Пускат децата в парковете, но без да се събират на групи и да сядат на пейките

Най-много по двама възрастни, достъп и за спортуващите
Обновена: 26 апр 2020 12:47 | 26 апр 2020 11:24, Камелия Цветанова
408
Пускат децата в парковете, но без да се събират на групи и да сядат на пейките
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Отварят парковете в София за родители с малки деца от понеделник.

Предложението на Столичната община е това да става между 9.30 часа и 18.30 часа.

Още по темата

"Ще се допускат най-много двама възрастни. Преди и след тези часове ще могат да влизат хората, разхождащи кучетата си, и тези, които спортуват“, съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова.

"Забранява се докосването на повърхности, както и събирането на групи. Забранява се пиенето на алкохол в парковете. Много хора са ангажирани с тази организацията“, допълни тя.

В Южния парк се провежда тренировка относно организацията за движение в паркове и градинки в София, така че родители на малки деца да могат да излизат на разходка за кратко.

На нея присъства и премиерът Бойко Борисов, който съобщи, че ин витро процедурите ще бъдат възобновени.
Идеята на столичния кмет е да има определени маршрути и определен часови диапазон, в който те да се разхождат.

Освен това, в парка децата и родителите им няма да могат да сядат на тревните площи и на пейките.

"Важно е, когато министърът на здравеопазването промени заповедта, да спазваме правилата. Разходките в парковете ще са възможни едва когато от Оперативния щаб разрешат и министър Ананиев издаде заповед", подчерта тя.

За разходки се отварят парковете Борисова градина, Южен, Северен и Западен парк, Лесопарка, Заимов, Студентски парк, парка пред НДК. Остават забраните за посещението на градинки и междублокови пространства. Съоръженията за игри и заведенията категорично остават затворени.

"Препоръчително е разходката на едно семейство да бъде не повече от 2 часа. Призовавам гражданите за търпение, ако се справим добре, ще пуснем и по-малките паркове. Няма да се проверява и точната възраст на децата, но максималната е видима възраст 12 години", обясни Фандъкова.

"В последните няколко дни имаме образувани досъдебни производства за неспазване карантинните мерки. Наблюдава се и тенденция за полицейски неподчинение. Имаме 3 такива образувани производства", заяви директорът на СДВР Георги Хаджиев. Около 1800 акта са съставени от началото на извънредното положение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


408
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
321
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами време е за стачка и премахване на Фандъкова! Значи ромите скочиха и им махната КПп-то излекувани с вълшебна пръчка, а българите ще ги рекетират с глоби и без право да сядат на пейките! Да дезифекцират пейките о толкова!
320
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ГошоЯвно всякакво разчитана на гражданско самосъзнание в България е обречено.
319
2
 
6
 
! Отговори
Гнусна Полицейска преди 3 години
държава !!!***, просттт и покорен народ !
318
1
 
0
 
! Отговори
Гошо преди 3 години
Как ще измерят 2 часа че се разхождат майките? При супер бавно ходене може да се стигне до 6 часа ...
317
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 342 Анонимен Кви чинове те бият по главата
316
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А как ще сядат по чиновете?
315
0
 
10
 
! Отговори
Ковид-1984 преди 3 години
Израждането на Ковид-19 в Ковид-1984 е най-опасната мутация за човечеството.
314
1
 
6
 
! Отговори
Me преди 3 години
Защо сравнявате метрото с парковете? И тук където съм, в Шотландия, също е забранено да се стои седнал по пейките и по тревата в парка. Но можеш да се разхождаш и спортувап колкото искаш и не делят хората на такива с куче, дете или домашно прасе. А, метрото е необходимост за тези, които пътуват и поемат риска да се заразят. Но, това че се ограничават рисковете не е абсурд, напротив - много е добре. Според мен, просто да го направят да не можеш да стоиш просто така в парка а да си в движение.
313
4
 
17
 
! Отговори
Пижо преди 3 години
Поредният абсурд! Супер опасно е сядането на пейка в парка! Но изобщо не е опаасно сядането в метрото! Калинка, калинка, калинка моя! В саду ягода малинка, малинка моя!
312
7
 
18
 
! Отговори
seira преди 3 години
"ИЗВЪНРЕДНОТО ПОЛОЖЕНИЕ" = ПАРАВАН ЗА УЗАКОНЯВАНЕТО НА ФАШИСТКА ДИКТАТУРА В БЪЛГАРИЯ!!!НАРОДЕ!!!!!
311
1
 
14
 
! Отговори
Спешно преди 3 години
Двойка влюбени гълъбчета търси до 12 годишно детенце за разходчица в паркчето. За контанкти Ванко и Чочко.
310
0
 
14
 
! Отговори
Водно оръдие преди 3 години
В 18:30 как ще опразнят парковете от беге мамичките и техните Съкровища? Като в Индия ли?
309
0
 
14
 
! Отговори
Пловдив преди 3 години
С тази забрана за сядане по пейките разходката на Гребната база в Пловдив ще прилича на "Дългата разходка" по Стивън Кинг...
308
2
 
22
 
! Отговори
Пижо преди 3 години
Цирк. "Ще се допускат по двама възрастни". В Борисовата градина - само двама възрастни. Като я обиколят, има-няма за половин ден, тогава следващите двама. СмЕх до припадък. И КПП ще направят с пропусквателен режим за влизане по двама :D След 18.30 никакво разхождане на деца в парка, дори и да е празен! ЦИРК!
307
3
 
34
 
! Отговори
Трол преди 3 години
Много го разглезихте това население. Марш по домовете до 13 юли. Никакви паркове, никакви разходки. Вкъщи и от сутрин до вечер да слушаме само колко са се заразили.
306
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Парковете се използват основно за пиене на бира и за ... и чао, така че... очаквам да ги затворят бързо.
305
1
 
35
 
! Отговори
Смях преди 3 години
До менПравата на децата, викаш...Ами право на детето е да седне като се умори, а това е забранено. особено сега, които са стояли в апартаменти, ще са така обездвижени, че след 200м ще искат да поседнат. Тъй че за никакви права не можем да говорим.
304
1
 
24
 
! Отговори
Чочо преди 3 години
За останалите граждани нямащи право да се разхождат в парковете пръст има управителя гражданска защита - съкратено У- Гъ-Зъ
303
1
 
54
 
! Отговори
Факти! преди 3 години
Най дебилното решение на щаба до момента! Докато не ни оставят без имунитет няма да мирясат. В метрото може, а сам с колело в парка не!?!?! Забавят УШКИМ ЗАРАЗАТА, сриват психиката на милиони, после като драснеш чертата, изолацията ще е нанесла такива щети, че вирусът ще ни се стори детска игра...
302
25
 
6
 
! Отговори
мен преди 3 години
Ядосах се и пак съм аз. На някакъв пък му се "отщяло" да се разхожда в парка, че видиш ли имало много ограничения. Ама то това разхлабване на мерките нали не е за да можем да се разхождаме, а за да се осигури на децата здравословна среда?? Кой ли ти мисли...