Милен Цветков е бил в кома, когато е пристигнала линейката

Спешният екип е отивал към адрес с потвърден случай на COVID-19
22 апр 2020 09:44, Ния Христова
39
Милен Цветков е бил в кома, когато е пристигнала линейката
Снимка: БГНЕС
Когато екипът на "Спешна помощ" пристига на мястото на катастрофата, при която загина Милен Цветков. Медиците откриват мъж, който за дълго време остава неизвестен и не е ясно дали това е журналистът. Той е бил в тежко състояние и е изпаднал в кома. Това заяви Катя Сунгарска, говорител на Центъра за спешна медицинска помощ, тази сутрин в ефира на bTV. 
 
Тя подчерта, че екипът, който се е отзовал на сигнала, е разговарял с директора на ЦСМП. Те са обяснили, че когато са стигнали на мястото, граждани са били застанали над пострадалия и са правели изкуствено дишане. 
 
"Екипът ни го е заварил по гръб, което не е добро за състоянието му. Трябва да е на една страна с единия крак свит. Това са елементарни правила за оказване на първа медицинска възможност", допълни Сунгарска. 
 
Тя изтъкна и че преди да получи сигнала, спешният екип е тръгвал за адрес с установен случай на COVID-19, който е трябвало да бъде транспортиран към болнично заведение. Екипът е пренасочен от координациония център. Линейката тръгва от централата, а медиците са били облечени с предпазни средства. 
 
"Представете си какво е напрежението, като отиваш на случай на коронавирус и ти кажат отиваш на тежка катастрофа", допълни тя. 
 
По думите на Сунгарска сигналът за катастрофата е получен в 18:16 ч. на 19 април. Текстът се диктува в 18:18, а в 18:19 линейката потегля. Екипът пристига на мястото на произшествието в 18:23. 
 
Говорителят на Центъра за спешна медицинска помощ каза, че не може да обясни защо е имало забавяне в обаждането от момента на катастрофата. 
 
"Получили сме сигнала в този час и отиваме веднага. Екипът се чувства безкрайно обиден, защото с риск за живота си са стигнали за тези 5 мин до мястото на катастрофата", допълни Сунгарска. 
 
Тя изтъкна, че още на място медиците са опитали да намерят венозен път и да интубират ранения, но състоянието му не позволявало това. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо е толкова трудно да се разбере - има търсене, има и предлагане! Дрогата е бизнес, голям бизнес и парите не миришат, както и притежателите на много пари.Дрогираните пикльовци са жертва само на собствения си избор!
32
2
 
5
 
! Отговори
7 преди 3 години
До Анонимен 33В Токуда няма Спешен център, нито Шокова зала, затова. ИСУЛ, ВМА, Пирогов и ако не се лъжа Окръжна болница /за последната не съм сигурен/, имат такива отделения.
31
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо не са го закарали в Ачибадема на 2 минути от мястото? Защо са го влачили до Пирогов?Стига плитлоумни обяснения! Катастрофата е била до болница с цялата налична и необходима техника!
30
0
 
9
 
! Отговори
Ммм преди 3 години
Ако случаят, не е тежък какъв да е. Катастрофира,надрусан,убива човек, потенционална опасност за още 5 човека, бяга от местопрестъплението има доста обвинения да се повдигат.
29
0
 
10
 
! Отговори
Г. Р. преди 3 години
Сега очаквам техническата експертиза да докаже, че са му отказали спирачките и мамин Криско да се прибере в скромният си дом, готов за нови подвизи.
28
0
 
12
 
! Отговори
Изпитан сценарии преди 4 години
Съзнателна тролска пропаганда за оневиняване на "нашето момче" наркоманче . Първо пускане на малко дози невярна информация .... опити да се скрият колкото се може повече от истината за случая... "опровергаване" на по-рано пуснатите лъжи , като се цели пораждане на съмнение в хората и въпроси какво наистина се е случило... КАЗВАНЕ на хората - "какво наистина се е случило" в удобна форма оправдаваща "нашето момче" ..... дългогодишен процес без даване на публичност и оправдаване на "момчето" .
27
1
 
16
 
! Отговори
K6 преди 4 години
Гешев обявете тотална война срещу наркодилърите ,те са единствените виновници , очевидно инстинкта за самосъхранение на този младеж не е сработил тоест загубил е реалност , тези случаи нямат да спрат докато наркодилърите съществуват . Интересно защо всеки един прокурор до сега го е страх да обяви тотална война на наркодилърите в БГ
26
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не отклонявайте вниманието на обществото с глупави предположения-всичко е видно и ясно!Дано има правосъдие!
25
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
do 25, Ilievлошото е, че тия умници ще са вещи лица, адвокати, съдии и т.н.и след година-две като забравим за случая...някой знае ли какво стана с "момчето" дето помете мъж и жена на спирка на "България" ?един - два подобни случая в Пловдив имаше ?"момчето" дето уби с нож друго момче в борисовата ?колко от тях са в затвора ?Ако не беше Милен в джипа, можеше и да не чуем за катастрофата
24
1
 
32
 
! Отговори
Илиев преди 4 години
Според някой умници, само ако Милен беше разкъсан на парчета, с извинение, то тогава наркоманчето щеше да е убиец. Но понеже е живял още 2-3 минути, вече случая е друг. Могъл е да прескочи трапа, но заради минувачи, помагачи и лекари, всичко се е объркало и той е починал. Не нам тия шашмалогии!
23
4
 
9
 
! Отговори
Хаха преди 4 години
Ще им ръкоплещиме ли довечера?
22
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до Бсбдб,18понеже Ви е интересно, уважаеми Господине, ще ви обясня:по стандарт в София трябва да патрулират ок. 40 линейки едновременно, за да обслужат всички спешни ( и само спешни) случаи В момента най-вероятно са 15-16, а максимума е 18-20, като освен спешните обслужват и неспешни неосигурени - сигурно си давате сметка, че едно фалшиво неспешно повикване затрива поне един живот на човек, който е имал нужда от линейкаРазбира се Вас не ви засяга това, не е както цената на дизела например
21
1
 
22
 
! Отговори
адв. Грух Марковски преди 4 години
Грух, грух.....оооо, ми то щом тъй била работата - той пострадалия бил жив, но свидетелите го убили чрез неправилно оказана първа помощ, то тогава момчето с аудито (ако майка му плати 250.000 лв. де, че да има поне 50 хилки и за съдиите) е виновно само за удар по непредпазливост, не за убийство. 1 година условна с 2 години изпитателен срок и да се яви на курс за възтановяване на точки. Грууууууххх!
20
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Медиците са действали професионално, не само го убиха ами го и влачиха джипа още 50 метра колко дрогиран трябва да си да не усетиш, че си се блъснал в нещо.
19
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако " момчето " беше спряло, сега Милен щеше да е между живите. Стига нелепи обяснения.
18
1
 
16
 
! Отговори
Bsbdb преди 4 години
Интересно защо, катастрофата става в 18:03 и на всички снимкови и видео материали показва този час, а линейката е извикана в 18:16. Тоест близо 13 Мин никой не се е сетил да извика линейка.
17
1
 
16
 
! Отговори
Ебльо на 3 морета преди 4 години
Айде всеки да си мие ръцете, накрая да не осъдят минувачите където са помогнали на Цветков да излезе и да оневинят наркоманите ,и шанаджиите от линейката и безполезниците от 112
16
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Te sa pristignali samo za da izkormiat vatreshnostite na milen i da gi prodavat na chakasti patienti za vatreshni organi ...
15
1
 
14
 
! Отговори
ЗРИТЕЛ преди 4 години
До ЛудаПО ПРИНЦИП-ТАКА СЕ ПРАВИ ИЗКУСТВЕНО ДИШАНЕ- ПО ГРЪБ, НЕ ПО КОРЕМ!!!!НАПЪЛНО НЕКОМПЕТЕНТНИ ,НО С МНЕНИЕ И ТО СМЕШНО!!!!
14
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако гледате видеото ще видите че Милен сам излиза от колата с помощта на 3-*** други хора, върви нормално с малко тяхана помощ и сяда на тротоара. На видеото не се вижда никой да говори по телефона за да се обади на 112. Вероятно гражданите са помислили че той е добре и чак като се е влошил са звъннали на 112. А той вече е бил ходещ мъртвец - скъсана аорта с обилно вътрешно кръвотечение начупени всички ребра и пробит бял дроб. Но външно нищо не се е виждало.