Пускат децата и родителите за определени часове в парковете?

Столичната община има подготовка, но чака разрешение на Щаба
115

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Столичният кмет Йорданка Фандъкова призна, че  голямата ѝ болка са децата в извънредното положение и заради това е направена подготовка, за да могат да излизат в парковете и градините в определени часове.

Все пак още чакало разрешение от Националния щаб за борба с коронавируса, защото „никой няма да ги пусне на своя глава, защото не иска обвинения, че е причина за нови заразени“.

Още по темата

Фандъкова и министърът на регионалното развитие Петя Аврамова инспектираха разширението на Околовръстния път.

12 са ключовите инфраструктурни проекти в София, които се развиват по график, каза тя.

"Развитието на града трябва да продължава, но трябва да се съобразим и със ситуацията", каза Фандъкова.

Въпреки това в условия на кризата ще се наложат и икономии.

"В тази ситуация всеки се лишава с нещо. Ние ще се лишим с част от средствата за малки улици. Предвижда се те да са по-малко със 7 млн. лв.", каза кметът на София.

"Сега смятам с актуализацията на бюджета, че ще можем да си гарантираме годината, но ще ни трябва и втора актуализация и тя ще е след юли месец", коментира Фандъкова.

“Използваме и по-малкия трафик, за да стартираме и проектите, които са заложени за тази година. Работим по проекта “Искърско шосе“, започна и изграждането на колектора по ул. “Сребърна“, обясни тя.

Участъкът от бул. "България", който започва да се ремонтира от утре, трябва да приключи за 20 дни.

А решенията дали синя и зелена зона да са безплатни по време на извънредното положение, кметът каза, че решенията се взимат седмица за седмица.

Фандъкова съобщи още, че е приела оставката на заместникът си по екологията и до десетина дни ще стане ясен кой ще е новият.

Досега постът се заемаше от Йорданка Христова, която още от миналата година е искала да напусне по лични причини.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
0
 
4
 
! Отговори
Мунчовци преди 3 години
Няма вирус! Идеята за истерията е далеч от вашите мозъчета! Не мислете! Слушате и изпълнявате! Това се изка от вас! И стига сте ревали кучкарите от самото начало разкарват навсякаде песовете! Сега на децата скочихте!
100
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Уж са движим най добре, обаче мерките продължават, макар че се отнасят за хората които се подчиняват, всички мерки наказват съвестните, всичко с наградите бе прибързано.Което става у нас и по света е една подигравка с личността и съвестта на хората.
99
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никаква логика няма в забранителните мерки в България !Докато заразените бяха малко ни убеждаваха ,че в парковете ни дебне Ковид-19 ,сега станаха 650 и няма проблем ходете в парковете!Точно заради такива мерки наложени само за да се отчете дейност,народа недоволства и не иска да ги спазва.
98
1
 
5
 
! Отговори
Munchen_DE преди 3 години
Или за всички, или за никой. Ще съдя държавата за дискриминация! КОЙ каза, че работещите нямаме нужда от слънце, спокойствие и чист въздух? Вървим към лято, а ние да вървим в редица като роби по тротоарите. Кой ви плаща данъците бе?НОЩ - оставка!Фандъкова - оставка!ГРОБ - оставка!Всички ВЪН!
97
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Интересно. Когато броя на заразените достигна почти до 100 за 24 часа ще отварят парковете..... Логика, баджанак. *** то това му трябва на българина. Пуснете го да ходи. Да пие бира по градинките и да пуши цигарки на чист въздух. То и без това идеята е да намаляваме колкото се може повече - на ви прекрасна възможност да се случи по "естествен" начин. Той българският народец сам ще се унищожи и без това. Нали си показа истинското личице, благодарение на тази криза.
96
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По детските площадки ще заври от зарази! Никой не може да спре беге мамата и Детето й!
95
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поредната малоумщина на загрижените за нас - в определени часове не е опасно , в определени - става опасно и не може, за родители с деца може, за родители без деца - не, в магазините и градския транспорт не е опасно - в парковете е опасно... А това, дето всички /на които и когато им бъде позволено/ ще са задължени да ходят в очертан "коридор" в една посока, докато останалите алеи може да са съвсем пусти... абсурдите стават норма, 2020 е 1984.
94
3
 
6
 
! Отговори
Таня преди 3 години
Искаме си Витоша, Плана планина и Лозенската. Ще ви се търси отговорност, няма да е все така. И няма да се размине само с оставка на зам. кмет.
93
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те и до сега си бяха на улицата и в между блоковите пространства. Аз си спазвам понеже нямам връзки нито пари, забраните са за такива като мен, сиротни души, които няма кой да ни защити.
92
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
добитъка в кошарите да блее като овце каквито сте
91
0
 
3
 
! Отговори
Някой преди 3 години
До някоя_сиЯ си изпий деанксита или каквото розово хапче пиеш, че ей сега ще те присвие паник атаката.
90
0
 
8
 
! Отговори
Дришо преди 3 години
САМО РОДИТЕЛИТЕ И ДЕЦАТА ЛИ СА ХОРА?? КАК НЕ ВИ Е СРАМ ДА ДЕЛИТЕ ХОРАТА НА ДЕЦА И РОДИТЕЛИ.
89
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Короната да я тръшне тая !
88
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
никакво навън не сме достигна пик ! Строги мерки в това време на изпитание на волята ддругари ! А ви изтърват и сте по землянките
87
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Do някоя сиАми стой си у дома, слагай малската и млъквай!!!
86
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Разделяй и владей!Деца може, пенсионери не може. В този час може, в този час не може.С коли на Витоша може, автобуси през седмицата нямаше и преди карантината.Страхотна логика!
85
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
A кога кметицата ще измие улиците на София
84
1
 
13
 
! Отговори
Чакало се разрешение преди 3 години
а че намали автобусите от градския транспорт не ти трябваше разрешение.Значи в парка на открито опасно ама в гъчкания автобус безопасно.
83
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мрън-мръм-мрън-мрън-мрън....българинът е роден да мрънка и да се оплаква! Ако бях на мястото на Борисов, щях да оставя всичко на самотек...нито щаб, нито мерки, нито помощи, нито стимули...нито НИЩО! И да плъзне заразата навсякъде, пък каквото ще да става. И без това България се топи, нека се топи още повече...!!!
82
5
 
8
 
! Отговори
Стига сте се правили преди 3 години
на важни, показахте колко сте ***, от вас нищо не зависи за вируса, само си играете с хората. В метрото могат да се гъчкат един до друг, в парка не може да се разхождаш на 5 метра растояние!? Това, че в ГЕРБ са *** е ясно, но защо си мислите, че и другите са като вас? Народа ще ви отсвири със сигурност!