Абонаментите за синя и зелена София се удължават с 2 месеца

Причината - софиянци не могли да паркират до домовете си
3
Абонаментите за синя и зелена София се удължават с 2 месеца
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Хората, които имат абонамент за синята и зелената зона в центъра на София, получават допълнителни два месеца за паркирането, реши Столичният общински съвет.

Още по темата


Причината за това е, че временната отмяна на плащането на зоните, което Столичната община предприе като стимул хората да не използват градския транспорт заради разпространението на коронавируса.

През изминалите два месеца реално не малка част от столичаните с абонамент реално не са можели да паркират колите си в близост до домовете си.

Временната отмяна на зоните се е отразила и на ползвателите на служебен абонамент за паркиране, които са предплатили за половин или  една година. Така че те също ще бъдат освободени от такса за периода, в който зоните бяха безплатни.

Условието е те да са сключили договор за служебен абонамент преди 18 март и той да е за период на действие след тази дата.

 


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А винетките - технически няма никакъв проблем - сега като са електронни е супер лесно да направят справка кой е имал валидна винетка през периода с кпп-тата и да му я удължат с 1 месец
2
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Редно е на софиянци и винетките да се удължат.
1
2
 
6
 
! Отговори
Истината преди 1 месец
Градските улици са обществено пространство, за което се плащат данъци ! Властите имат право да контролират достъпа и времетраенето на престоя, както и да налагат глоби, но НЕ и да вземат пари за паркиране !