършват всекидневна дезинфекция и засилено почистване, като се разширява дезинфекцията и в съседни зони.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
3
 
! Отговори
1 преди 3 години
нали има забрана,за шляене по улиците,а другарката учителка,е в рискова възраст,с чужда пита,помен прави,къде са полицаите,да и напишат акт.
32
0
 
3
 
! Отговори
Гошо преди 3 години
Няма лошо,ама защо точно тя,като има толкова други организации.Приказката за чуждата пита,помена и козунака с яйцата е в пълна сила за учителката Фандъкова,дори и по време на коронавируса!
31
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да носи те нали не си спряха заплатите ,тая самоковска акула взема сигурно по 10 бона а хората гладуват днес по-вече от вчера ,вчера по-вече от онзиден.....защото няма спирка лакомията им...И те грабят от народната хазна а не си е спечелила парите с труд !
30
0
 
6
 
! Отговори
Компири.. компири... преди 3 години
га носи. Ама то в самоковско вече няма кой да кОпа.Всите станаа кметОве, чиновници у тям подобни.
29
0
 
5
 
! Отговори
един преди 3 години
ден сит цяла година гладен-просяк
28
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако сама не е замесила и изпекла козунаците и сама не е сварила и боядисала яйцата,разнасането не се брой.С чужда пита/козунак/ всеки може помен да направи.
27
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Време е за реклама!Ако не беше кметицата Фандъкова пенсионерите щяха да останат гладни!
26
2
 
12
 
! Отговори
БГ преди 3 години
Даскалицата ***@, да ходи във Факултета да си разнася козунаците и яйцата и да целува ръка на всеки срещнат там, че ако не бяха те щеше да си оди у Самоков да си преподава руския, като знаем Боко колко бързо ги приключва загубилите играчи !
25
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Типично за гербаджийските мутри. За съжаление имам някои лични приятели сред тях..... По време на празници или нарочно организирани инициативки правят "дарения" като съпровождащия обилно снимков материал после се излива в прас-прес да "нахрани" верующите..... Краднем стотина хиляди от някоя обществена поръчка или мастит бизнесмен получил гръбче от областен координатор та направят някоя детска площадчица или раздадат козунаци и вече са големите спасители, хранители.... дърти, крадливи лицемери...
24
1
 
16
 
! Отговори
БДЖ София преди 3 години
Фалишива жена изпълнява заповедите на ГЕРБ,нямаш болници,нямаш линейки,елементарни неща няма като влакове и пътища.ГЕРБ налива пари за глупости.
23
10
 
2
 
! Отговори
Бесепар преди 3 години
Какво е занесла Деса с мерцедеса и на кого? Нищо и никъде
22
2
 
12
 
! Отговори
София преди 3 години
Значи ние не можем да ходим при близките си а тая си ходи където си иска. За нея правила не важат
21
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Фандъкова защо не си стои вкъщи, както иска от нас?
20
3
 
17
 
! Отговори
Преял гербецид преди 3 години
Ще спасим сиромасите от всичко само не и от мизерията, един козунак компенсира 30 год демократура.
19
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тъй както се вижда, слугите и разнасят козунаците от някакви кашони.
18
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На Фандъкова е сред хората, за които фалшът е втора природа.
17
2
 
19
 
! Отговори
1 преди 3 години
Йорданка Фандъкова занесе covi... зунаци на възрастни хора!
16
2
 
32
 
! Отговори
Фф преди 3 години
Позьори герберунгелски. Алчни за власт и да задържат кокала. Кому е нужно тая лично да присъства на раздаването. Ако нещо се прави без цел и с чисто сърце то тогава няма смисъл пи ар-ите ти да те снимат на мястото на събитието.
15
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А от формите от ОАЕ раздадохте ли?
14
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А за мен козунак Данче , къде е ..една стотинка не сте ми дали