Лекари почетоха паметта на д-р Нели Пандова

Тя бе втори медик, жертва на коронавируса у нас
3 май 2020 19:07, Петя Славова
15

Лекарите от Спешна помощ почетоха с минута мълчание паметта на д-р Нели Пандова - втория случай на медик с Ковид-19, починал у нас. Докато се бяха събрали да отдадат почит, гражданин от съседната кооперация подаде сигнал в полицията за събиране на много хора на едно място, предаде Bulgaria ON AIR.
Още по темата

Д-р Нели Пандова е един първите медици заразени с Ковид-19. Лекувана е в столичната болница Света Анна. Изписана е с два отрицателни теста в добро състояние. Поставена е под домашно лечение, но състоянието й рязко се влошава. Приета е събота вечерта в Александровска болница. Наложило се е да бъде интубирана. 45 минути лекарите се борят за живота ѝ. Въпреки усилията им д-р Пандова не е успяла да стигне до интензивното отделение и е починала в спешния център на лечебното заведение.

"Един от най-лъчезарните и слънчеви хора. Много добър човек, който през цялото време полагаше грижи за своите пациенти и обичаше своите пациенти. И за миг колегите ѝ не са виждали страх в очите ѝ", сподели говорителят на Спешна помощ Катя Сунгарска.

Съпругът на д-р Пандова също е лекар в Спешна помощ. В момента той е под карантина. Имат две деца.

"Имахме огромна надежда, много се радвахме, когато тя се прибра вкъщи от болницата, когато беше стабилизирана", каза още Сунгарска.

Медиците от Спешна помощ изпратиха за последно д-р Пандова с аплодисменти, преди отново да се качат на линейките, за да спасяват човешки живот.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
1
 
! Отговори
Доктор преди 3 години
Как мислите,дали ще се съберат пари в помощ за семейството ,както се събраха за децата на прочутия журналист Милен Цветков .Дали ще реагира държавата с парична помощ за загиналите от Ковид 19 лекари.Би трябвало.
8
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Хан КрумПо последни данни смъртността му е 0.01-0.02%. Колкото при сериозен грип.А колко тази лекарка е починала от корона вирус никога няма да разберем.Може да е починала защото са мислили че е корона вирус и са пренебрегнали истинското и заболяване. Лека и пръст на жената!!!!
7
2
 
8
 
! Отговори
Светла й памет преди 3 години
Бог да я прости! Съболезнования на семейството.
6
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хората я почетоха по достойнство.А троловете с нови лъжи.Вечен позор за вас!
5
2
 
11
 
! Отговори
Бау преди 3 години
Оказа се, че само "бърз тест" е бил положителен при жената. Другите два - отрицателни. Медиите обаче го писаха корона.
4
9
 
8
 
! Отговори
ъъъ преди 3 години
Даа. Прав си, Круме. Подлъгала се е и тя по приказките на Мангъров.. това ще да е причината.
3
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Хан Крум"Мангъра" всъщност не казва точно това."Мангъра" може да казваш *** бръснаря си или на келнера. който те обслужва в чалготеката.
2
22
 
9
 
! Отговори
Хан Крум преди 3 години
Мангъра да каже на близките на лекарката колко е безопасен всъщност вируса.Светла и памет на жената и бързо оздравяване на близките и.Заради 5 минути слава, като мангъра са готови да годят по мъртъвци.
1
14
 
11
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ЗАТЛЪСТЯВАНЕТО ПОМАГА НА ВИРУСА!!!1