Отпадат часовите ограничения за излизане и влизане в София

Декларациите ще бъдат приемани по всяко време
Обновена: 21 апр 2020 10:28 | 21 апр 2020 10:28,
155
Отпадат часовите ограничения за излизане и влизане в София
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

От днес, 21 април, гражданите, които отиват или се връщат от работа с личен автомобил, ще могат да влизат и излизат в София по всяко време срещу декларация.

Още по темата


В декларацията ще трябва да бъдат посочени и работното място, и телефонът на работодателя.

Това нарежда здравният министър в издадената днес Заповед № РД-01-226/21.04.2020 г., с която се правят изменения в Заповед № РД-01-224/16.04.2020 г., съобщават от правителствения пресцентър.

Ограничителния час бе въведен след множеството пътувания на граждани по великденските празници, това доведе до масово завръщане и километрични опашки на входа на столицата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
140
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това послучай Рамадана ли е? Щото успешно съсипаха Великден?
139
0
 
2
 
! Отговори
seira преди 4 години
"ИЗВЪНРЕДНОТО ПОЛОЖЕНИЕ" = ПАРАВАН ЗА УЗАКОНЯВАНЕТО НА ФАШИСТКА ДИКТАТУРА В БЪЛГАРИЯ!!!НАРОДЕ!!!!!
138
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
не мога да ходя спокойно на интервюта за работа в София от тия КПП та...така се ограничава правото ми на труд и живот....
137
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
КППтата са безполезни сами по себе си и само изтощават държавния ресурс. Те не решават никакъв проблем свързан с вируса. Те нито могат да предотвратят случаите като във Факултето, нито като в шивашката фабрика в Плевен. Трябва да има контрол за носене на маски и да се обяснява подробно по телевизиите колко е важно да се спазва дистанция. Хората да пазят себе си и другите.
136
3
 
3
 
! Отговори
Рамон Иванов преди 4 години
Още малкоДобре де, какво става с тези клети хора? Повечето гостуват и дотягат на роднини в провинцията. Хотели отворени няма, пък областните градове са затворени. Дали няма да хванат вируса? Ако хванат, както са отрязани от болниците и лекарите си, да не вземат да изпомрат? Ами нека: като пукат, няма да се броят в столицата. Докато са болни, ще вдигнат заразата и цифрите в провинцията, а столицата ще падне пак полза за генерала.
135
2
 
4
 
! Отговори
Рамон Иванов преди 4 години
Полицаите на КПП около София имат инструкции да не пускат безработни столични.Хората, напуснали София покрай празниците, по каквато и да било причина, и не работят в момента, сега са бегълци, прокудени от София. По-рано им викаха "невъзвръщенци". Столичани в повече. Не се знае кога ще ги пуснат. Няма значение, че имат собствено жилище и постоянен адрес в София: щом си излязъл, няма връщане до второ нареждане. Там, правата на частна собственост няма такова нещо. По-рано поне жителство имаше,
134
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 135Ти лично ли ги брои тези 20 умрели в Китай *** 6у мни к?
133
0
 
3
 
! Отговори
Безсмислен спор преди 4 години
Ако хвърлите една атомна над Радомир и Ню Йорк къде ще са повече жертвите. ? Сега ще почнете. Да говорите за брой на милион ,това не е насипна Търговия и не се правете на дръж ми шапката в случаи на пандемия милионните скупчвания са обречени ,а и няма къде да гиИ денеш плюс това китайските номера с автомати и танкове НЕ стават ! Само си пишете колко да не заспите.,..
132
0
 
0
 
! Отговори
Къв здравен министър преди 4 години
Освен здравния министър да е Барбича ,Ананиев не е бил и няма да бъде здравен министър същото се отнася и за другите.....
131
0
 
0
 
! Отговори
717 преди 4 години
До МКIIМного ми се иска това да стане, но не вярвам....
130
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До manДа, в Щатите са на този принцип и всеки си прави каквото си иска - затова сега на население 1/25 от световното имат 1/3 от заразените и 1/4 от починалите от вируса в целия свят, и тепърва ще се влошават нещата при все, че уж са с най-голямото и развито здравеопазване.
129
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След като ги пуснаха, сега не виждам защо тряба да ги спират на връщане. В областните градове полицаите денонощно са по КПП-тата, а вътре в града всеки си кара както си иска. Ще има още жертви като Милен Цветков.
128
4
 
8
 
! Отговори
Винету преди 4 години
Как може да му вярвате на тоя мутро-политик бе хора? Този, ако ви каже "добър ден" трябва видите дали е изгряло слънцето! Който иска да живее нормално в тази държава трябва да излезе на паветата след, като свърши ИП и да поиска сметка на политиците за всичката мизерия, която сътвориха последните години. Ако не го направи, значи си заслужава съдбата!
127
9
 
9
 
! Отговори
.. преди 4 години
Властимащите умират да плашат простолюдието с някаква си чуждица ПРЕВЕНЦИЯ, а пък правят всичко по родното: след дъжд качулка...
126
9
 
11
 
! Отговори
man преди 4 години
"Тези, които биха се отказали от основна своя свобода, за да си купят малко временна сигурност, не заслужават нито свобода, нито сигурност."Бенджамин Франклин
125
18
 
21
 
! Отговори
Цяло агне преди 4 години
До избирателНа мaлoyмната и егоистична пaплaч никога, нищо не ви е ясно. Те хората от месец и половина обясняват по 3 пъти на ден едно и също нещо, обаче вие все не чули, все не разбрали, все нещо се оправдавате. Затова ще ядете тоягата и ще ви глобяват, докато разберете, че точно вие, персонално НЕ СТЕ центъра на вселената.
124
3
 
10
 
! Отговори
хЕЙ МУШМОРОЦИ ! преди 4 години
ИЗПОЛЗВАНЕТОНА ОБИДИ,ГОВОРИ ЗА ЛИПСА НА АРГУМЕНТИ.Това показва всъщност кои са празните тикви.
123
1
 
6
 
! Отговори
Чиновник преди 4 години
До БръмЩом можеш да се сетиш, какво ще стане на първи май, значи единствения вариант да разбереш е да опиташ да излезеш от София.
122
8
 
28
 
! Отговори
избирател преди 4 години
Друго си е ,да си имаш закон на "Лъжливото овчарче"!Преди обед,след обед,а над вечер съвсем друго....Хем така,на хората никога нищо,не им е ясно и можеш да ги глобяваш,с право..."Да си разбрал бе,преди 3 минути го обнародваха,в държавен вестник!"
121
2
 
7
 
! Отговори
Чиновник преди 4 години
До РеалистТова Волен Сидеров по неговата телевизия ли ти го каза или ти го нашепнаха гласовете, които чуваш? Я кажи сега и за 5G мрежите, та да ти е пълна програмата.