Разширението на бул. "Тодор Каблешков" стартира от 31 май

Проектът за ремонт е разделен на 7 етапа
29 май 2020 17:15, Красимир Ангелов
17
Разширението на бул. "Тодор Каблешков" стартира от 31 май
Снимка: БГНЕС

От 31 май ще започне разширението на бул. "Тодор Каблешков" от бул. "България" до ул. "Луи Айер". Това е един от най-важните проекти, част от вътрешния градски ринг на София, обяви кметът на София Йорданка Фандъкова. Тя заедно с главния архитект на София Здравко Здравков бяха на булеварда.

Първоначално ще се работи в отсечка от около 1 км до ул. "Боянски Водопад". Движението няма да бъде спирано, защото разширението ще се извършва изцяло в южната част и няма да засегне съществуващия бул. "Тодор Каблешков", информира Фандъкова.

Тя подчерта, че целият проект за ремонт на бул. "Тодор Каблешков" е разделен на седем етапа.
Обновяването на първия участък трябва да завърши до края на август.

Изграждането на вътрешните рингове и връзките с Околовръстния път са най-важните за града, подчерта Фандъкова. Чрез вътрешните рингове и с разширението и довършването на Околовръстния път, ние всъщност работим за намаляване на трафика, за даване на алтернатива за движение на хората, посочи кметът.

По думите на Фандъкова само за за отчужденията в участъка от един километър на "Тодор Каблешков" до "Боянски водопад" са инвестирани около 11 млн.лв. „Това не се вижда и хората не го знаят. Строителството се вижда, но отчужденията са свързани с много усилия“, посочи кметът.

Заедно с разширението на този участък работим много усилено за осигуряване работата и в следващия участък на разширението на "Тодор Каблешков" - от "Луи Айер", през бул. "Черни връх" до бул. "Симеоновско шосе", каза Фандъкова. В момента отчуждаваме активно, работим заедно с главния архитект и кметовете на райони за придобиване на терените, добави тя.

Главният архитект Здравков каза, че проектът е направен така, че по бул. "Тодор Каблешков" да бъде споделено движение на автомобили, пешеходци и велосипедисти
като част от усилията на общината да изгражда по съвременен начин улиците и булевардите, така че да има място за всеки.

Велосипедистите ще имат от двете страни еднопосочна велоалея с метър и петдесет ширина. Велосипедистите и пешеходците ще бъдат разположени на отделни нива. По този начин имаме булевард с профил около 38,5 метра, с два тротоара по 5 метра за пешеходци, с озеленяване, с бус лента, с място за велосипедно преминаване. По средата оставаме профил, да дадем възможност да се развие в бъдеще трамвай, който е изключително важен за града, защото ще даде възможност за връзка от бул. "Овча купел" до метростанцията "Св. Климент Охридски", каза още Здравков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
3
 
! Отговори
Ало, Ваню преди 3 години
Осчетоводяват се идеи. Целта е ремонт, на ремонта, на ремонта........Юрданка много краде и никой Не и вярва. Тя Не познава Град София.
14
3
 
2
 
! Отговори
Гост преди 3 години
Там си е добре като се има предвид ,че изхода е козя пътечка и сега тапата е огромна не искам да мисля какво ще става после. Но защо не се оправи Бул.Борис III ,в плачевно състояние е. Защо се правят от общината ,че не виждат какво е състоянието му.На времето корумпирания арх.Диков отказа да го оправят ,че щели да карат с превишена скорост ,това беше довода.Истината не се знае каква е,или не се разбраха за процентите или друго има,но всички си чупим колите по този паваж...
13
0
 
6
 
! Отговори
Anonimen преди 3 години
Да.Като мине трамвай и се вдига облак прах.Ама защо като правиха ремонт на Руски паметник,не направиха и булеварда?Паметника си беше добре.
12
0
 
6
 
! Отговори
тигъра преди 3 години
Какво разширение?Там си е добре.Ама никой ли не вижда булевард Македония какъв е?Нуждае се от спешен ремонт от години.
11
2
 
1
 
! Отговори
Махалата преди 3 години
Вие киселиците или не сте софиянци а,,софийски жители"или сте пубери и все още нямате шофьорски книжки! Диванните юнаци пред клавиатурата ! Хубавото е че на никой не му пука за вас и вашето мнение!
10
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това трябва да е последният участък и не му е сега времето. Какво като го разширят и го забият в нищото? Първо трябва да се направи участъка след Луи Айер.
9
1
 
5
 
! Отговори
живеещ в квартала преди 3 години
и като се стигне от разширения булевард до Луи Айер , ууужас , тапа , задръстване , да не говорим че в определени часови зони е стращно на кръстовището до Лидъл , докато не стане някоя катастрофа , няма а се сложи светофар.
8
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гаф Игнатиев 2
7
9
 
2
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Абе утре Мая Манолова ше вади ли пак столчетата пред МС?:):):)Този път Черепа обещал и десетина маси:):):):)
6
6
 
13
 
! Отговори
Хахото преди 3 години
Само кражби. Разширението и пробива на бул. Т. Каблешков се обещават от 2007г.Сетете се кой беше кмет тогава
5
2
 
6
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
И ако може некъв светофар на Каблешков и Луи Айер,че голем мазаляк става сутрин:):):):)
4
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Фандъкова, трябва да се измисли нещо за булеварда и в частта преди кръстовището с бул. България ако идвате от посока Овча Купел. Дори и в събота и неделя се получават кошмарни задръствания.
3
8
 
4
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Браво на ГЕРБ!ГЕРБ-ПОБЕДА:):):)На враговете от такива прекрасни за Народа новини им идва цикъла:):):)
2
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Файдъкова, колко ти е файдата на теб
1
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво, ама бавничко става.