Helpbook сигнали: Агресивно куче без стопани, преливащи кофи с боклук

И още - съседи правят ремонт без разрешение, монтираха си и камери
23 апр 2020 07:10, Анисия Иванова
10
Helpbook сигнали: Агресивно куче без стопани, преливащи кофи с боклук
Снимка: Pixabay

В условията на извънредно положение и забраните за разходка в паркове в платформата на Helpbook.info получихме сигнал за свободно пуснато домашно куче без намордник и повод, порода Алабай, в квартална градинка в район Люлин.

Същото нападнало друго разхождано домашно куче, а собственикът му изживял ужас при опитите да ги разтърве. Още преди въвеждането на извънредните мерки животното многократно е засичано свободно да тича по детските площадки в квартала. Нашият потребител алармира Столичен инспекторат за извършване на проверки, тъй като се опасява, че е само въпрос на време да пострада човек или друго животно.

В друг сигнал от район "Овча Купел“ гражданин се оплаква, че съседите му, възползвайки се от свободното време, предприели ремонт на общата част на жилищен блок, без каквото и да било разрешение. Те си позволили да монтират и камери за наблюдение от прозореца си, с което грубо се нарушавали правата на живущите в сградата.

От близо две години пред голям търговски обект в кв. "Хладилника" е премахнат парапет, който улеснявал преминаването на пешеходците да преминават през шестлентовия булевард, а това е предпоставка за инциденти. Това е петият опит на нашия потребител да сигнализира отговорните органи, тъй като досега не са взети адекватни мерки за възстановяване на огражденията.

И пореден сигнал на гражданин, който се оплаква от сметосъбиращата фирма. Боклукът от кофите повече от две седмици не е събиран, пише нашият потребител. В резултат на това целият район е заринат с отпадъци, разнасяни от вятър, безстопанствени и горски животни.

В случай, че забележите около мястото, където живеете или преминавате нередности от всякакъв характер, можете да подадете сигнал в платформата на Helpbook.info. Ще е от полза да направите снимки и да отбележете точното местоположение или района на нарушението. Не се колебайте да подадете сигнал - направете го онлайн в платформата на Investor Media Group, която ще ви даде възможност да изпратите сигнал до отговорните институции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
7
 
5
 
! Отговори
КАЛАШНИКОВ преди 4 години
КАКТО СЪМ КАЗВАЛ И ПРЕДИ И СЕГА ЩЕ ПОВТОРЯ ЧЕ ВСИЧКИ НЕ ДРЕСИРАНИ КУЧЕТА ТРЯБВА ДА БЪДАТ ИЗБИВАНИ ДО ДЕВЕТО КОЛЯНО ЗАЕДНО СЪС СОБСТВЕНИЦИТЕ,А ВСИЧКИ ДРЕСИРАНИ КУЧЕТА ТРЯБВА ДА МИНАВАТ ГОДИШЕН ПРЕГЛЕД С ДОКУМЕНТА СИ И ДА ДЕМОНСТРИРАТ СПОСОБНОСТИТЕ СИ И УМЕНИЯТА КАКТО И НОВИ КОМАНДИ,СЪЩО ТАКА КУЧЕТА НА РАЗХОДКА ТРЯБВА ДА БЪДАТ СЪС СТОМАНЕН НАМОРНИК И НА ТВЪРД ТЕГЛИЧ ДО РЪКАТА, КИТКАТА НА СОБСТВЕНИКА
7
7
 
5
 
! Отговори
дам преди 4 години
Кучето е опитомена - селектирана, версия на вълкът. Какво се прави с вълците като нападат? Ама кучето имало чувства , сигурно кравата , прасето и пилето също имат?!?!Да го направиме простичко пускаме ги да си живеят и което устиска - ще разказва .Пари за гладните деца няма народа за *** се загрижили.
6
15
 
20
 
! Отговори
Кармен Младенова преди 4 години
Не мислете че животните нямат чувства: Бедното куче е агресивно,защото сигурно си няма стопанин,няма си кой да му дава храна,да му говори,да го разхожда да го милва и обича....Така е и със изоставените и самотни хора...
5
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пред окръжна болница София - масово и умишлено са изхвърлени *** от контейнерите върху уличното платно след поставянето на чисто нови контейнери. Абсолютно злодеяние.
4
0
 
8
 
! Отговори
ами, преди 4 години
специално за преливащи кофи с *** преди месец подадох сигнал по телефона директно в моята община /не Столична община/ на директора на дирекция "Инфраструктура... и екология" /взех телефона от сайта на общината/ и след няколко часа минаха и извозиха ***. Казах точно в кой район на общината съм ги видяла. Така че явно на места става, на други не - зависи кой е отсреща.
3
10
 
10
 
! Отговори
Чужденец преди 4 години
В хубавите страни агресивните nceтаa биват хуманно убивани на часа!
2
0
 
11
 
! Отговори
Gost преди 4 години
Подадох сигнал до столична община за образувано сметище в Света Троица и това , че не се изхвърля и оставя по земята , но вече втора седмица нищо не правят . Сам взех и събрах сметището в контеинерите за да не стане зараза и сега ако проверят след ве седмици ще видят , че е чисто !!! Защо плащаме за такса смет и защо ни е община !?
1
1
 
14
 
! Отговори
ех преди 4 години
.... има хора които обичат да всяват ужас, негативна енергия!.... безделието води до отрицателни неща, нали?.... има хора които започват своят ден с отрицателни емоции, по същият начин и си лягат!