Срещу расизма, 5G, Алепу - три протеста в София

Демонстрациите са организирани в социалните мрежи
6 юни 2020 10:55, Петя Славова
345
Срещу расизма, 5G, Алепу - три протеста в София
Снимка: БГНЕС

Три протеста и една демонстрация ще се състоят в съботния ден в столицата, предаде БГНЕС. Демонстрациите са организирани в социалните мрежи. От 10 до 23 ч. на пл. "Народно събрание" започна демонстрация срещу строежа в Алепу.

На 6 юни в държави по целия свят ще се състои международен протест срещу въвеждането на 5G-технологията. В България също ще има протести на 6 юни 2020 г. в градовете София, Русе, Добрич и вероятно в други градове, организирани от групата Stop5GBulgaria. Протестите във всички български градове са от 11.30 ч. до 12.30 ч., с последваща подписка. В София протестът ще се състои на площад "Народно събрание" от 11.30 часа, съобщиха организаторите.

Още по темата

Те разпространиха текста на подписката на Национална гражданска инициатива "Стоп 5G в България, защото здравето е по-важно":

"Ние, долуподписаните, искаме Народното събрание на Р. България да приеме решение за налагане на Мораториум върху експериментирането, изграждането и въвеждането в експлоатация на телекомуникационно оборудване, работещо по стандарт 5G на територията на Република България. Действието на този мораториум да бъде в сила до предоставянето на неоспорими резултати от международно приети eкспериментални, епидемиологични и други научни изследвания, доказващи липса на вредно биологично въздействие при кратковременна и хронична експозиция от радиочестотно излъчване по стандарт 5G върху хората и заобикалящата ни природа – животни, насекоми, растения и др.", заявяват протестиращите.

Български родителски централен комитет и родители на пострадали от ваксини деца организират в София протест за отпадане на задължителния характер на ваксините в България. Протестът цели промяна на действащата нормативна уредба за имунизациите в България и извеждане на правото на българските граждани на свободен информиран избор, при осъществяване на тази медицинска интервенция. Малко известен факт е, че фармацевтичното лоби си е извоювало правото ваксините да не се подлагат на проверки за качество, защото те не се водят в групата на лекарствата, според протестиращите. Недоволните родители ще протестират пред Министерски съвет в 12 ч.

На бул. Витоша от 16 часа ще се състои протест "Не на расизма и полицейското насилие. Солидарност с ромите!“. Събитието е организирано във фейсбук от "Български майки против фашизма, расизма, ислямофобията и хомофобията".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


345
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.