"Факултета" с 12 семейни огнища на коронавирус

60% от направените проби за ден са положителни
21 апр 2020 10:23,
60
"Факултета" с 12 семейни огнища на коронавирус
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Констатираха се 12 семейни огнища на територията на квартал „Факултета“. Това каза директорът на Столичната РЗИ д-р Данчо Пенчев, съобщава bTV.

Още по темата

В последните дни са били направени 216 проби, като през последния ден от 20 проби, направени по метода PCR, положителни са били 60 %, иначе казано – 12 от тях.

„Това значи, че доста голяма част от изследваните носят коронавируса в себе си. Това са хора, които нямат абсолютно никакви симптоми. Изследванията още продължават. Над 70 епидемиологични проучвания са направени на територията на квартал „Факултета“ само за почивните дни“, допълни д-р Пенчев.

Роми от "Факултета" се каят за протеста, тестваха се доброволно

Пенчев коментира и възобновяването на женските и детски консултации от днес, като обясни, че заповедта на здравния министър е ясна и правилата, посочени в нея, трябва да се спазват.

„Правят се във вторник и четвъртък – там, където общопрактикуващите лекари имат деца и ще правят детски консултации и ваксинации, не трябва да ходят други пациенти. Със записване, в определен час, по никакъв начин насъбиране на повече от двама родители с дете пред кабинета“, обясни директорът на СРЗИ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.