Без тържества, без шествия - един тих Ден на труда

Софийските улици останаха пусти на 1 май
41

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Строгите мерки срещу разпространението на коронавируса опразниха улиците на София дори в празничния Ден на труда.
Още по темата
Вместо с традиционните масови мероприятия социалистите в Европа ще отбележат Деня на труда и международната работническа солидарност - 1 май, с онлайн дебат за излизане от кризата заради коронавируса и за защита на работещите, в който гражданите ще могат да участват чрез въпроси, зададени в социалните мрежи.

Всяка година БСП провежда шествие по софийските улици, но в условията на пандемия празникът на левицата протече онлайн чрез кампанията "РАБОТА И ДОХОДИ".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
1
 
2
 
! Отговори
Дека са ви преди 3 години
Защо нямаше 1-ви май? Ми бай Тошо се яви нощта преди първи май и пита: "Виа убаво се каните за ден на труда,ама дека са ви фабриките и заводите,кви работници,кви 5 лева?"
35
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да излезнат да манифестират децата,внуците,правнуците и племенниците на Върхушката. Да ама друг път.Ха,Ха,Хааа......Та нали тези които ни нсмитаха на сила да манифестираме Денят на Труда,бяха всички без нито един ден трудов стаж.А работниците трябваше да минават покрай тях под строй,и да им козируват.И винаги бяха заобиколени от гъсти кордони милиция,а в тълпите отстрани бъкаше с доносници и агенти на ДС.Дойде време да си празнуват сами празника,ама площадите нещо много празни.
34
0
 
10
 
! Отговори
само да вметна преди 3 години
А прави ли му на някого впечатление.Че не само днес.А от 10 на годинки е МНОГО ТИХО В ДЪРЖАВАТА?! -:)
33
1
 
8
 
! Отговори
Разбрахме преди 3 години
По този повод правителството на България ще даде на българите останали без доходи по 10 000 лева, ама друг път
32
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не знам в България да има работници освен тези в строителството.Има много партии ,политици и депутати.Много банкери ,олигарси,мутри,бизнесмени и милионери.
31
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ms, ns, prezidentstvoto, tsaria, sadebnata palatka, dirijavnute medii, patriarna, letiste sofia, vsichko e umrialo v mir...
30
0
 
4
 
! Отговори
ха ха ха преди 3 години
До Анонимен 24Ето един типичен търтей от държавната администрация.
29
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Днес нямам право на труд. какво ме топли законът?А вирусът си е бил тук, преди да го идентифицират и да обявят епидемия. След като в райони без зараза има хора с антитела, значи вирусът си го е имало.
28
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
1 Май 1986 година,ще го запомня много добре.Топлият дъжд ме валя цял ден.А ония отгоре си траеха и не казваха,да не би да се разбяга народа,а на господарите си в Кремъл да направят четка.Вижте ни колко сме предани на Интернационала,дори и собственият народ сме готови да изтровим в името на облагата.
27
7
 
8
 
! Отговори
Totenkopf преди 3 години
А миналата година за 1 май, какви тържества и шествия е имало? Няколко изкукали бабички, които обичат да си мятат пачките през балкона ли е шествие?
26
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На Витошка е, митинг - всички хора са навън и се разхождат, всичко работи, въобще си е като нормален почивен ден! Стига сте писали лъжи!
25
3
 
7
 
! Отговори
до 23 преди 3 години
Защото сме комунисти
24
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До работягата 23Ти като искаш не празнувай и не почивай бе. Какъв ти е проблемът? Недей да спиш, да ядеш, работи по 24 часа.Някой ти забранява ли?
23
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аман от празници. 1 май защо е официален празник? Разбирам 6 и 24 май,но 1-ви май защо?!
22
13
 
7
 
! Отговори
бай мангал преди 3 години
много ми е кеф да гледат как българите се гърчат от тая криза.нямат пари за нищо!а ние ромите като едни истински аристократи си живееме в палатите и можеме да ги земеряме българите със стотачки от тука до луната...и какво като имам 20 000 лв.сметка за ток...епа бсп и дпс за какво са-да взимат от пчеличките българи както вика бойко и да дават на нас,че искам да си купим още един мерцедес...а българите нали затова имат ден на труда!хи-хи-хи!
21
0
 
5
 
! Отговори
дедо МАРКС преди 3 години
До ПроСоТо Просо,идеологията,идеолотията е РАЗЛИЧНА!
20
4
 
4
 
! Отговори
работник преди 3 години
И какво от това, че днес мина без отбелязване на Световния ден на труда?като чета в нета нещата отиват към протести -човешкият гнет против капитала(благите ни и медени работодатели! ) не се спира !
19
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
комунистите родината изграждат...комсомолците след тях вървят...пионери,пионери славен път ви чака,труден...но най-лесно,най-лесно е за ромите,ромите...те само-о-о рушат...
18
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В деня на труда половината свят е безработен!!!
17
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Елате в Берлин да видите колко е тихо, минимум 10 хил човека излизат днес на протести, ще има пак палене, чупене и гонки с полицията. Първи май е ден на антиглобалиста. Днес тук е за предпочитане да се чупят банкомати и стъкла на банки и застрахователни дружества!