Откриха труп на мъж поне един месец след смъртта му

Непоносимата миризма накарала съседите да проверят какво се случва
13 май 2020 07:09, Ния Христова
21
Откриха труп на мъж поне един месец след смъртта му
Снимка: БГНЕС
Откриха труп на мъж поне един месец след смъртта му в блок в София. Непоносимата миризма, която се носела, накарала съседите му да проверят какво се случва. Мъжът живеел сам и нямал близки хора. 
 
Александър е сред хората, които се опитали да влязат в апартамента на мъжа. Той бил дошъл при родителите си, които живеят в същия блок. 
 
"Заради мерките, въведени в страната заради коронавируса, родителите ми, както и другите възрастни хора, които живеят в блока, не излизаха от домовете си. Около месец и половина идвах, за да им нося храна", разказа той пред Нова тв. 
 
Съседите няколко пъти опитали да потърсят съдействие от институциите. Звъняли на телефон 112, както и в полицията, и на Гражданска защита, но те им обяснили, че по Закона за етажната собственост само домоуправителят може да отвори апартамента, но не и органите на реда. За да се отзоват те, трябва да бъде подаден сигнал за открит труп. 
 
Жителите на блока решили да повикат ключар и двама съседи на мъжа, разбили прозореца на терасата и влезли в апартамента на мъжа. Там те действително открили трупа. Отново са подали сигнал до тел. 112. На мястото пристигнали  екипи от 6-то РПУ,  Бърза помощ и Следствена служба.
 
Предстои да бъде направена аутопсия, за да стане ясно дали става въпрос за естествена смърт или убийство. 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
0
 
! Отговори
Totenkopf преди 3 години
Не спряхте с тези фейкове и тва е.
18
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някой знае ли фамилията на починалия човек ?
17
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не знам какво точно е казано в закона и защо служителите на МВР не бива да разбиват вратата в такива случаи.Според мен, трябва да бъде задължително полицай да присъства в подобен случай, защото иначе е възможно врати да бъдат разбити само под претекст, че някой се е усъмнил, че вътре може да има починал човек. Ако не присъства полицай, после *** доказвай какво е изчезнало от жилището, което може да се окаже празно и никой да не е починал.
16
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така почина и болна колежка, но нея намериха още на третия ден.Причината е, че един колега трябваше да вземе от нея папки, с които тя работеше у дома си. Търсил я, не му отворила, но съседите казали, че преди няколко часа са я видели да пазарува. След уикенда отишъл пак и разбрал, че и съседи са я търсили, но тя не отваря, а отвън чуват, че вътре работи телевизора.Обадили се в полицията, дошли двама и им обяснили, че те само могат да присъстват, докато съседите разбиват вратата. Така я откриха
15
0
 
2
 
! Отговори
Имам лош спомен преди 3 години
относно починали сами.Беше горещо лято. Отидох в жилищна сграда в центъра на София, в която имам даден под наем апартамент на последен етаж, с асансьор.Наемателят беше в отпуска и се бяхме разбрали по това време да направя дребен ремонт. Вонята на стълбището беше непоносима. Помислих, че нечий едър домашен любимец се е изпуснал и отворих прозореца на стълбищната площадка. Чак на следващия ден разбрах, че са изнесли самотно живеещ дядо, след като домоуправителят се обадил на близките му.
14
0
 
9
 
! Отговори
Не навсякъде е така преди 3 години
Помните ли преди време, когато една жена беше отишла да навести майка си на село и беше намерила трупа й? Жената цяла година не била ходила при майка си, бабата нямала телефон. Картички поне за нова година явно не са имали навика да си пращат.Съдейки по това, че бабата не била посадила зеленчукова градина в двора си, стигнали до извода, че е починала преди повече от 10 месеца.Значи никой от съселяните нито е надникнал да я потърси, нито им е направило впечатление, че тя не се мярка по улиците.
13
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябва да се измисли нещо относно самотно живеещите хора по градовете. По селата някои кметове по своя инициатива проверяват такива хора. Или някой минава всеки ден, за да види живи и здрави ли са, или ако са повече на брой ги проверяват два-три пъти седмично.В града е по-сложно. Може би трябва да се въведе правило, задължаващо домоуправителите да правят подобни проверки.
12
3
 
39
 
! Отговори
Додо преди 3 години
Разберете, че от полицията нищо не може и не трябва да се очаква. Те не са там да помагат на когото и да било, а да се пенсионират с 20 заплати. Това им е играта и колкото по-рано човек се усети, че това е така, толкова по-лесно ще му бъде да се справя. От политик, полицай и какъвто и да било друг държавен служител човек може да очаква само проблеми. Никога помощ! Ако някога се получи обратно и униформен помогне, то това е бонус и изключение. Бог да го прости човека!
11
0
 
4
 
! Отговори
Георги илиев преди 3 години
Живи и зрави
10
1
 
28
 
! Отговори
Тафров Пендолфинито преди 3 години
*** с пагони..
9
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
РПИ ще трябва да обикалят района си с четириноги партньори, които да надушват умрелите през затворени врати.
8
0
 
26
 
! Отговори
65 преди 3 години
Ега ти и полицията, явно закона е променен.Преди години имаше случай в блока ми.Първо дойде полиция и с двама свидетели от етажа отвориха вратата и т.н. Те съседите в тоя случай са свършили мръсната работа.Хорейшо номер 2
7
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А районните полицейски инспектори чий го крепят по цял ден. Ето задължение което трябва да им бъде вменено...
6
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гадно! Горкият човек. :( Е как може да не се отзоват от полицията? Човека може да е бил жив и да му бъде помогнато.
5
3
 
15
 
! Отговори
9 преди 3 години
За *** знам, има ли една -има 1000, най-вероятно и това едва ли е изолиран случай. По апартаменти и къщи стоят трупове...99%.
4
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като звъните казвайте, че мирише на суджуци.
3
14
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ковид 19 ,но сега ще замажат нещата уж е умрял от пиене или инфаркт ,все нещо ще измислят
2
0
 
72
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако тоя беше и домоуправител кой щеше да отвори вратата, да ви таковам и законите МВР са длъжни да се отзовават на повиквания от гражданите.
1
2
 
31
 
! Отговори
Умрисивкъщи преди 3 години
Бърза помощ?!?