Критерият за "Уседналост" стартира от първо класиране в градините

Тодор Чобанов обясни, че очакват допълнително класиране на 1500 деца
13 юни 2020 11:32, Петя Славова
11
Критерият за "Уседналост" стартира от първо класиране в градините
Снимка: БГНЕС

"Подготвили сме реални мерки, които започват да действат от следващите седмици. При първото класиране за детските градини, което започва на 30 август, започва да действа критерият "Уседналост". Това означава, че трайно живеещите в София родителите ще имат най-голяма възможност за ползване на тези услуги", заяви заместник-кметът по култура, образование и младежки дейности Тодор Чобанов пред Нова тв. От Общината очакват 1500 деца да бъдат класирани допълнително.

Още по темата

В София хиляди деца и тази година остават извън детските градини в столицата. Проблемът с недостига на места не намира решение от много време, въпреки строителството. А утре недоволни родители излизат на протест. Чобанов увери, че за новата учебна година се отварят нови 1500 места от новопостроени детски градини.

"Безопасността на нашите деца са наш приоритет. За това сме инструктирали директорите на детските заведения да бъдат изключително стриктни и изпълнителни. Взели сме всички мерки, за да гарантираме сигурна среда за децата", обясни той. Според него поведението на учителките е безотговорно, независимо дали наистина са посетили Сърница, или е било просто шега.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
2
 
! Отговори
Не е вярно преди 3 години
Вункът ки не влиза никъде, даже да я градината, където е расла. За сметка на това, тези с майки и бащу,родени из вън София влузат, защото се водят на един адрес. А тези, които вече 3-4 или 5 поколение живеят и са родени в София са аут. Родителитени са плащали повече данъци на София, отколкото тези от вън, но те са първи в класирането. Абсолютна порнография е тази система, която толерира пришълците
9
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А критерия БКП_ ЗАСЕДНАЛОСТ ни мъчи вече 75 години
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Де би лът с данъците по-долу да мълчи. Данъците да кражба. Провансал.
7
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да де, само дето по закон са длъжни да те регистрират. Особенно хубавите апартаменнти се дават главно от мутрагени...
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ние принципно дойдохме от чужбина в среден по големина град и беше голям проблем регистрацията заради укриването на данъци, след това голям проблем записването в училище и ето ни, пътуваме обратно към чужбина, където не е проблем да си запишеш детето заради някакеви мутренски схеми. Укриване на данъци в чужбина - да, ама в държави като италия и испания. В Великобритания, Франция и Германия - трудно
5
0
 
4
 
! Отговори
идейка преди 3 години
вместо за затваряте детските градини в по-малки населени места, извозвайте деца от по-големите градове, колко пък толкоз да е сложно. Организирате ученическите автобуси и готово. Дали ше го возиш в София 1 ч или за по-малко време на друго място - все тая.
4
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябва и гражданству стига селяци са ни взимали местата на децата!
3
4
 
1
 
! Отговори
до 1 преди 3 години
И в чужбина хазяите крият данъци и наеми. Хазяин, е порода една и съща за цели свят.
2
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Търсят такъв който е съгласен да ги регистрира. Три месеца ни отне докато намерим нова квартира - или не искат деца, или кучета, или не искат да се подписва договор, но с търпение и упоритост всеки намира това което го устройва.
1
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А какво става с наемателите на които хазяите крият данъци и не им позволяват адресна регистрация? Нека да ви кажа, писва им от българската държава, която е едно 'недоносче' и се махат в чужбина за да им се зачитат базовите права на децата..