Инспектори дебнат за неправилно паркирани коли

До момента са издадени 190 фиша на нарушители
29 май 2020 16:22, Ния Христова
13
Инспектори дебнат за неправилно паркирани коли
Снимка: БГНЕС
След края на извънредното положение от Столичния инспекторат са подновили проверките за неправилно паркиране. До този момент са съставени 266 констативни протокола, 190 фиша, а 128 автомобила са принудително преместени на специализиран паркинг, като на всеки водач се съставя фиш, посочи Полина Асенова, началник сектор "Контрол по паркирането" пред bTV. За две седмици нарушителите са около 600. 
 
При установено нарушение от инспектората снимат автомобила за доказателство. Прави се панорамна снимка, за да се види точният адрес, и една по-близка, за да се документира нарушението. Основното нарушение на водачите е паркирането върху зелени площи. Калта след това се пренася на уличното платно, като така се замърсява и въздуха, а всички искаме да дишаме чист въздух, добави Асенова. 
Още по темата
 
Инспекторите първо пишат констативен протокол на нарушителите, а след това водачът трябва да се яви, за да му бъде съставен фиш. В случай, че нарушителят не се яви, се изискват данните му от отдел "Пътна полиция" и му се съставя акт. Те са на стойност 50 до 200 лв., обясни началникът на сектор "Контрол по паркирането"  към столичния инспекторат.
 
От инспектората също могат да наложат санкции и ако зелените площи са пред частен имот и са отредени за озеленяване. 
 

13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
5
 
! Отговори
Max преди 1 година
Водачите на колите паркирали в така наречените "зелени площи "не трябва да се глобяват а общината трябва да направи паркинги където да се паркира а не да се застрояват безразборно всички междоблокови пространства.Нсместо да ср правят детски площсдки грсинки игрища и паркинги тя строи блокове в които идват дс живеят още хора с свтоюобили и съвсем няма къде да се паркира и къфе да играят децата.Помислете върху това преди да налагате глоби.
12
0
 
3
 
! Отговори
Софстрой преди 1 година
Неправилно паркираните коли трябва да се махнат от градинките и зелените площи, за да може същите "зелени" площи и градинки да се строи (напълно законно).
11
2
 
2
 
! Отговори
sofeto преди 1 година
"До момента са издадени 190 фиша на нарушители"... ако само толкова, банкет давам!
10
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нарушенията се констатират по съответен законов ред, но едва ли с дебнене.
9
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Значи вече инспекторите дебнат за неправилно паркирани коли и неправилно носене на маски. До къде ни докараха, да се дебнем. Каква дума е използувала само тая жена.
8
0
 
5
 
! Отговори
Калоян преди 1 година
От глобите има смисъл тогава, когато си създал предпоставка правилата да се спазват. В случая броят на паркоместата е крайно недостатъчен. Ето, живея в стар блок. От пред имаше достатъчно места. Само че отсреща построиха нова кооперация, която няма места и сега нейните обитатели паркират пред нашия блок и за нас вечерно време няма място и ходим по тревичките. Кой е виновен тук? Виновните са управниците, които построиха презастрояване без осигуряване на достатъчен брой паркоместа!
7
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В нормалните държави всяко подходящо за паркиране място е асфалтирано и очертано и има хиляди паркоместа в закрити паркинги, а в София глобяват, не строят закрити паркинги и застрояват съществуващите паркинги.
6
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С колко хиляди намаляха паркоместата в София през последните 15 години заради хаотичното презастрояване при управлението на ГЕРБ? От 2005 година кметовете на София са от ГЕРБ. ГЕРБ задълбочиха проблема с паркирането, а сега ще ни глобяват.
5
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Терорът трябва да е 24-часов, крайно време е когато някой реши да си купува апартамент, не само да брои квадратите и местополужението, а да пита има ли къде да паркира.
4
3
 
10
 
! Отговори
Добре преди 1 година
Имат право да глобяват за неправилно паркиране, но не и да вземат такса за синя и зелена зона, понеже градските улици са публично пространство, а не частна собственост !
3
1
 
6
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
дебнат? те са навсякъде, какво има да се дебне. Остава да отидат да дебнат за фекали във Варненското езеро :))))))
2
6
 
9
 
! Отговори
Лудост преди 1 година
Само 266 санкции при положение че всеки си паркира където си иска и е пълен хаос!!!
1
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво.