ТЕЦ-София връща на клиентите си над 30 милиона лева

Дружеството започва да преизчислява сметките
11
ТЕЦ-София връща на клиентите си над 30 милиона лева
Снимка: Pixabay

30,8 млн. лв. ще възстанови на клиентите си „Топлофикация София“ ЕАД през следващите месеци, съобщиха от дружеството.

Това става след като КЕВР определи ретроактивните цени на топлинната енергия, по които ще бъдат преизчислени сметките на потребителите. Намалението на цената за София, в сила от 1 юли 2019 г., е 11.16%, съобщиха от дружеството.

Още по темата

По договорите за доставка на природен газ за периода 5 август 2019 г. - 31 март 2020 г. на компанията се възстановяват 59,4 млн. лева. Тази сума включва 17,2 млн. лв., които столичната Топлофикация, като производител на електрическа енергия, следва да върне във фонд „Сигурност на електроенергийната система, 9,6 млн. лв. ДДС  и 1,8 млн. лихви /платени към газовия доставчик.

Остават 30,8 млн. лв., които „Топлофикация София“ ЕАД ще възстанови на клиентите си през следващите месеци.  
„След като вече разполагаме с определената от КЕВР ретроактивна цена на топлинната енергия, предстои в 30-дневен срок да извършим преизчисленията. Във фактурите на потребителите ясно ще обозначим както съответния период, така и съответното намаление, което всеки ще получи“, заявиха от дружеството.

За абонатите, които заплащат потреблението на топлинна енергия в имотите си по реален месечен отчет, ще бъде направено приспадане на дължимите суми с фактурата за м. юни, която те ще получат след 15 юли. Ако сумата за възстановяване е по-голяма, приспадането ще продължи до нейното изчерпване.

За клиентите, които заплащат прогнозно месечно потребление, ще бъде направено преизчисляване и възстановяване на сумите в годишната изравнителна сметка, която предстои те да получат до 15 юли.
В тази връзка от Топлофикация напомнят на абонатите, че своевременното и точно изготвяне на изравнителните сметки зависи от отчет на разпределителите на радиаторите и водомерите за топла вода във всички имоти в сградата. Клиентите, които не са успели да осигурят достъп на една от двете дати, определени от топлинния счетоводител, имат възможност да заявят допълнителен отчет на трета, посочена от тях дата.

Крайният срок за допълнителни отчети, възражения и рекламации  е 31 август. След тази дата изравнителните сметки не могат да се преработват.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още по темата: парнотецсметкикевр
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
Брех преди 3 години
Не думай Ленчеее, ква стана тя, живи да ги оплачеш горките...!
8
0
 
5
 
! Отговори
мдаа преди 3 години
От топлофикация ще видите пари ,колкото от ром бял *** и от вълк пастърма
7
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ТЕЦ-София иТоплофикация-София не са едно и също нещо.ВМай никога няма да го научите.
6
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Боже колко много шум 6 месеца за нищо. 50 милиона разделено на 580 хиляди абонати се получава средно по осемздесетина лева на семейство или горе долу можем да наемем по 2 чадъра за ден на морето.
5
1
 
10
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
Още преди години бяха казал -че когато си купувате жилище -една от екстрите е -ДА НЯМА ПАРНО!!!! С ЖЕНА СИ МОЖЕ ДА СЕ РАЗВЕДЕШ -НО С ПАРНОТО НИКОГА!!!! НИКОГА НЕ БИХ СИ КУПИЛ ВТОРИ ПЪТ ИМОТ С ТОПЛОФИКАЦИЯ!!
4
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бай Тошо глезеше софиянците, сега ГЕРБ ги глези и гледа като писани яйца. Да им е топличко и евтиничко, за да не се бунтуват.
3
0
 
7
 
! Отговори
House M.D. преди 3 години
Камелийче, от заглавието не става ясно дали и другите три софийски теца ще връщат нещо.
2
1
 
12
 
! Отговори
пфу преди 3 години
Недъгава изчислителна система, която ти начислява лихва ако изтървеш периода, лихва върху консумация която не си използвал. Дори да преизчислиш лихвата остава. Държавно разрешени лихвари. Да не коментирам екипите им по поддържка.
1
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
a e можело въобще да не ни ги взимат ?? Още не този отоплителен, не миналият.... А ПО- МИНАЛИЯТ ОТОПЛИТЕЛЕН СЕЗОН....няколко години завишени цени на газ и парно благодарение на банкянското посмешище което сега се ХВАЛИ ЧЕ БИЛ СВАЛИЛ ЦЕНАТА НА ГАЗА....***