Незаконна ли е блокадата на махалите в София?

Адвокат внася жалба за нарушени права
Обновена: 20 апр 2020 10:04 | 20 апр 2020 10:03,
136

От миналата седмица са въведени частични ограничителни мерки на територията на кварталите "Факултета" и "Филиповци" в София. Заповедта предизвика различни реакции сред обществото, стигна се и до протест във "Факултета".
Още по темата

Адвокат Даниела Михайлова заяви пред "България сутрин", че са нарушени човешките права на живеещите в квартала и ще внесе жалба срещу мерките.

"Мерките трябва да бъдат изпълнявани от всички и да са еднакви за всички", подчерта тя. Според нея не е валиден аргументът, че двата квартала са огнище на заразата и за това са блокирани.

"Факултета" притихна, напрежението бе потушено

"Според данните, които получаваме всяка сутрин, не бих казала, че там има огнище. Данните от двата квартала сочат, че заразените са 6%. Този аргумент не стои сериозно", отбеляза тя пред Bulgaria ON AIR.

Адвокат Даниела Михайлова каза още, че мярката може да предизвика напрежение. Но също така, че донякъде не е законна, защото заповедта не е публикувана на сайта на РЗИ, което е основно изискване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен
110
2
 
1
 
! Отговори
Ромче преди 3 години
Ша хода како дето изкам!!Вие българите сте прости!!От вас ям и пия !!Ток не плащам ама имам социал!!
109
1
 
7
 
! Отговори
Адвокат Михайлова преди 3 години
С две думи. ВСИЧКИ В СОФИЯ задължително ще стоят заключени по домовете си щото ония от маалите да могат да се шмааткат из столицата с каруците си необезпокоявани . ... и задължително няколко пункта за вторични суровини трябва да работят денонощно за да може електората да предава набраното през деня/ноща джилязу и бакър..... щтот то и ракийка трябва да се пие .Ще си стоите в къщите ... кат' не се бунтувате ...
108
2
 
5
 
! Отговори
Велес преди 3 години
Адвокат Михайлова, огладняхте ли? Стига наглост! Вас, адвокатите трябва да ви съдят по бързата процедура.... Каквото и да си мислите че означава това... Пък и по-добре!-При извънредно положение, законите са на втора линия! Поне така трябва да е! Ей, дупедати, за какво сте? Ахааа...С нетърпение чакате новия Народен Съд!
107
1
 
6
 
! Отговори
а бе? преди 3 години
А адвокат Марковски не разхожда ли тлъстото си шкембе вече из маалите?
106
0
 
7
 
! Отговори
дедо Боре преди 3 години
В извънредно положение закони не важат, спазват се временните решения.
105
2
 
17
 
! Отговори
тя преди 3 години
Законна е щом се отнася до човешки живот ! Те се разхождат по цял ден и разнасят болести !
104
5
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Там трябва да има блокада докато са живи и никога да не излизат. Кой излезе да се стреля!
103
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И КОИ ТОЧНО ПРАВА СА ИМ НАРУШЕНИ НА РОМИТЕ ? ПРАВОТО ДА НЕ СПАЗВАТ ЗАКОНИТЕ ПРИ ИЗВЪНРЕДНО ПОЛОЖЕНИЕ ЛИ? ПРАВОТО ДА КРАДАТ,ДА ИЗНАСИЛВАТ,ДА НЕ ПЛАЩАТ ДАНЪЦИ,ДА ПАРАТИЗИРАТ НА ГЪРБА НА ОСТАНАЛИТЕ ГРАЖДАНИ ЛИ?ИЛИ ПРАВОТО ДА СЕ ЖЕНЯТ НА 10 ГОДИНИ И НА 12 ГОДИНИ ДА ИМАТ ПО 3 ДЕЦА,КОИТО ОБЩЕСТВОТО ТРЯБВА ДА ОТГЛЕЖДА В ПРИЕМНИ СЕМЕЙСТВА?ДА СПАЗВАТ КАРАНТИНАТА КАТО ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ И КВАРТАЛИТЕ ИМ НЯМА ДА СА БЛОКИРАНИ
102
4
 
23
 
! Отговори
Привет на унгарски преди 3 години
за адвокат Даниела Михайлова!На унгарски се казва "Сервус!" Нашенските зевзеци го тълкуват като сер в ус(т).Това е заслужила тази за гнусната си изцепка.
101
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
теа нека още малко изнаглеят и ще имат гражданска война,дето адвокатите им вече няма да играят роля,ало нпо-тата,и вие ще го отнесете,не се заблуждавайте и престанете с провокациите,нашите права не са по-маловажни от техните,ще го разберете по трудния начин някой ден,като гледам,май ще е скоро
100
0
 
40
 
! Отговори
Тони преди 3 години
А, нашите права??? Защо заради "правата" на неграмотни, без хигиенни навици, не плащащи данъци и паразитиращи на гърба се нарушават нашето право на живот???? До кога онези от тумбите ще имат само права, а ние само задължения???? Искам по-тежки мерки, на който не му харесва в България - може да замине по света. А, на подстрекателите и защитниците на етноса предлагам: грижете се вие за здравето, изхранването и "добруването" на етноса с ВАШИ ЛИЧНИ СРЕДСТВА. НЕ НИ ИЗНУДВАЙТЕ И ЗАПЛАШВАЙТЕ!!!!
99
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Незаконни ли даже 50 метрова стена трябва
98
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ми да бяха внесли жалба и за банско, дето условията бяха по-стриктни
97
4
 
41
 
! Отговори
АМИ , ПРАВИЛНО! преди 3 години
ПРИ ИЗВЪНРЕДНО ПОЛОЖЕНИЕ И ВИРУСНА ПАНДЕМИЯ --АБСОЛЮТНО ЗАКОНЕН АКТ!
96
0
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
а да блокират софия законно ли е ?шом един град може да се блокира, значи и един квартал може !
95
2
 
60
 
! Отговори
САМО ПИТАМЕ: преди 3 години
..да се жениш на 12-г и да раждаш на 13-г----НЕ Е ЛИ "ПЕДОФИЛИЯ"...??!!!....ИЛИ В БЪЛГАРИЯ ---ТОВА Е "НОРМАЛНО"...ХА,ХА,ХААААААААААА!
94
1
 
68
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Значи аз не мога да работя нормално, детето ми не може да учи нормално, не мога да отида до вилата си и не се оплаквам, а тези се жалват, че не могат да правят сватби и да се събират на тумби. Не им позволяват да излизат от махалата за да ходят да крадат и да убиват, което е тяхно рождено право. Айде там някакви самозвани адвокатски да мълчат и да си траят.
93
1
 
41
 
! Отговори
"СОЦ-ПРОСТОТИИ& преди 3 години
КАКВИ "ПРАВА"...БЕ......КАКВИ 5-ЛЕВА...??!НИКЪДЕ ПО СВЕТА ...НЯМА "ПРАВА"---БЕЗ "ЗАДЪЛЖЕНИЯ"!
92
24
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Разбирасе че е незаконно ,други ще се разкарват свободно,свякаш болеста е само при ци... бай ганьовска работа