СОС обсъжда удължаването винетните стикери за синя и зелена зона

Обмисля се и пускането на автобусите до Витоша от юни
28 май 2020 07:28, Ния Христова
1
СОС обсъжда удължаването винетните стикери за синя и зелена зона
Снимка: БГНЕС
Столичният общински съвет ще обсъди дали да бъде удължаван срока на валидност на винетните стикери за платено паркиране в синя и зелена зона, както и възобновяването на автобусните линии до Витоша, предаде БНР.
 
Очаква се Общинският съвет да гласува предложение за компенсация на живеещите в районите със зони за платено паркиране като се удължи валидността на винетните стикери за синята и зелената зона.
 
Решението ще засегне 28 000 души след като зоните за платено паркиране не работиха в периода от 17 март до 6 май като мярка срещу разпространението на коронавируса. С два месеца ще бъде удължена валидността на стикерите. 
 
Ще се гласува и доклад относно възстановяването на автобусните линии 63 и 66 до Витоша от началото на юни. Градския транспорт до планинаната временно беше преустановен през март, когато беше въведено извънредното положение. 
 
От 1 юни ще бъде пуснат и допълнителен обеден курс през делничните дни за линия 63 до Златните мостове. Автобус 66 до Морените за първи път ще се движи с три курса и в работни дни. През уикендите интервалите и на двете автобусни линии ще бъдат намалени. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
3
 
7
 
! Отговори
гъди нюс преди 3 години
От всички комунисти,яхали бг,герп са най-зловещите