Проблем от години: Бездомни и агресивни кучета в жк "Младост"

Сигнали за ежедневни проблеми в платформата HelpBook
26 апр 2020 10:23, Анисия Иванова
86
Проблем от години: Бездомни и агресивни кучета в жк "Младост"

Въпреки извънредното положение в страната, ежедневните проблеми продължават. В платформата на Helpbook.info отново постъпиха сигнали за агресивни бездомни кучета, шумни строителни дейности, кофи с боклук.

"Преди време бях подала сигнал. Около 6-7 бездомни кучета обитават района на полето зад блок 539 "Младост" 1А, където се намира сградата на БАН. Хората, които отговориха на сигнала тогава, се опитаха да направят нещо, но в крайна сметка нямаше резултат. Имаше затишие на проблема за извесно време, дори и кучетата намаляха. Сега към предишните кучета се присъединиха нови и отново глутницата е около 6-7 кучета, а новодошлите са по-агресивни. На няколко пъти наблюдавам как нападат други кучета, които се разхождат със стопаните си в района на полето около БАН, непосредствено зад блок 539, където живея. Бих казала, че е стресиращо да знам, че глутница от такива агресивни кучета обитават район, където има хора, училище и постоянно има деца. Въпрос на време е да почнат да нападат хора. Както и предишния път, разбирам, че проблемът идва, че кучетата се крият в двора на БАН, но хората, които им дават храна там, не ги ограничават. Бих искала и да спомена постоянния лай на тези кучета, който трябва да търпим. Чувайки го, имам чувството, че не живея в квартал в София. Много се надявам, че може да се намери решение на този проблем, съществуващ от години вече. Благодаря!“

В съседство от посочения район са ни изпратили снимки на огромно количество клони, натрупани около кофите за боклук. Нашият потребител смята за похвална инициативата на живущите в квартала със свои усилия да подобрят състоянието на зелените площи около блоковете, но предлага сметосъбиращите фирми да бъдат по-организирани, така че да не се образуват планини от отпадъци.

За финал на днешния обзор е поредното нарушение при строителни дейности. Оплакването е за шумни строителни действия на улица „Йордан Радичков“ и „Борис Арсов“, които не спират в часовете 14-16 ч. "След разговор с отговорника на обекта, същият твърди, че има разрешение от Община Витоша. В момента всички сме под карантина, работим от вкъщи, децата ни са постоянно вкъщи и един нарушен техен следобеден сън е кошмар за нас!", завършва сигналът.

Това са само част от получените сигнали през седмицата. Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
8
 
4
 
! Отговори
До Щаба преди 3 години
Малеееее, защо го позволихте???Да не мислите че бай *** ще спазва мерките??Сега кифлите ще се събират да пафкат цигари а мъжете ще пият бира!Сега гледайте какво ще стане, ще има по 200 заразени на ден!
24
4
 
13
 
! Отговори
Ало преди 3 години
До до 19В Кремиковци отдавна няма работници. Някаква соцносталгия те гони. Истинските гета са именно в идеалния център и Лозенец, с тяхната порутеност, презастроеност, мръсен въздух и шум. Който е лyg, да живее там. Особено цuгaнuяma от ЦУМ до Опълченска.
23
4
 
5
 
! Отговори
Shshs преди 3 години
До 21 - Уау какъв е този хейт към работниците? Аз, както и много други в АйТи сектора можем да си позволим да не работим по 7-10 месеца в година, но работим за да внасяме чужди инвестиции в България. Порасни малко и почни работа да видиш какви фирми има с по 500 човека и колко е забавно да се запознаеш с 300 човека за 1 година. Израстнал съм в Ню Йорк и там интелигентност е интеграцията в обществото и за интелигентен се счита човек, който не сегментира обществото.
22
4
 
5
 
! Отговори
Shshs преди 3 години
Също както спомена един човек по-долу на юг имаме невероятна гледка към Витоша, която се намира в "задният ни двор", а на изток се вижда Стара планина. Общо взето пробвах да живея в Центъра, а преди и по чужбина, но никъде 6+ месеца. Родното си ме влече и съм си обещал повече да не напускам любимият панел. Познавам си всички съседи и имаме много новопристигнали от провинцията, а и огромен брой върнали се от чужбина хора. Имаме си *** в Младост 4, но сме си наши от деца. Младост! <3
21
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Със сигурност някой наш човек е взел пари за тях, но вместо за кастрация в приют си е купил мерцедес на старо.
20
15
 
