Българинът, собственик на имот, се чувства богат човек

Фалшивите обяви са най-атрактивни и примамливи, обяви Снежана Стойчева
21 май 2020 21:54, Красимир Ангелов
22

Ако има актив в страната, чиято цена засяга почти всички българи, то това са имотите. Всеки от нас притежава, наема, продава или отдава имот и цената е от ключово значение.

Снежана Стойчева, мениджър на платформата за обяви на недвижими имоти Imoti.net коментира пазара на имоти в столицата от началото на кризата с COVID-19. Има ли спад на цените в София и кои квартали са най-пострадали от кризата с коронавируса?

"Има промяна, в някои райони броят на обявите от началото на годината е спаднал с близо 50%. По-малко са и сделките. Що се отнася до цените, от началото на годината се забелязва спад, но в сравнение със същия период на  миналата година е символичен. Средната цена за кв.м. за април 2019 г. е 1090 евро, а за април 2020 г. е 1080 евро", каза за предаването MONEY.BG Снежана Стойчева.

Традиционно някои райони държат високи цени въпреки кризата. Това са кварталите Витоша, Центъра, Младост, Стрелбище , където не се забелязва спад от началото на годината.

Българинът, като собственик на имот, се чувства богат човек, обобщи Стойчева.

Как да разпознаем фалшивите обяви?

"Те са много атрактивни, с красиви снимки, много кратка и примамваща информация и изгодни цени. Повечето са при наемите, отколкото при продажбите", допълни Снежана Стойчева от Imoti.net.

Според експерта, така някои брокери се опитват да привличат клиенти, като след това им предлагат други оферти.

Целия разговор със Снежана Стойчева, мениджър на Imoti.net, можете да видите в предаването MONEY.BG, събота, от 16.30 часа, по Bulgaria ON AIR!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
4
 
9
 
! Отговори
До Свилен преди 3 години
Може да не си богат, но всъщност си заможен, осигурен човек, ако тези имоти са там, където живееш постоянно.Защото:1. Не си принуден да отделяш част от месечния си доход, за да плащаш наем;2. Наемът, който ти получаваш, независимо дали е малък или голям, всъщност ти е един допълнителен доход.3. Ако случайно останеш без работа, наемът който взимаш ти е някаква гаранция, че няма да гладуваш докато намериш друга работа, а да не забравяме, че от един наем може и да се живее, ако харчиш пестеливо
20
2
 
8
 
! Отговори
Свилен преди 3 години
Аз имам два имота,етаж от къща и апартамент,и не се чувствам богат. Мисля си и че цените са доста завишени и ще паднат.Не ми се мисли ако трябваше да купувам в момента,бил съм на мястото на купувач и знам какво е. Вторият имот ,който всъщност давам под наем,му смъкнах наема април месец,в крайна сметка такава е ситуацията,трябва да гледаме реално на нещата.
19
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 15И що поставяш всички жени под общ знаменател? Има и такива дето работим, спестяваме, купили сме си имот и си ги изчлащаме. Чесно казано въобще не ми трябва мъж за каквото и да било - справям си се идеално с всичко.
18
2
 
17
 
! Отговори
До Анонимен № 15 преди 3 години
А ти какво заслужава бе, Груйо?Жената да те прибере такъв какъвто си, мързелив, самодоволен, невъзпитан, с нищожна заплата, не рядко даже и безработен, но със самочувствие до небесата? Да ти слугува, да те храни, да ти търпи простащините и когато накрая й кипне и те изрита, ти да опищиш форумите с оплаквания, че си й направил деца, защото тя е искала, а не ти? И да се оплакваш на мало и голямо, че при развода не ти е дала издръжка и не ти е подарила апартамента, който тя има от баща си?
17
2
 
2
 
! Отговори
До 15 преди 3 години
Знам кой си.
16
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До LanЩото са си надвили на масрафа.Нагушили са се с толкова много неизползваеми имоти...че няма накъде повече!Прав сте, пълна мърлящина. Може ли да обявяваш имот и да не минеш с една косачка тревата в двора и да почистиш покрай оградата от храстите поне?
15
4
 
