Превозвачи и туроператори отново излизат на протест в София

Те тръгват на протестно шествие от цялата страна към столицата
Обновена: 15 юни 2020 12:36 | 15 юни 2020 12:22, Ния Христова
14

Снимки: Димитър Кьосемарлиев 

 
Туристически автобуси, туроператори и хотелиери от цялата страна тръгват днес към столицата на протест. Заетите в сектора на туризма ще алармират правителството, че търпанието им се е изчерпало, а доверието е изгубено, след месеци, прекарани във финансова агония. 
 
"Преди 10 дни протестирахме, но държавата не чу нашите искания", каза Димитър Иванов, представител на превозваческа фирма и туроператор, в ефира на bTV. 
 
"Ние искахме нисколихвени кредити с лихва 1-2% и гратисен период от 1-2 години, а ни се предлагат кредити с 6% лихва", обясни Иванов. 
 
Той трябва да изплаща лизинга на автобуса си, който е близо 6000 лв. на месец, плащал е лихвите дори по време на отсрочките от страна на банките. 
 
"Нашият бранш беше най-лошо засегнат от кризата с коронавирус, не работихме последните три месеца, нямаме приходи и няма как да обслужваме кредите си", разказа превозвачът. 
 
"Ако другите превозвачи, които превозват хора по определени маршрути, вече започват да се вазстановяват от кризата, то това не важи за превозвачите, които са в сектора на туризма. Ще трябва да минат поне 3-4 месеца, докато има раздвижване в сектора", обясни Иванов. 
 
"Ние се отделихме в сдружение "Случаен превоз", защото в организацията с останалите превозвачи интересите ни се разминаваха", обясни още Иванов. 
 
Тази сутрин във 8:00 ч. превозвачи от Северозападна България се събраха на автогарата във Враца, откъдето тръгнаха към столицата на протестно шествие. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ама нали сезонът сега започва. Как тогава искат нисколихвени кредити и обезщетения за това, че не са работили? Пазарът определя цената. Ако предлагат качествен продукт и добра цена, ще имат работа. В противен случай на полето има продукция за прибиране и търсят работна ръка...
13
2
 
2
 
! Отговори
православен патриот преди 3 години
Прави са хората !!! Няма да умират от глад!!!
12
3
 
4
 
! Отговори
аз преди 3 години
е като са на малки групи по 50-100 човека, защо да не се обединят да стачкуват заедно срещу тикво-измамника? само другарката нинова да не се появи с червена китка в ръка и да каже че са от нейната партия комунистическа.
11
4
 
7
 
! Отговори
Случаен ли????? преди 3 години
Една ,,малка подробност"че сдружение ,,Случаен превоз" излизат на протест заедно с ,,Възраждене" на Костадинов/Копейкин/!Ей тъй,случайно!?!?
10
2
 
11
 
! Отговори
Малтус преди 3 години
Ковид чисти сухите съчки в живота и в бизнеса.
9
2
 
4
 
! Отговори
До 7-Коментар преди 3 години
Явно си в първите редици на,, овченаселението"И езикът ти е на мутра ,а не на нормален човек!!!
8
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А аз какво да направя като имам кредити и на мен повлия кризата? Защо не са заделили за черни дни, а са купували скъпи коли и имоти
7
4
 
14
 
! Отговори
Коментар преди 3 години
Утре Тиквата да издаде декрет овченаселението задължително да почне да се вози поне по един път на ден в рейсовете на тез ненаяли се тарикати и вечер задължително да яде в ресторантите и да спи по хотелите им!Не става то така всеки да живее живота си както си иска!Трябва под строй да пълним джобовете на мутрите!
6
2
 
20
 
! Отговори
Елемаг преди 3 години
По време на мерките автобусите бяха пускани ей така през КПП-тата.За разлика от всички леки МПС-та.Какъв им е проблема?
5
2
 
23
 
! Отговори
House M.D. преди 3 години
Този не е ли чувал за бизнес риск? Защо за толкова години не е заделил нищо настрани? Какъв бизнесмен е този клоун?
4
0
 
19
 
! Отговори
vlady преди 3 години
Да представят исканията си пред архиепископ Датев Акобян. За съжаление Негово Високопреосвещенство отговаря и за Румъния и за България съответно е претоварен и се чака дълго за разглеждане.
3
8
 
11
 
! Отговори
Ей това преди 3 години
Отдавна го предвиждах със тази 14 дневна карантина за туристи. Доста късно започна да отпада това тъпо ограничение. Въпросът е че дори и да се премахнат изцяло карантинните мерки, хората си ги е страх да пътуват, за да не заседнат на някое летище за 14 дена и да им се провали отпуската...На туризма му трябва помощ от държавата тази, а може би и следващата година. И то помощ която да достигне то малкия човек. Визирам готвача, камериерката или шофьора. Друг изход не виждам.
2
1
 
17
 
! Отговори
Бау преди 3 години
"търпението им се е изчерпало" вааай ... Всички други са под пари, те страдат ....
1
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия хора да не са си загубили акъла от парите, с които ги заля хунтата?Ха ха ха...