10
 
! Отговори
до 19 преди 3 години
Именно- работнически квартал = гето. Кое не разбра?! Квартал за бедняци. Кое не е ясно?! Добри квартали са Лозенец, идеален център. Там, където живее интелигенцията, а не работниците от Кремиковци. Кое не разбра?! Каква е дефиницията на гето? Една от тях е точно тази, която назова. Квартал за работниците от Кремиковци. Е?
19
7
 
10
 
! Отговори
гост преди 3 години
Защо не дойдете в жк.Надежда, имаме ги в изобилие и не се оплакваме.......като не Ви харесва........айде който от където е дошъл, че на село няма кучета,А?
18
10
 
8
 
! Отговори
Shshs преди 3 години
До 13 - какво значи елитен квартал в твоите виждания? За мен е роден квартал, работнически, построен за служители на Кремиковци, МВР, Чистотата а и може би много други предприятия. Към днешна дата съм горд да заявя че почти всичките ми съученици продължават за си живеят тук и че имаме огромни бизнес сгради в Младост 4, и по Цариградско от хипермаркет Метро, до Окръжна болница в където работи може би около 20% от населението на София. Имаме 5 спирки на метрото и градинка между всеки два блока.
17
2
 
9
 
! Отговори
Ясен до Qwerty преди 3 години
Няма значение дали е престижен квартал, важното е да се разреши проблемът...и тук е въпросът защо не се решава при положение че се отпускат яко кинти от ЕС, ясно е че се крадат но все пак..Действително е въпрос на време да нападнат възрастен човек или дете, животните имат териториални инстинкти, учудвам се на поредната странна обществена апатия и по този въпрос, наистина сме уникални хора...
16
5
 
16
 
! Отговори
до 13 преди 3 години
Не, Младост е евтино гето. Най-хубавото от всички гета, обаче, защото е на добро място с гледка към планината. Люлин, Дружба, Обеля, Надежда- евтини гета.
15
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Очевидно кастрацията не помага, събират кучетата, кастрират ги и пак ги връщат. Тоест пак имаме кучета по улиците. Явно от евтаназията не се печели толкова много колкото от кастрация...
14
12
 
4
 
! Отговори
горките кучинки преди 3 години
нападат защото са гладни, никой не храни бедните мили кученца и те са принудени насила против волята си да ядат хора.
13
1
 
10
 
! Отговори
Qwerty преди 3 години
Това престижен квартал ли е? Питам защото в София съм бил няколко пъти само по центъра.
12
2
 
14
 
! Отговори
до 1 преди 3 години
Цял Париж е в бездомни котки. Ако ги няма, става страшно. Също редица градове- да не изброяваме. За бездомните животни виновни са хората. Пресен пример от Манастирски ливади. Едно дребно уплашено куче беше захвърлено в градинка от майстори от съседен строеж. Сега му се търсят осиновители. Отделен въпрос е, че Екоравновесие прави само гнусотии. Взима уж за кастрация, а премества кучетата на друго място, за да усвоява пари. А сума народ си изхвърля в кашони палетата, защото няма акъл за кастрация.
11
6
 
8
 
! Отговори
Shshs преди 3 години
Миналата седмица 3 дни подред звъня на инспектората в Младост за да съобщя за паркиране в тревните площи в междублоковите пространства и 3 дни подред ме лъжат че ще дойдат да видят за какво става дума. От утре продължавам да им звъня и ако отново не дойдат наистина ще ползвам въпросната платформа.
10
1
 
14
 
! Отговори
НПО-тата са виновни преди 3 години
При нас също има "бездомни" кучета, ама нашите ги хранят и гледат, та все се разхожадат по пътя на колите тия ***. Като бях малък само две кучета имаще по нащите улици. И двете бяха на военното поделение.
9
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Преди години наблюдавах как едни немци се удивляваха и радваха на котки в един морски курорт , впоследствие разбрах че там по улиците нямало котки и кучета. Бяла държава и доходите им са добри , не като нашите африкански
8
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Преди 89 можеше да си отглеждаш животни, особено в къща. Що пишете глупости.
7
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Преди 89-та беше забранено да развъждаш животни в апартамент, а на много места дори в къща
6
3
 
11
 
! Отговори
4040 преди 3 години
Това всичко го виждат, но някой да е споменавал, че се увеличават случаите на КУЧЕШКА ТЕНИЯ ,що е то и последствия нищо че кучентата са кастрирани?