10
 
! Отговори
Св преди 3 години
Понеже статията е за "българинът" но по презумпция се разбира имот във София. А ако говорим за провинцията, наистина в голям областен град съм, имам собствености няколко, и продължавам да наследявам в момента, честно казано не се чувствам богат, дори започнах да обеднявам, непродаваеми особено сега. И в града и близо до града някакви собствености ... колкото да плащам данък и такса смет - за тази година 4 цифрена сума. Боли ме главата. Аз лично обеднявам и не се чувствам богат
14
19
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нищо не заслужавате жените! И това дето сте яли и пили в тия години ви е много!Защо не изработихте вие по някой имот?Деца гледали, ама чий беше зорът за деца, на мъжа ви или ваш?Хайде марш!
13
3
 
10
 
! Отговори
Lan преди 3 години
:) Въпросът е ЗАЩО реалните обяви не притежават обстойни и качествени снимки и защо продавачите не си правят трудна поне да почистят предлаганите имоти преди да ги заснемат. Такава мърлящина се шири...
12
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
загубила правото на вдовишка пенсия от съпруг-военен. Не знам как, но той успял да я лиши и от правото да претендира за част от големия им апартамент в центъра и тя се приютила с децата си в панелката в самия край на София.Бившият й мъж веднага се оженил за друга и след 6 месеца починал. Оказало с, че приживе е направил така, че големият му апартамент да стане собственост на втората му жена и децата му да не получат нищо от него.Такъв като теб ще каже, че сигурно първата му жена си е виновна?
11
6
 
8
 
! Отговори
До До Лора 7 преди 3 години
Все жените са ви криви.Познавах възрастна жена, която заради семейството беше поставила себе си на последно място. За да отгледа трите си деца от мъж, който е печелил добре и е бил големец в армията, тя не е ходила на работа. Голямата щерка се омъжила в чужбина. И изведнъж заявил, че е купил двустайна панелка на другите две деца - едното е момче инвалид, а момичето е било студентка тогава. После се развел с жена си, която вече била в пенсионна възраст и след развода загубила правото на
10
5
 
9
 
! Отговори
До Лора преди 3 години
И аз съм така, но с едно дете. Добре че имах спестени пари, та си купих жилище да има къде да живеем с детенце. А бившият ми съпруг живурка с по-млада, последно чух че е в болница след инфаркт. Така е като заряза семейство заради млада, пил някакви стимуланти и сърцето му се повреди.
9
2
 
5
 
! Отговори
До 9 преди 3 години
И аз бих я купила, само че няма паркомясто. Отказвам се.
8
8
 
7
 
! Отговори
До Лора преди 3 години
Такива са мъжете, ще намериш друг. Ние така се намерихме с втория ми мъж, свестен и мъж на място, не като мамините синчета. Само такива могат да те обиждат, но не обръщай внимание.
7
9
 
13
 
! Отговори
до Лора преди 3 години
Смятай ти каква стока си така да направи...
6
9
 
13
 
! Отговори
Лора преди 3 години
Моят бивш дари и двете жилища на сестра си, а ние с децата му живеем под наем. И издръжки не ще да плаща. Сестрата даром получи жилищата, а децата му - нищо. Резил са някои бг мъже.
5
3
 
8
 
! Отговори
Богат българин преди 3 години
Продавам триетажна вила, на Тенерифе, РЗП 1250 кв. м., електричество, водопровод, канализация, локално отопление, климатик, двор 4 декара, плувен басейн, джакузи...Цена: 15 милиона долара до 31 май!Побързай, офертара изтича другата седмица!МАЙТАП БЕ!
4
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чисти два бона, при липса на кредитен товар, не е чак толкова зле. Определено за ядене, кръчми, парцали и бензин стигат.
3
8
 
18
 
! Отговори
Ръждивата стомна преди 3 години
В сравнение със западняка, който често има добър доход, но не може и да си помисли за собствено жилище, българинът наистина е по-добре.
2
26
 
11
 
! Отговори
До 1 преди 3 години
То ако работиш за 2000 лева и без кредити, лизинги и ипотеки си беден и умираш от глад. Пък ти си имай имот.