КЕВР: Сметките за парно през март не са били завишавани

Много клиенти на "Топлофикация София" бяха изненадани с високи сметки
5 юни 2020 17:37, Павел Гълъбов
21
КЕВР: Сметките за парно през март не са били завишавани
Снимка: БГНЕС

"Топлофикация София" не е извършила нарушение при изготвянето на мартенските сметки за парно и топла вода на своите клиенти. Това става ясно от приключилата проверка на енергийния регулатор, който се самосезира по жалби на потребителите, съобщава БНР.

Още по темата
През март фактурираната на клиентите топлинна енергия е била с около 12% повече от реално доставената в абонатните станции, заради което и сметките на потребителите са били по-високи. Това не е нарушение, уточняват от регулатора, тъй като по този начин се цели да бъдат облекчени сметките на клиентите през най-студените зимни месеци.

Този подход се прилага всеки отоплителен сезон въз основа на методиката за дялово разпределение на топлинна енергия в сградите-етажна собственост.

Енергийният регулатор е задължил "Топлофикация София" да даде на потребителите пълна информация за изминалия отоплителен сезон заедно с изравнителните сметки.


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
2
 
! Отговори
бай х преди 1 месец
В България парното го пускат септември и го спират май месец ,
в Норвегия/Швеция няма толкова месеци парно ......
18
0
 
9
 
! Отговори
някоя си преди 1 месец
Е^^^ им майката. Нямам навик да псувам, ама тези ни мислят за ***. Установено надписване на сметките уж 12%, подозирам че реалното е над 50%, но това не била надписване а "грижа" за мен!!! За бъдещите ми сметки...Че нали имат да ми връщат и пари, които също няма да връщат.!!!!!!!Ега ти крадливата ***. Клатят народа така, както и турчин не го е правил!
17
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да не плащаме!!!!
16
1
 
3
 
! Отговори
Тия преди 1 месец
са друга мафия.
15
0
 
7
 
! Отговори
КУРВР преди 1 месец
Грабят народа, мръсници, гадове!!! И оня дърт червей...
14
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тая ненужна комисия пълна с "калинки", тероризира цял народ. Назначените там са на тоя, на оня, любовници, роднини с измислени образования. Водят ги държавни служители и си взимат ей така едни заплтки на гърба на всички хора. С такива "специалисти" не може да се случи нищо добро. Не случайно кашата е пълна, толкова си могат. До кога ще се търпи това безумие и некомпетентни хора.
13
0
 
14
 
! Отговори
Жоро преди 1 месец
Държава управлявана от измамници
12
1
 
6
 
! Отговори
Жоро преди 1 месец
Значи Маямито пак излъга...
11
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
КЕВР и Топлофикация са мошенници в симбиоза колко ли ще ги осъдят за измама на цял град. Кьовеши ела да видиш.
10
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
КЕВР: " Водата не е мокра"
9
0
 
9
 
! Отговори
до 8 преди 1 месец
Ккаво ще увлоняват да отиват в затвора на топло, там ще го ранят и на аванта човека явно обича безплатния обяд и кифтаците. Първо да ми кажеш кога КЕВР мина да ми провери топломера и как са разбрали, че не са ни завишени сметките, айде обясни ми. Нека извикат шефа на КЕВР и да даде обяснение как са разбрали нищо повече ако не даде и на топло.
8
1
 
11
 
! Отговори
ЦК на ГЕРБ преди 1 месец
Другарю Бойко,уволни го тоя Иванов!!!
7
0
 
14
 
! Отговори
Васил преди 1 месец
Сметките за месец мар са обирджийски ! Ромската кметица на София няма ли какво да каже по този въпрос или тя е заета да "инспектира" !?
6
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Един месец беше студа нарочно надуваха парното като ни няма в къщи и парите ни се изпариха през комина на ТЕЦ-а Как разбират колко топло искам да ми бъде и какво правят и комшиите отстрани и тяхното парно да плащам ако си затворя вентила. Абе ей цялата ви Топлофикация е измама и цялата ви комисия бе.
5
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Занижили са ги тъй и имаме да доплащаме абе що не си таковате Топлофикацията. Глeдaйте добре какво става в САЩ.
4
0
 
17
 
! Отговори
платил преди 1 месец
Сметката за парно с 150 % по висока от предишните студени месеца.
3
2
 
15
 
! Отговори
Позор преди 1 месец
Разбира се даже са малки, за такива ов. це като нас който мълчат и нищо не правят...
2
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кка да не са завишени, очаквахме по-ниски сметки на какъв принцип ни продавате услуга без да знаем нейната цена предварително, няма такова нещо никъде по света. Топлофикация като дойде при мен и иска да си купи един хляб на хляба пише колко струва и могат да решават ще го купял или няма. Да почваме ли делата в Страсбург, как мислите дали ще спечелим ако 2 млн човека осъдят държавата.
1
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
КЕВР досега отсъдили ли са поне веднъж в полза на потребителите, много едностранно регулират в полза на монополиста. Кога КЕВР ще бъдат подведени под съдебна отговорност. Не може цяла София да е в грешка трябва ли да дойдем и да линчуваме КЕВР.