Възстановяват "синята" и "зелената" зона в София от 7 май

Ще започне и поетапно нормализиране на графика на градския транспорт
5 май 2020 14:38, Ния Христова
16
Възстановяват "синята" и "зелената" зона в София от 7 май
Снимка: БГНЕС
"Синя" и "Зелена" зона в София ще бъдат възстановени от 7 май, четвъртък. Поетапно ще започне и нормализирането на графика на градския транспорт. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова, предаде БГНЕС.
 
"Най-напред още от 7-ми ще започнем с електротранспорта, трамваите и тролеите, които преминават през центъра, а от понеделник очаквам да влязат в делнични разписания както метрото, така също и наземният градски транспорт поетапно в рамките на следващата седмица. Засега остава намаленото работно време - вечерно време съответно до 22 и 22:30 за крайградските линии и метрото", каза още тя.
 
Кметът на София допълни, че следващите дни внимателно ще наблюдават и в случай, че интересът от страна на пътниците се засили имат готовност да върнат и крайните часове на разписанията. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
0
 
! Отговори
Evtim преди 3 години
Трябваше само синя да пуснат.
12
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От години ходя с градски транспорт на работа и съм за синя и зелена зона и за по чиста столица, но по време на пандемия личните коли са за предпочитане. Не съм в София от 1,5 месеца, но не знам каква е тази съпротива против личните автомобили точно сега. Доста комплексари/без семейства вероятно/ не разбират нуждата от личен автомобил и някаква злоба, колко струвала на бачкатора колата и подобни.
11
3
 
5
 
! Отговори
професор преди 3 години
Тръгват паяцете на Фандъкова по цяла София.Жална ни маика.*** не построиха нормални паркинги както по света а само крадът парите. Толупи с толупи
10
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво
9
5
 
4
 
! Отговори
Обективен преди 3 години
В нормалните държави в Европа личния автомобил се използва 10-20 пъти повече от България, но у нас се налагат всякакви ограничения за автомобилите като тези платени зони за паркиране, вместо да се насърчи използването им. Прави се поради некадърност да се организира трафика и паркирането и заради кражбите на средства, с които можеха да се направят стотици хиляди паркоместа.
8
6
 
8
 
! Отговори
Реалист преди 3 години
Премахването на платените зони за паркиране беше единствената смислена мярка в София. Градският транспорт винаги е бил огнище на зарази. Седмица-две след насилственото набутване на хората в градския транспорт може да очакваме нов бум на заразени в София.
7
5
 
8
 
! Отговори
Стар Софиянец преди 3 години
Очевидно интересите на мафията са по-важни от здравето на хората.
6
7
 
10
 
! Отговори
Софиянец преди 3 години
Най-накрая!!!
5
6
 
14
 
! Отговори
младен преди 3 години
Не че нещо ама и ако ги вдигнат, синя на 4лв. и зелена на 2лв., ще е по-добре че само ку.рници в тая София
4
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До анонимен 1И поради каква вътрешна необходимост споделяш колко ти е половината заплата? Да не би нещо друго да ти е малко?
3
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И хубаво да се заразяваме в градския транспорт, това със зелената и синята зона беше смислена мярка, но община и държава си искат да съдират кожи.
2
7
 
3
 
! Отговори
Пешо преди 3 години
Не че нещо, ама това ли е най-важното?
1
18
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-накрая! Писна ми люлински бачкатори с бракми от рода на BMW E60 на цена колкото половин моя заплата да ми загрозяват гледката, понеже зоната е на "промоция".