Обявяват първо класиране за прием в ясли и детски градини

Недостиг на места има в яслите
15 май 2020 08:33, Ния Христова
4
Обявяват първо класиране за прием в ясли и детски градини
Снимка: БГНЕС
18 806 деца кандидатстват за място в детска градина или ясла в София. Днес е първото класиране за прием от септември, предаде БНР. На децата на възраст 5 и 6 години се гарантира място в детската градина. В групите в яслите обаче има недостиг на места. 
 
Тези, които посещават обединено детско заведение, автоматично преминават в първа градинска група, обясни за заместник-кметът по образование доцент Тодор Чобанов:
 
"За класирането са предложени 12 150 места, което е с 1800 по-малко от миналата година. За яслените групи са 5 280 места, а за първа градинска група 4 009 места и 2 632 места са обявени за подготвителни групи в детските градини". 
 
"По-малкият брой места се дължи на това, че групите в момента са много по-малки, но предполагам, че около 80% от местата ще се запълнят на първо класиране. За задължителният обхват при 5 и 6-годишните ще гарантираме да бъдат записани", обясни заместник-кметът по образование на столицата доцент Тодор Чобанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Успех на днешните. Аз така треперех миналата година, но И без точка от ясла чудото стана, така че имайте надежда! Е, това ми беше трета година кампания, след изпуснати 1ва и 2ра яслена, нооо наистина, имайте надежда. След днешния ден една част от софиянци ще сте една стъпка по-близо до ротавирусите, въшките и зеления ***.
3
0
 
41
 
! Отговори
Дани преди 3 години
Този абсурд с недостига на места по големите градове се породи, защото общината продаде (специално за Пловдив) много сгради на детски градини и ясли, за да се преустройта в медицински центрове за джипита и сега се вайкат, че нямало достатъчно градини за децата, но когато лапаха парата не се вайкаха. Все едно джипи кабинетите не можеха да си намерят други помещения за кабинети, а трябваше точно в детските градини да стане това.
2
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
елате на село,места мнооого
1
2
 
39
 
! Отговори
Станчо преди 3 години
Хайде хайде, класирания, в София не се разчита на случайности. Място в децките градини в центъра се търгува по 5 хилядарки. Вече и номерата с хроничните заболявания не минават. Царица парица