Без автобуси до Витоша и без нощен транспорт до края на юли

Градският транспорт в София ще бъде с променен график
16
Без автобуси до Витоша и без нощен транспорт до края на юли
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Разписанието на превозните средства на масовия градски транспорт ще бъде променено до края на месец юли, реши Столичният общински съвет.

Закриват се автобусни линии 306 и 294, няма да има и нощен градски транспорт, както и автобуси до планината Витоша.

Превозните средства ще се движат до 22.00 часа по градските линии и до 22.30 по извънградските линии, обясни заместник-кметът по транспорт Кристиан Кръстев, цитиран от БНР.

"Предложените промени в масовия транспорт до 31 юли ще доведат до 3,2% намаление на транспортната задача спрямо заложената за същия период в рамката за 2020 г. Вчера министърът на здравеопазването оттегли заповедта си на базата, на която ние бяхме ограничили линиите до Витоша и до парка "Врана", каза той.

По думите му отпада основанието за ограничаване на тези линии, но към момента няма необходимия интерес и съответно няма и такава необходимост да продължи експлоатацията на тези линии.

Приютите за бездомни в София остават отворени до края на месец май, реши Столичният общински съвет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
1
 
! Отговори
До 14 преди 3 години
Да, ще ходи пеш, ама има два аршина за автобусите в София и до Витоша. Нямам нищо против всички автобуси да ги спрат и всички да ходим пеш, какво ще кажеш?
14
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Явно е, че и градския транспорт се е запътил към фалит. После да не ни молят да спасяваме и него, както туризма. Няма да се отзовем!
13
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как така само до 22:00 автобуси? Който работи до 22:30 с какво ще се прибира. Имам карта за цялата градска мрежа за една година и почти два месеца не съм я ползвал.Кога СКГТ ще ми възстанови парите? Ако махне автобусите след 22:00 ще искам да ми върне парите за половин година!
12
0
 
6
 
! Отговори
Как преди 3 години
Решиха, че няма "необходимия интерес" от тези автобуси?!! Тези автобуси са пълни събота и неделя. Те и без друго са разредени във времето. Има много хора, който не могат да достъпят планината по друг начин освен с автобус.
11
0
 
7
 
! Отговори
Evtim преди 3 години
Ама зоната върнахте нали??
10
0
 
12
 
! Отговори
Софиянец преди 3 години
Откъде зам. кметът Кръстев знае, че "нямало интерес" към нощните автобуси? Ами работещите нощни смени с какво ще се прибират? Ние също нямаме интерес от Кръстев, но той си седи и взема заплата, за да няма нощни автобуси и такива до Витоша!
9
0
 
13
 
! Отговори
Хитрата лисица преди 3 години
Мноооого хитро са го измислили управляващите, ограничават всичко, което им изнася с мотив, че уж ти пазят здравето. Ако някой бранш изреве по яко или има кой да лобира за него, ограничението отпада много бързо. И се стига до ситуацията цялата градска мрежа да работи, няма проблем хората да са натъпкани като сърдели, но виж с автобуса до Витоша са в голяма опасност!
8
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Градски транспорт до 22:00? Аз като изляза в 22:01 от работа кой ще ми плати таксито? Да не говорим че линиите до Витоша ги използват и хора, живеещи по пътя. Какво е това безумие?
7
1
 
17
 
! Отговори
Щерю преди 3 години
Върви човек в центъра на София и ръси пясък.Спира го един полицай и го пита:- Господине, какво правите?- Ръся против крокодили.- Против крокодили ли?!? - изумява се полицая - че то тука няма крокодили!- Няма - щото ръся.
6
0
 
10
 
! Отговори
СОС_са_уникуми преди 3 години
вместо да зачестят и пренасочат още автобуси и да отрегулират по колко човека може да се возят, за да не се прегръщат хората към Витоша, защото минават веднъж на високосна...
5
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И з р о д ии
4
0
 
22
 
! Отговори
Възмутен преди 3 години
Това шега ли е!? Защо да не вървят автобусите до Витоша? Искам да чуя един мотив и обяснение. Да не би ковид да се разхожда на планина??
3
0
 
22
 
! Отговори
ikar преди 3 години
А може ли и правителството да не получава заплати?
2
2
 
21
 
! Отговори
Пижо преди 3 години
Продължават абсурдите! Софиянци могат да ходят на Витоша, но няма да има рейсове, защото е супер, супер опасно да отидат на планина! Така де, Ангелакова предвижда всички българи на морето! Кой болен - да се самоизолира в стаята, който не иска - не иска. Софиянци плащат данъци! Няма извънредно положение, а дори и тогава тази мярка беше абсурдна! Фандъкова да си падава оставката сама!
1
1
 
22
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Видими резултати от 10 годишното управление на гръбавите...