Протест за Джордж Флойд ще има и в София, ще брани ромите

Той ще се проведе в събота в 16 часа
5 юни 2020 08:55, Нели Христова
253
Протест за Джордж Флойд ще има и в София, ще брани ромите
Снимка: БГНЕС

Убийството на Джордж Флойд бе катализатора на протести не само в САЩ, но и в много други страни по света.  Хора се събраха из цяла Европа и Австралия за да се противопоставят на расизма.

Протест в памет на Джордж Флойд ще бъде организиран и в София. Шествието ще се проведе в събота от 16 часа на бул. "Витоша". Това обявиха американски преподаватели в български училища по bTV.

"Събитието ще е мирно и ще е и срещу неравенството спрямо ромите в България", каза Чарлз Филипс, учител в Англо-американското училище. Според учителите расизмът е част от пандемията от коронавируса.

"Всеки цветнокож е изпитвал унижения. Нас ни учат как да се пазим от векове", допълни Чарлз Филипс.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


253
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
199
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Който не бере джелезо, че оти на протест.
198
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
АМЕРИКАНССКИЯ ВЪЗДУХ ОЩЕ МИНАЛАТА ГОДИНА БЯХА ПРАД РЕЦЕСИЯ, И ЗАТОВА ПРОБУТВАТ НОМЕРА С КОРОНАВИРУСА. ДА СИ ОПРАВДАЯТ ПРОВАЛА НА УПРАВЛЕНИЕТО В ПОЛЗА САМО НА ОЛИГАРХИЯТА, ВЕЧЕ 40 МИЛИОНА СА БЕЗРАБОТНИ, А ЕТО КОЙ ПРОТЕСТИРА НА ПРОТЕСТИТЕ ИМА И БЕЛИ ХОРА, ГЛАДНИТЕ ГРАБЯТ МАГАЗИНИТЕ ТРЪМП НЯМА ДА БЪДЕ ПРЕИЗБРАН НО И НОВИЯ ПРЕЗИДЕНТ НА ДЕМОКРАТИТЕ НЯМА ДА СПРЕ РЕЦЕСИЯТА, ДАЖЕ ДО ПЕТ ГОДИНИ ЩАТИТЕ МОЖЕ ДА ИМАТ ГРАЖДАНСКА ВОЙНА ИЛИ ДА СЕ РАЗПАДНАТ.Прочети още на: https://dnes.bg/usa/2020/06/05/nov-pozor-za-policiiata-v-sasht-nasilie-nad-myj-na-75-g-tvyrdiat-che-se-spynal.452288#comment-newes
197
0
 
7
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
Другари до тук ли го докарахме? :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Позор :))))))))))))))))
196
0
 
16
 
! Отговори
еволюция преди 3 години
Тея па какво се обаждат и то точно в България?!
195
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Контрапротест ще има ли? Ако има шествие в чест на мъртъв престъпник и наркоман, нека има и такова в защита на нормалните работещи хора, които не са престъпници, наркомани и изнасилвачи на социалната система.
194
1
 
27
 
! Отговори
Тъпанар преди 3 години
Ама кой е тоя Джордж Флойд? Някакъв дребен американски тарикат. Да, неправомерно убит от местната им полиция.Ами айде - тУрете му там един паметник пред театъра, обЯвете го за мъченик и го канонизирайте и го впишете в българската история като борец за свобода. Ега Ти!
193
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Според мен помаците, не са харесвани, а не ромите.
192
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ние сме приели ромите и ги обичаме така както заслужават. А тука не палете, що тия наще роми си угаждат
191
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бих казала, че са най-посещавано то етническо малцинство покрай избори и ухажвано. Имат големи къщи, добре обзаведени. Всеки втори ром е със Златен ланец на профила си във фейсбук. Естествено има и по бедни, като всички останали страни.
190
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ромите па кой ги търси. Я, не ги дискриминирам, они мене да. Какво общо имат роми и властта в България всъщност. Те си по обичани от бялото население в България от власт имащите. За това говори многото постове които са администрацията, помощи за непълнолетни и многодетни майки, помощите и стипендии те в университетите, постоянно свидетелстват срещу хората, което говори че и се чува гласа, и са в добри взаимодействие с органите на реда. Съществуват клипове, на които наши управници бият кючеци.
189
0
 
28
 
! Отговори
Право на информация преди 3 години
Ще ни кажат ли кой разреши това шествие-резил, което не е нищо друго освен обида по адрес на градивните граждани на България, на чийто гръб вегетират над 80% от ромите?
188
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко!Ако наистина си мъжкар, обяви инициаторите на това шествие за "Персона нон грата"!
187
0
 
27
 
! Отговори
Ром с потник преди 3 години
Даскале , а в Англо-американското училище ще ни приемате ли да са учим ... как да бирем джилядзу... да са праим на болни за ТЕЛК... да ходим да просим в Швеция... да крадем от бустаните ? Щот то неук не са стои. Е , стои са , ама трябва и някой лев да пада .
186
1
 
19
 
! Отговори
Умник преди 3 години
Абе нищо ново от времето на чичотомовата колиба. Мине немине все си ги бият
185
0
 
22
 
! Отговори
A преди 3 години
Ами откъде да намерим афроамериканци и латиноси. Да гримират артистите от театрите черни и на протест.
184
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е нали питахте, къде било неудобрението - ето го! От утре, да с е прекъснат дипломатическите върви със САЩ, донато не спрат с расистките изпълнения ... или и ние става расисте!!!! В смисъл, ако ще сме съюзници с расистите....
183
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И аз съм дискриминиран, и то доста! Няма бял петък, плащам вода, ток, парно, няма безплатни маратонки и Ролекси, трябва да работя, един куп други неща, за разлика от индобългарите и събратята им от палмовите дървета!
182
1
 
23
 
! Отговори
Ха-ха преди 3 години
Като нямаме "афроамериканци" :) ...Протеста ще е във Факултето
181
0
 
52
 
! Отговори
казаХ преди 3 години
Джордж Флойд и останалите американски преподаватели могат да протестират ЕДИНСТВЕНО пред американското посолство в София за събитията в САЩ.Ако са му много мили ромите в България да иска от посолството си да им издаде визи за САЩ.Какви са тези своеволия и наглост чужд гражданин да прави шествия като вмешателство във вътрешните работи на България.
180
0
 
34
 
! Отговори
баба мара преди 3 години
маскарадът да бъде пред американското посолство след това излизаме ниепострадалите от индииците