Продължава борбата за бъдещето на Националната детска болница

Коментар на педиатъра д-р Адил Кадъм
28 май 2020 09:11, Ния Христова
25

Старата сграда в двора на "Александровска болница", която бе предвидена за педиатрична клиника, ще бъде съборена. До това решение се стигна след среща на премиера Бойко Борисов с родители, архитекти и педиатри. 
 
"Борбата не е приключила, това е първа и малка стъпка. Борисов прояви добрата воля да види истината. Детската болница не е само сграда, тя трябва да се обезпечи и с техника, персонал", каза педиатърът Адил Кадъм в ефира на Bulgaria ON AIR.
 
Педиатърът добави, че са умерени оптимисти, тъй като са били сигурни, че най-добрият проект ще бъде избран. 
 
"Проект реално няма. Детайлен анализ на нуждите на българското детско здравеопазване също няма. Ние не сме злопаметни. Националната гражданска инициатива предлага да се променят сроковете с до 6 месеца", отбеляза д-р Кадъм. 
 
Тя заяви, че Националната гражданска инициатива настоява да бъде съставен съвет, който ще гарантира за всички стъпки при строежа на Националната детска болница.
 
"Идеи се дават не само от медицински персонал, а и от родители. Основните движещи сили в тази национална гражданска инициатива са склонни да работят безвъзмездно, за да се случи това. Не трябва да забравяме, че една национална педиатрия няма нужда да дублира много тесни специализирани звена, тъй като няма достатъчно пациентопоток за тях", посочи педиатърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
1
 
! Отговори
СКОРПИОН ! преди 3 години
До Анонимен 10 ! Първо, панелките / общежития ,творение на БКП / не са 40 годишни а на цели 70 години ,и второ ние българите не знаем какво искаме. За нас само : " Бой , еб... и дълбоко заравяне , за да не миришем ! " . Няма друг народ на земното кълбо като нашя, разединен, разкъсан на десетки парченца! Причината е , липсата на възпитание и образование , а всичко това започва от първите седем години във семейството ! Малко се учим, искаме много да знаем !
22
2
 
1
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 3 години
Много е просто.Социалистите искат сградата да не се разрушава , а демократите да се построи нова сграда.Тук е мястото на президента ОБЕДИНИТЕЛ.
21
1
 
1
 
! Отговори
бай Миле преди 3 години
д-р Адил Кадъм... какво хубаво българско име...
20
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Каква борбе бе?! Шайка слабоумни индивиди кряскат под път и над път, че съществуващата конструкция не става, защото... ем ей тъй, щото не става!?! Никакви обективни аргументи, никакви конкретни примери. От кога тия въпросни майки, станаха архитекти и проектанти? Какво разбира тази докторка от строене на болници? Защо изобщо им се иска мнение? Пълен цирк, воден от клоуни!
19
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някой да е видял черно на бяло по кои критерии съществуващата конструкция не отговаря на нормите? Някой да е направил технико-икономическа и медицинска експертиза на проекта и/или да е направил задание с изискванията ,на които следва да отговаря една детска национална клиника??? Не сме видели такива , а само протести ,че не отговаря на съвременните изисквания ,а какви са тези изисквания един господ знае...
18
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 11 ! Ти още ли не си разбрал, на този терен, лекарите искат да бъде построено болничното заведение! Ново, просторно, светло, съвременно и това може да го направи, само нашия любим Бойко Борисов! Да е жив и здрав още дълги години !!!
17
8
 
3
 
! Отговори
ртъ преди 3 години
глупости!колко струва да се събори и даа се разчисти? колко струва строеното до тука? милиони!!!щом протестираш за това - намери си пари да платиш от джоба си за тия дейности! колко ще струва нов проект? кога ще се построи болницата от нула?? абсолютно лобистки протест!!вси4ко друго е предтекст!!или целта е да няма скоро такава болница защото някой губи!нека данс да видят за какво то4но става въпрос!!
16
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А строежа ще бъде контролиран от фъндъчката и боко.Все отявлени специалисти.Ех,народе....
15
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Считайте,че детска болница ще има след 10 години,евентуално.Ще се хвърлят много пари и много ще се откраднат.А като знам как строят приближените на властта фирми,още сега изпадам в потрес при мисълта,че ще трябва да заведа детето си в сграда,построена от шайкаджийска фирма.
14
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Докато ни управляват ***,вместо да се надгражда и строи,ще се руши.Те за друго акъл нямат.
13
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Айде пак Бойко ще бърше нас.paните *** на комунистите. Тоя паметник на социалистическия архитектурен гении стои там от бай Тошово време.
12
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всичко,което беше построено по времето на соца е здраво и стабилно.Факт е,че това,което се опитаха след това да разрушат,видяха голям зор.Сега строят кули от картон,да ги духнеш,ще паднат.Ама важното е да се руши и пак да се хвърлят пари,нашите пари.Ейййй,много сме богати,бе!А?
11
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Tulip 1 ! Продължение. *** ,попитай сега БСП , наследници на великото БКП , колко милиона народни пари ще бъдат погребани под този скелет, скелет на тяхното творение? Защо ли питам, нима не знаем колко още милиони са погребани и откраднати! ***, един съвет ,не се върти на около при взривяването, да не ти връкне каскета !!!
10
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо непрекъснато рушите,бе?Ако не става за детска болница направете я медицински институт,хем ще бъде удобно на студентите да практикуват,това,което са научили във ВМА или александровска болница.Има толкова терени в центъра на града,подходящи за детска болница.Нали за тази сграда също са похарчени наши пари.
9
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами честито, пак шепа врякащи оплескаха нещата. Сега ще предстои, избор на фирма за събаряне- обжалване, събаряне яко прах и ***, после конкурс за проект тука ще има яко обжалваници, после ще има избор на строител пак обжалване, та след 4-5г може да се започне с копането и след 6-7 да имаме същия скелет като този, с изхарчени яко милиони, до тогава болница няма да има. Но като всички в тая държава са "експерти" така става. Да събарят и панелките и те са 40г бетонна конструкция....
8
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Tulip 1! ***, а *** ти наистина си голям ***! Този скелет на болница е строен по времето на БКП, великия подем на архитектурно строителство в България ! Голямо развитие, голям поглед в бъдещето, и на края, вместо болница се родило едно голямо не нужно общежитие, също като жилищните панелки! Сега лекарите протестират, защото имат нужда от болнично заведение което да отговаря на съвременните норми, и са прави !Обвинявате Борисов, че е принуден да взриви тази издънка, творение на БКП...
7
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Докторе, излекувай се сам!Пак ще напиша: Лекар по диплома с очевадно нездрав външен вид е толкова професионалист, колкото учител по музика, който пее фалшиво.
6
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борисов е Мека Мара! Дойде ли някой да му плаче лично, да му се моли лично, и хоп - готово! Разчувстван и убеден! Като пътешества из страната, , юо ходи само там, където да се хвали, да вземе да отиде където е мизерия, да се разчувства на място!!!
5
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стига сте спекулирали с темата за децата! За здрави деца трябва , първо, здрави родители; второ, здрава среда и след това всичко друго.Всичките тези големи комплекси, може да изглеждат впечатляващи, но реално се цели голяма и скъпа поръчка. Като съберете стотици болни деца накуп, каквато и среда да направите, както и да я боядисвате, все ще е лошо и за персонали за децата. Ще действа изключително потискащо!!!!!
4
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Престъпление е да се руши здрава конструкция!Има състав на престъпление за безстопанственост.Що нещо се построи в София! Да намерят друг терен да си строят нова сграда. Тази да се използва. Само рушат!!!