Мотористи в София на бунт срещу паркирането и глобите

Моторите не съществуват като МПС във Визия за София
11 юни 2020 09:43, Ния Христова
46

Мотористите все повече недоволстват, тъй като не съществуват правила за паркиране на техните мотори в София, но общинската полиция все по-често ги санкционира за спиране на тротоара. Във Визия за София до 2050 г., която предстои да бъде гласувана от Столичния общински съвет, моторите като средство за придвижване не съществуват.
 
Има ли решение на проблема и ще се стигне ли до протести на моторджиите?
 
"На 100 паркоместа се пада едно за паркиране на двуколесни МПС. Никой не знае кое е това място, то не е отбелязано никак. Двуколесното може да се спре на тротоара, ако има 2 метра отстояние от жилищната площ и собственикът на тротоара или Общината го е обозначила, че може да се спре със знак, което никъде не е направено", каза за ефира на Bulgaria ON AIR Асен Цеков от "Sofia Riders".
 
Той твърди, че дори когато се спазва това отстояние, често се получава фиш от 50 лева. 
 
"Винаги спирам на място, на което спира кола. Ако се реши този казус, ще се освободи място за един автомобил. Ако разрешат спирането по тротоарите, няма да го има този проблем", смята Деян Михайлов от "Sofia Riders".
 
Друг често срещан проблем е спирането между колите, защото при маневрирането моторите често се удрят. 
 
"Този и миналия сезон започна масирана акция за глобяването ни. Все още не сме опитали да говорим със Столичната община. Моторите не съществуват като МПС във Визия за София до 2050 г.", разясни Цеков. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако стачкуват за таксите по депозити на баннките ида веднага
39
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"...но общинската полиция все по-често ги санкционира за спиране на тротоара."======================================================Грешка на полицията, примерно за:- навиване на масуря в 02:30 посред нощ- трионообразно изпреварване с 300km/h- каране в група- без заден номери най-накрая - автобусът ме засече, пазете моториста.
38
0
 
1
 
! Отговори
Stol S преди 3 години
Corona viruse covid 19
37
7
 
4
 
! Отговори
СеЛяни преди 3 години
Посетете големите европейски градове и ще видите, че моторите се паркират на тротоарите без да пречат на никой. Някъде има начертани зони по тротоара, а ако няма паркираш така, че да не пречиш на пешеходците да преминат. Да паркираш мотор на място за кола си е направо престъпление!
36
5
 
6
 
! Отговори
*** преди 3 години
Ама разбира се на тротоара, направо ела у нас в хола да го паркираш, нахалници!
35
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е тия с какво право искат да паркират по тротоарите, а автомобилите да не може.
34
2
 
1
 
! Отговори
Krom преди 3 години
До Гери - и хванат та те стреснат и си изпуснеш телефончето и си изкривиш очната линия, тея невъзпитани мотоциклетисти. И това, докато кротко си шофираш и си оправяш грима на Бул.България примерно. Верно много лоши.
33
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дарете си органите.
32
3
 
2
 
! Отговори
Krom преди 3 години
До Анонимен 30 - ако съдя от езика който ползваш, и твоята пи.шка не е особено голяма за разлика от комплексите ти.
31
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Редно е да има предвидени и обособени места за паркиране на мотори, защото същото като останалите мпс са част от трафика и имат съответните нужди. Обаче! е крайно време да бъдат принудени да карат с позволената скорост и съгласно правилника и закона. Освен техния живот застрашават и този на другите участници в движението, което е абсолютно недопустимо. Карат на зиг заг между колите и през платната, на една боя разстояние от колите и още какво ли не.
30
1
 
3
 
! Отговори
Krom преди 3 години
До До Мартинчо - шамарил си ти тоя дето е между краката ти в банята. Котьо!
29
3
 
5
 
! Отговори
До опитен преди 3 години
Колега и сред вас и а 4-5 процента съвестни, но болшинството сте си терористи.
28
7
 
5
 
! Отговори
До Мартинчо преди 3 години
На приказки сте много силни. Мишоци. По кръстовища съм слизал и съм шамарил през годините поне 5 матористи дето се бутат. И все обяснения....ама аз такова...
27
4
 
5
 
! Отговори
До 27 преди 3 години
Пари ми дава моя работодател. Мотора ми не е грозен и шумен. Айде бррррр :)
26
16
 
4
 
! Отговори
До 25 преди 3 години
А кой ти дава пари бе *** смрадлив да обикаляш по цял ден с тоя грозен мотор без да работиш а? Дева вашата мама рокерска дева дано *** сичките смрадливи хиени!
25
1
 
13
 
! Отговори
Опитен преди 3 години
Ако сравним два почти еднакви града, по големина, население и визия за бъдещето, София и Мюнхен, може много ясно да се забележи разликата относно отношемието към придвижващите се с двуколесни превозни средства. И да, в Мюнхен може да паркираш мотор, скутер, колело на тротоара, между дърветата или "залепен" на фасадите на сградите, като остава достатъчно място за пешеходците. Другото е чиста злоба и завист към мотористите.
24
3
 
5
 
! Отговори
До Гери преди 3 години
Къпя се редовно и не съм гаден. Приятен ден!
23
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако полицията си свърши работата най - накрая и започне да ги проверява ще се хванат за главите. Как така рокери с мотори за по 10-20 хиляди лева че и повече по цял ден обикалят из страната и кой има дава пари? И дали не са от мафията ??????? Дали е пренасят тва онова??????
22
14
 
7
 
! Отговори
Трюфел преди 3 години
Що е рокер , се е ***. Що е метъл, се е двойно!
21
13
 
11
 
! Отговори
Гери преди 3 години
Тези групировки с за затвора! Всеки втори мотоциклет не отговаря на изискването за шум, като минат покрай мен все едно гърми танк! Дано ви забранят най - после, мръсни долни нагли смрадливи мотористи !