Чувствително са завишени цените след отваряне на пазарите

Кооперативните пазари и борсите за цветя отново работят
Обновена: 20 апр 2020 18:48 | 20 апр 2020 18:35, Анисия Иванова
52
Чувствително са завишени цените след отваряне на пазарите
Снимка: БГНЕС

Чувствително са завишени цените по сергиите след отваряне на пазарите днес.

Българските ягоди се продават за 12 лв., а джинджифилът за 25 лв. за килограм. Търговците обясняват завишените цени на част от продуктите с повишеното търсене.

 "Има и спекула. Тази стока, не вярвам от Китай или откъдето и да е било, да идва на по-висока цена, отколкото е била", коментират продавачи пред БНР.

От днес кооперативните пазари и цветните борси отново са отворени. Те бяха затворени със заповед на здравния министър от 17-и до 19-и април заради струпване на много хора на едно място. Остават в сила всички противоепидемични мерки.

Първият работен ден след отварянето на пазарите в Красно село работеха едва 30 търговци. Всички противоепидемични мерки се спазват, отчитат го и хората: "Чудесни са мерките. Няма работещи сергии, разстояние има, няма хора пазаруващи".

Директорът на Пазар-юг Николай Попов обясни, че са в постоянна връзка с Националния оперативен щаб:

"Изпращаме информация, какво е положението на пазара, снимки, видеоклипове. Фактът, че се отвориха пазарите, значи, че изпълняваме всичко, което трябва и в щаба видяха нашите усилия", каза той.

Ще са необходими няколко дни, за да може пазарът да се съживи отново, смята Попов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще си купя джинджифил на цена 25 лв,ама друг път.При положение че беше между 5/6 лв преди коранавируса по хранителните вериги магазини.Спекуланти...........алчни.
36
0
 
8
 
! Отговори
Брех преди 3 години
Ами като са алчни просто трябва временно да се спре пазаруването на някои стоки от там. 2-3 седмици да седят без оборот и да си изхвърлят стоката и ще се замислят за ценообразуването. В БГ цените друга посока освен нагоре май не знаят.
35
1
 
8
 
! Отговори
баба мара преди 3 години
преди дни писахте че в българия няма инфлация всичко било евтино сега другапесен запяхте и това е само началото
34
1
 
17
 
! Отговори
А е преди 3 години
Да сме купували от малките магазинчета,че да им запазим бизнеса,добре.Обаче...собствениците на магазинчето пред блока пазаруват основно в големите хипермаркети спрямо промоциите им и така зареждат.Най-близкият маркет ми е на 5 минути.Не се научи *** ,как се прави бизнес,аз ще го спасявам .
33
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
пичове, по това време на годината какви ягоди очаквате? Тия оранжерии на газ от д*петата ли се отопляват цяла зима? Компоти ли ще правите сега че се оплаквате? Купувате си 200г. колкото да си начешете крастата и като почнат масовите полски ягоди тогава и цените ще бъдат като за селяни.
32
4
 
12
 
! Отговори
глас от тъдява преди 3 години
Че по колко да са ягодите, 8? си е добра цена, това да живееш в най-стабилната държава си има цена. Виж във фалирала Испания ги пускат по 2,5?/кг.
31
3
 
6
 
! Отговори
дърт преди 3 години
До поставилият минус на дъртИди на борсата и си купи "евтини" пресни картофи "само" за 7 до 9 лева за килограм!
30
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Откакто преди доста години откриха Metro и последващите големи супермаркети след това, не съм стъпвал на сергиен пазар. Едно бабе още по-отдавна ми мери 800 грама краставици, които естествено не повдигнаха килограмовата теглилка. Хвърля 200г теглилка при краставиците и смята: "Тук кило, там двеста, общо кило и двеста".
29
1
 
10
 
! Отговори
Алов преди 3 години
Ко беше пазара ще покажа. Ако не е евтино няма се копува и фалит.
28
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Първомай правиха проверка на празни складове преди времето веригите не се зареждат там)
27
10
 
1
 
! Отговори
дърт преди 3 години
Основното завишаване на цените идва от зеленчуковите борси, а не от търговците на дребно.
26
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като не щеш мира, на ти секира, търговецо! Фалирай и толкова, като нямаш грам акъл!
25
1
 
45
 
! Отговори
Кеф ! преди 3 години
Оха ! Кеф ми е ! Хитрият селянин иска да ме клати направо пред хората - натрупал отпред хубавите плодове и зеленчуци , а на теб ти слага от скапаните и изгнили отзад ! Затова от сергия не купувам , ако не ми е разрешено аз да си сложа стока в торбичката. Когато по всички сергии стане така , тогава няма да хвърлят стоката производителите !!!
24
2
 
66
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще спаднат цените като почне да му вехне стоката.Българска работа.Вместо да продават на човешки цени и да правят оборот с качествена стока и хората да го запомнят, че продава добра стока, дигат цените и след 3 дена разбират че стоката е непродаваема.И не се научиха.
23
1
 
48
 
! Отговори
Хахахахахахахаха преди 3 години
Имам кантар вкъщи и като пазарувам от Била, Кауфланд и Фантастико ВИНАГИ ми е точен грамажът от пазар досега не съм видял точен грамаж, може нещо гравитацията около пазарите да не работи по модела на Нютон, струпването на селяни може да предизвиква някакви изкривявания в пространство-временния континуум и затова като се прибера вкъщи винаги ми е надолу грамажът от пазара един път не се оказа нагоре много интересно явление наистина :)
22
0
 
38
 
! Отговори
Диагноза преди 3 години
След като са завишени цените по пазарите като са ги отворили , защо показват разни продавачи, които се оплакват , че хвърляли стоката си ? Продавачът иска да ме клати , а аз какво , да се наведа ли ?
21
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
като има глвочи да им купуват ***
20
1
 
24
 
! Отговори
Хахахахахахахаха преди 3 години
Добри основания, но във веригите всички са ти опипали плодовете и зеленчуците, ако не са опаковани.Мен не ме мързи да вдигна два кашона и да си избера от фабрично пълните кашони отдолу. Невинаги е възможно но в 70% от случаите работи. На пазара съм 300% прецакан - опипал ги е продавача, сложил ми е каквото си иска, цака ме с грамажа и с рестото. Имам кантар вкъщи и като пазарувам от Била, Кауфланд и Фантастико ВИНАГИ ми е точен грамажът от пазар досега не съм видял точен грамаж, може нещо грав
19
1
 
54
 
! Отговори
Pf преди 3 години
Нека вдигат. Утре ще ревът,че стоката не се продава и се скапва. Ние бързо ще се преориентираме къде е по-евтино.
18
14
 
29
 
! Отговори
славянин преди 3 години
Да изчакаме до месец май - температурите ще бъдат около 30-те, безработните ще бъдат около милион, тези без пари и за хляб още повече, но ще трябва да си останем под домашния арест! Ластикът на търпението ни ще се скъса през следващия месец!